tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: 24. luukkuKiitos kaikille lukijoille positiivisesta palautteesta joulukalenterista. Meillä kirjoittajilla on ollut mukavaa, toivottavasti myös teillä lukijoilla. Hyvää joulua kaikille!

Lucia-juhla 2013
Joulukuun 15. päivä oli taas perinteinen Lucia-juhla. Suskikaan ei muistanut, kuinka mones juhla on menossa, mutta useita kymmeniä erilaisia juhlia on vuosien saatossa nähty. Tänä vuonna juhla kulki eteenpäin tonttutarinan johdattelemana. Hyvä haltija oli kadottanut taikasauvansa, jolla pienet tonttulapset leikkivät saaden aikaan kummallisia sattumuksia. Tarina päättyi onnellisesti haltijan saatua sauvansa takaisin ja tonttulapsetkin saivat anteeksi luvattoman lainansa. Tarinan kirjoitti blogissakin kirjoittava Anna ja pääosissa esiintyivät Erika-tonttuna Erika, Haarapartana Viivi, poro Taikapilvenä Ferrari, pikkutonttuina Sofia ja Melike sekä haltijana Salla.
Juhla alkoi perinteisellä Lucia-kulkueella, joka ennen maneesiin saapumista oli käynyt toivottamassa hyvää joulua Håkansbölen kartanolla Kartanon joulu -tapahtumassa. Lucia-neitona oli tänä vuonna Jenni Ala-Salmi ja Lucian hevosena nähtiin jälleen ihana Mette. Kulkueessa oli myös kaksi kynttiläneitoa, kaksi tähtipoikaa, Joulupukki, Joulumuori sekä joukko iloisia tonttuja.

Kulkueen jälkeen maneesin valtasivat kepparit, kun vuorossa oli keppihevoskilpailu. Kilpailussa oli kaksi luokkaa: aloittelijat ja kokeneet. Luokista muodostettiin parit, jotka suorittivat radan yhdessä. Kaikki parit selvittivät radan hienosti ja palkittiin Hevoshullun esinepalkinnoilla.
Keppareiden jälkeen maneesiin saapuivat lumisateessa eksyneet kilparatsastajat. Koska tontut tykkäävät kaikenlaisista leikeistä ja leikkimielisistä kilpailuista, pyysivät he kilparatsastajia yhteen viestiin tonttujen junnujoukkuetta vastaan. Kilparatsastajien joukkueessa olivat sennuratsukot Satu ja Zombi, Minna ja Antti sekä Titta ja Lassi. Tonttujen junnujoukkueessa ratsastivat Roosa, Melike ja Inka ratsuinaan Rölli, Roi ja Nalan. Tiukan kamppailun jälkeen kilparatsastajat veivät niukan voiton.

Esteradan purkamisen jälkeen maneesiin tuotiin vähän erilaisia esteitä, kun vuorossa oli hulvaton poniesitys suoraan Korvatunturilta. Esiintymässä olivat Virpin ponit ja toisen kesällinen orivarsa. Ratsastajiensa Ronjan ja Lotan kanssa ponit suorittivat erilaisia agility-tyyppisiä tehtäviä Herkules-varsan kirmaillessa vapaana perässä.
Juhlan päätti hoitajien perinteinen pukuratsastus, joka alkaa palata muutaman vuoden tauon jälkeen vanhaan tyyliinsä. Joukkueita oli tänä vuonna lähes ennätysmäärä ja lähes kaikki sopivat hevoset ja ponit olivat mukana esiintymässä. Esitykset olivat toinen toistaan hienompia ja kekseliäämpiä. Maneesissa nähtiin versiot Vaahteramäen Eemelistä, My Little Ponyista, Formuloista, Paulalehmistä, Lumiukoista, Tähkäpäästä, Peter Panista, Kolmesta pienestä porsaasta sekä Liisa Ihmemaassa. Raati äänesti voittajiksi Stevenin, Söpön ja Prinssin tähdittämät Paulalehmät. Mutta eivät muut joukkueet kaukaksi jääneet, sillä kaikilla oli hienot puvut ja hyvin valmisteltu esitys.
Juhlassa palkittiin myös vuoden poni ja hevonen, Steven ja Antti, jotka esiteltiin blogissa aiemmin. Samoin palkittiin vuoden hoitajat Sofia ja Sari, joiden haastattelut voi myös lukea blogista. Lisäksi Poni-Haan Ratsastajat palkitsi vuosittaiset rankingien voittajat. Koulupuolella palkinnot menivät Melike Dursunille (ponit), Inka Laineelle (juniorit) ja Merita Määtälle (seniorit). Esteillä eniten pisteitä keräsivät Melisa Dursun (poni), Erika Tikkanen (juniorit) ja Titta Saari (seniorit). Ensimmäistä kertaa jaetun molempien lajien yhteisrankingin vei myös Titta. Poni-Haan Ratsastajat luovutti myös Poni-Haalle onnittelukortin laatutalli-luokituksen saavuttamisesta.

Juhla päättyi talutusratsastukseen, jossa pääsi ratsastamaan monella pukuratsastushevosella ja taluttajina oli mm. Helinä-keiju, Peter Pan, prinssi, lumiukot, Paulalehmä ja possuja.

Kiitos hienosta juhlasta paitsi kaikille esiintyjille, myös loistavalle yleisölle!

Lisää kuvia täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti