tiistai 29. marraskuuta 2016

Tervetuloa, Petra!
Poni-Haassa aloitti syksyn alussa uusi ratsastuksenopettaja Petra Larni, joka on 
 syksyn aikana tullut jo monelle tutuksi kasvoksi tallilla. Tässä Petran haastattelu!Milloin aloitit ratsastuksen?

Aloitin ratsastuksen v. 1982 Etelä-Vantaan ratsastuskoululla ja hiukan kasvettuani innostuin hyppäämisestä. 

Koulutus? Ura?

Opiskellessani ohjaajasta opettajaksi 2000-luvun alussa ajauduin suureksi osaksi silloisesta hevosestani johtuvista syistä kouluratsastuksen puolelle, tapasin Sari aminoffin ja jäin sille tielle. Sari on valmentanut minua siitä asti. Olen toiminut ammatissa vuodesta -94 alkaen Etelä-Vantaan ratsastuskoululla ja viimeiset 7v. uotilan ratsastuskoululla. Lisäksi olen vuosien varrella valmentanut yksityisratsukoita helppo A-tasolle ja 120cm esteille asti. Ratsutan myös hevosia, niin varsoja kuin aikuisiakin.

Kisakokemukset?

Olen kilpaillut viime vuodet ratsuttamillani hevosilla koulu puolella ja sijoittunut niillä sekä omillani lähinnä helpossa a:ssa. Kisa saavutuksistani mainittavimpia ehkä 6-v. suomenhevosten kasvattajakilpailun voitto koulupuolella kouluttamallani tammalla Anisian Balladi. 

Omat hevoset?

Olen omistanut viisi hevosta joista kaksi ensimmäistä puhtaasti estehevosia. Nykyinen hevoseni on v. 2013 syntynyt koulusukuinen tamma Sweet Choco carrus joka juuri sijoittui kyvyt esiin -askellajikilpailussa kolmanneksi ja jolla on myös hyvä tekniikka hypätä joten aika näyttää mitä tammasta isona tulee. 

Lempi tuntihevonen ja -poni, miksi?

Lempi tuntihevonen on Aku ja poneissa tilanne muuttuu jatkuvasti, tällähetkellä ehkä Kamu. Aku on kiltti ja hyväluonteinen ja sitä on mukava ratsastaa. Kamu taas on niin lussukka. Kiltti ja halittava.

Millainen on hyvä oppilas?

Hyvä oppilas on mielestäni ratsastaja, joka riippumatta tasostaan on positiivinen, yritteliäs, kiinnostunut ja lisäksi ymmärtää kuinka tärkeää on oppia ratsastuksen lisäksi myös hyvät hevosmiestaidot.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti