maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: 16. luukku


Vuoden Hevonen -äänestyksen tuloksetMarras-joulukuussa järjestetyn Vuoden Hevonen -kilpailun voittajat ovat nyt selvillä. Eilen järjestetyssä, perinteisessä Lucia-juhlassa julkistetut voittajat on esitelty nyt myös täällä blogissa.
 
Vuoden Poniksi valittiin Steven.
Vuoden Hevonen on tänä vuonna Antti.
Muut tulokset löydät tekstin lopusta.
 
Steven
 
Tämä pilkullinen, suloinen poni on ollut Poni-Haassa vuodesta 2011, hurmaten niin suuret kuin pienetkin ratsastajansa. Tämä maailmaa nähnyt poni on syntynyt Saksassa. Steven ei ole vielä kovin vanha, vasta arviolta kymmenvuotias.
Steveniä pisimmän aikaa hoitanut Viivi kehuu hoidokkiaan kiltiksi ja iloiseksi poniksi, joka menee tunneilla aina hyvällä, positiivisella asenteella. Vuoden Poni Steven on juuri siksi, että ”se on niin söpö! Steven on reipas tunneilla ja menee vaihtelevan tasoisia tunteja, ja monipuolisesti sekä esteitä että koulua. Se on oikea hyvän mielen poni,” Viivi kuvailee.
Osaa tämä suloinen pullaponi jekkuillakin. Hoitajien mukaan pienempien ratsastajien laittaessa suitsia ja kuolaimia suuhun se yrittää syödä suitset heidän kädestään! Sillä on myös hyvä ruokahalu.


Poni-Haan estemestaruudet 2013, kuvassa Melike.

Viivi:Olen iloinen, kun aloin hoitaa tätä mahtavaa ponia yli puolitoista vuotta sitten. Parhaita muistoja on vaikka kuinka paljon, esimerkiksi vuonna 2012 olimme Lucia-kulkueessa tonttuja. Ja tänä vuonna voitimme Paula-lehminä pukuratsastuksen. Jouluaattoratsastus oli hyvä muisto myös. Olemme myös kisanneet paljon esteillä ja koulussa. Lisäksi parasta on ollut hiljaisessa tallissa rapsutushetket ponin kanssa. Jokainen hetki on ollut ihana. Steven on ansaitusti Vuoden Poni!”

 
Antti

 
Antti on ollut Poni-Haassa pari vuotta. Sitä ennen tämä 11-vuotias hevonen on matkannut Suomeen Saksasta.
Hevosen hoitajan, Sannan, mukaan suuri hörökorva on ”seurallinen jekkuilija, joka välillä kiusaa ratsastajiaan jekkuilemalla, esimerkiksi uhkailemalla purra. Pääosin se on kuitenkin kiltti.” Sosiaalinen Antti rakastaa pusuttelua ja ihmisten seuraa. Vuoden Hevonen Antti on komeutensa vuoksi: ”Siinä on luontaista charmia! Antti on hyvin suloinen, eikä tappele muiden kanssa.”
Silloin kun Antti ei sekoile tunneilla, se voi olla oikea opetusmestari. Kokenut hyppääjä auttaa myös osaamattomampia turvallisesti esteiden yli. Koulussakin sillä on yllättäviä taitoja, kunhan ensin pääsee hevosen pään sisään ja löytää siihen yhteyden.
 


 
 
 
 


 

Sanna:

 


Antti on vähän outo hörhö välillä, se pitää esimerkiksi. Muumi-limusta. Sitä haisteltuaan Antti tutkailee hajua tarkemmin työntämällä turpansa pitkälle eteen. Se myös pelkää satulan alle laitettavaa lampaankarvaansa.Siinä karvassa on jotain pelottavaa. Kutsun Anttia mittarimadoksi, koska se on juuri sellainen. Mutta hevonen on ihan symppis. Itse en ole koskaan sillä mennyt, mutta varmasti kiva ratsastaa."

 

Ääniä tässä äänestyksessä annettiin yhteensä huikeat 263, joista 70% meni poneille (185 ääntä) ja 30% hevosille (78 ääntä).
Vuoden Poni -äänestyksessä äänet jakautuivat suurilta osin samoille poneille: Steven ja Muki saivat eniten ääniä, Stevenille niitä kertyi 26 ja Mukille 18. Jokainen poni sai ainakin kolme ääntä: Mukin ja Stevenin jälkeen suosituimmat ponit olivat Balle, Ferrari, Masa, Rölli ja Typy. Loput saivat vähemmän ääniä. Myös Sara-poni sai yhden äänen, vaikka se oli jo äänestyksen alkaessa lähtenyt Poni-Haasta eläkepäivien viettoon.
Hevosten äänestyksessä ääniä oli vähemmän, joten yksittäisillä äänillä oli suurempi merkitys. Antin (11 ääntä) jälkeen eniten ääniä saivat tallin suomenhevoset: Mette (7 ääntä) ja nyt jo tallin jättänyt Hopsu (6 ääntä). Hevosille annetut äänet jakautuivat tasaisemmin kuin ponien, ja mainittujen hevosten jälkeen on vaikea sanoa, kuka oli suosittu ja kuka ei. 5 ääntä saivat kuitenkin Gallia, Kola ja Tipo. Jokainen hevonen sai ainakin yhden äänen eräältä ystävälliseltä äänestäjältä, joka antoi kaikille äänensä! Sekin ääni lopulta hyväksyttiin, tiukan pohdinnan jälkeen.

Kiitos kaikille äänestäneille!
Mitä mieltä olette, kannattaako äänestystä järjestää myös ensi vuonna? Voittivatko oikeat ahertajat?


4 kommenttia:

 1. Kyllä pitäisi ottaa uudestaan ensi vuonna (äänestys) :) Steven onkin yksi lempiponeistani :)

  VastaaPoista
 2. Uudestaan ehdottomasti ensi vuonna! Milloin tulee taas aikuisten alkeiskurssi luukkuja? Itseni mielestä Pingiksen ja Helinän olisi pitänyt voittaa :)

  VastaaPoista
 3. Uudestaan ens vuonna! Steven on ansainnu ton voiton! Se on I-H-A-N-A ! Onnea Stevenille! ;D<3

  VastaaPoista
 4. Aikuisten alkeiskurssi -juttuja tulee vielä, ainakin ennen jouluaattoa ;-)

  VastaaPoista