sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: 15. luukku


Aikuisten alkeiskurssilla 2/3

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 4

Leevi oli edelleen kohtaloni. Leevin hoitsu oli eilen luvannut opettaa mua harjaamaan, mutta tulin liian myöhässä paikalle... Ärsytti.
Tänään oltiin taas ensimmäisinä osastossa, eikä taluttajia enää ollut. Ravaaminen alkoi jo sujumaan, mutta kun piti käynnistä pysähtyä, ei jarruja enää löytynytkään. Hermot meni sekä kuskilta, että hevoselta. Oli muuten jo hiukan tylsää tehdä samoja juttuja uudestaan koko ajan. Ollaan nyt tehty tosi paljon sellaista, että jonon ensimmäinen kääntää hevosen keskelle ja ohjaa jonon viimeiseksi, tai sitten ravattu ensimmäisestä viimeiseksi. Leevi ei tahtoisi odottaa omaa vuoroaan ja Teeten pitää useimmiten auttaa roikkumalla ohjista :(
Milloinkohan me oikein laukataan? Jännittää =) Tunnin lopuksi tehtiin taas pieni lenkki ulkona taluttajien kanssa. Oltiin Fredin takana ja ihan sen hännässä kiinni koko ajan kun Leevi käveli niin reippaasti. Olisin halunnut antaa pidemmät ohjat, mutta piti pidätellä koko ajan. Sitten kun heppa ei katsonut jalkoihinsa, kompuroitiin ja se maastolenkki oli kaikkea muuta kuin rentouttava…
Huomenna uusi yritys sen harjauksen kanssa. Haluaisin tunnilla kokeilla jotain muuta heppaa jo, vaikka Leevi onkin ihan kiva. Jos sais jonkun laiskimuksen, niin voisin harjoitella raipan käyttöä.
Ihanaa, kun on olllut niin mukavat hoitajat auttamassa. Kohta osaan jo itse satuloida ja harjata. Jihuu!

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 5

Kun kävelin tallille, oli hirveän hiostava ilma ja ukkonen jyrähteli. Talliin päästyäni alkoi hirveä kaatosade ja meteli maneesissa oli ihan järkyttävä. Pelotti vähän, että miten hepat reagoi.
Kaikki hoitsut oli vissiin lomailemassa, kun siellä ei ollut melkein ketään. Mullakin piti olla se harjaus-opetus, mutta ketään ei näkynyt =(
Menin Leevin boxiin, mutta se raukka pelkäsi mua. Yksi hoitaja tuli auttamaan ja myöhemmin pari muutakin. Kaikki mitä tein oli väärin. Turparemmi meni väärästä kohtaa ja pintelit oli liian löysällä. Ärsytti oma tunarointini tosi paljon, luulin osaavani jo jotain. Saatiin sitten yhteistuumin Leevi valmiiksi ja talutin sen yksin maneesiin.
Tällä kertaa oltiin Fredin takana, missä oli hyvät ja huonot puolensa… Leevillä oli kyllä jarrut, mutta toisaalta tuntui että se matki Frediä kaikessa eli mä vaan matkustin. Ongelmia tuli sitten kun Fredin piti yksin ravata kierros ja meidän piti seisoa paikallaan. Teetekin roikkui ohjissa taas =D Noissa ravi-harjoituksissa Unelma ja Tahta vahingossa laukkasi ja Teete sanoi, että laukkaa piti kokeilla vasta myöhemmin, mutta voidaan jo kokeilla jos halutaan. Minä ja se toinen nuorempi mimmi oltiin ensimmäiset, joten muiden kauhuksi haluttiiin tietenkin kokeilla. Leevi pomputti ravissa niin paljon, että sain vain pari askelta laukkaa kun pohkeet heilui niin paljon. Mutta se oli i-ha-naa!
Oli tosi kiva että vähän edettiin, mutta silti mua jäi jotenkin ärsyttämään tunnin jälkeen, tuntui että olisin pystynyt paljon parempaan…
Ensi viikolla kokeillaan kuulemma muita heppoja… Jänskää!

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 6

Hopsu
Noniin, tänään pääsen kokeilemaan Hopsua! Tiesin jo, että se on laiska, mutta se oli näköjään myös ilkeä… Leevi aina teki parhaansa ja oli kiltisti karsinassa, mutta Hopsu oli kunnon porsas! Hoitaja oli harjannut sen jo valmiiksi, mutta sain laittaa kamat ja ne menikin tosi hyvin. Mä osasin!! Hopsu, eli Hopea Prinssi oli aika karsee boxissa ja meinas näykkäistä mua, mutta sain sen jotenkin kuntoon silti. Se on niin pieni, ettei sitä voi ottaa niin todesta, vaikka varoinkin sen hampaita =)
Tunnilla sainkin alkaa harjoittelemaan pohkeiden käyttöä ihan kunnolla. Jouduin potkimaan koko ajan sitä eteenpäin, mut menikin ihan reippaasti sitten. Laukka-harjoitus meni ihan penkin alle, kun Hopsu oikoi kentän poikki… Sain kyllä jotain tuntumaa laukasta. Yhen harkan sain tehdä kolme kertaa kun muut meni yhden. Mut pääasia, et selviydyin kaikesta voittajana ja jäi ihan hyvä mieli… Teete sanoi, että ei oo koskaan nähnyt Hopsun ravaavan niin hyvin. Ihan jees, mutta oli tarkoitus laukata.

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 7

Kaikki meni ihan pieleen heti alusta alkaen… Olin nukkunut liian vähän, töissä meni niin ja näin ja uljas ratsuni Hopsukin oli tosi ilkeällä tuulella.
Suitsia en saanut itse päähän, satula meni ihan ok… Muuten meni ratsastuskin ihan hyvin, paitsi ne meidän laukat... Mentiin taas monta extrakierrosta ja Hopsu jopa pukitti keskellä kenttää yhdessä vaiheessa. Kun Teete tuli lähemmäs, se lähti karkuun. Itku meinasi päästä.
Heppa-kammoinen tätikin laukkaili ihan tyytyväisenä siellä ilman mitään ongelmia. HÖH!!!
Lopuksi mentiin vähän pitemmälle lenkille maastoon taluttajien kanssa, mikä oli tällä kertaa ihan rentouttavaa. Hopsu oli kumma kyllä ainoa, joka ei syönyt maastossa ja meni muutenkin hyvin. Ravattiinkin pikku pätkä maastossa.
Valittelin Teetelle Hopsun laiskuutta, ja se sanoi mulle että ota pitempi raippa, eikä se ilmaiseksi mene. Olin aika ihmeissäni kun olin hikipäissäni sitä hevosta polkenut koko tunnin eteenpäin. Se perhanan Hopsu on nyt mulla varmaan koko viikon. Miksi mä toivoin laiskaa hevosta?? Sen jälkeen kun olin toipunut pienestä ratsastus-masennuksestani, tuli tilalle kova taisteluasenne. Perhana huomenna me  laukataan URAA pitkin ensimmäisestä viimeiseksi, vaikka se olisi mun viimeinen tekoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti