Alkuperäiset kirjoittajat

Niina

Heips! Nimeni on Niina ja aloitin Poni-Haassa käymisen noin kymmenen vuotta sitten. Aloitin ratsastuksen uudestaan aikuisten alkeiskurssilla jonka aikana aloinkin hoitamaan ensimmäistä hoitohevostani Wattia.

Watin lisäksi hoidin myös tuntihevosista Adaa, Saraa, Paronia ja Metteä. Lisäksi hoidin vähän aikaa muutamaa yksäriä, jotka olivat Iso Griffo sekä Tintin Melli.

Seuran hallituksessa olen istunut myös melkein 10 vuotta. Olen ollut seuratuotevastaava sekä nuoriso-ja harrastevastaava, vetänyt monia ponikerhoja sekä järjestänyt pari Lucia-juhlaa. Nykyisin toimin varapuheenjohtajana sekä viestintävastaavana. Olen myös tehnyt Poni-Haalle nettisivuja sekä pitänyt satunnaisesti Poni-Haassa talutustunteja sekä toiminut kiskantätinä sekä heppojen hoitajavastaavana.
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, perustin Titan kanssa tämän blogin monta vuotta sitten. Emmepä arvanneet blogin jatkuvan ja kehittyvän näin pitkälle!
Olen melko monessa talliliemessä keitetty, jos näin voisi sanoa :)

Ratsastuksesta pidän pientä taukoa tällä hetkellä ja bloginkin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Roolini tiimissä onkin patistaa muita kirjoittelemaan sekä pyytää ulkopuolisilta kirjoittajilta juttuja.

Minulle saa laittaa sähköpostia ja ehdottaa juttuaiheita blogiin. Sähköpostiosoitteeni on niina.rodionoff(a)gmail.com. Olen myös erittäin iloinen, jos saan palautetta blogiteksteistäni!

Titta


Moikka! Olen Titta ja hevoset ovat kuuluneet elämääni viimeiset 14 vuotta enemmän ja vähemmän. Nykyisin vähemmän, kun käyn tallilla minkä opiskeluiltani ja kiltatoiminnalta ehdin. Aikaa tallilla vievät mm. Simon, Wandan ja Karelian hoito, seuran hallituksessa työskentely, seuran kisojen järjestäminen sekä kilpaileminen, ratsastustunnit perjantaisin ja lauantaisin, tallityöt ja tuntisijaisuudet aina silloin tällöin sekä tietysti kaverit (hyss, älkää kertoko kellekkään!). Vuosien varrella olen myös mm. hoitanut Unelmaa, Sissiä, Kallistoa, Ginetiä, Mayaa, Ransua, Ultraa, Dellaa ja Amia, toiminut pari vuotta hoitajavastaavana, ratsastanut tuntiratsastajien aluemestaruuksissa kouluratsastuksessa hopealle, vetänyt ponikerhoa, suunnitellut yhden Lucia-juhlan ja käynyt kokeilemassa heppailua Irlannissa ja Ruotsissa.

Niinan kanssa perustettiin blogi puoliksi päähänpistona ja nyt parin vuoden jälkeen se alkaa olla sitä, mitä silloin suunniteltiin. Kuulen myös mielelläni toiveita ja palautetta blogista, älkää pelätkö niitä kertoa. Viestiä voi laittaa titta.saari(a)kolumbus.fi, Facebookissa, omassa blogissani tai tulla rohkeasti juttelemaan tallilla. Ja saa yhteyttä ottaa, vaikkei blogista olisikaan mitään asiaa :)


Hanski


Muutaman yksittäisen talutusratsastuskerran jälkeen aloitin ratsastuksen 10-vuotiaana Poni-Haassa. Olin ratsastanut vasta vuoden, kun sain ensimmäisen hoitoponini, eestinponitamma Revalian eli Kexin. Kexi tutustutti minut hoitamiseen, mutta yhteistä taipaletta ponin hanssa kesti harmikseni vain puoli vuotta. Siirtyessäni ratsastamaan poneilta hevosille alkoi taas hoitaminen kiinnostaa. Sain hoitohevosekseni jykevän, suklaanruskean Hella-tamman. Vuosien aikana Hellasta muotoutui elämäni tärkein hevonen. Kaikki hyvä loppui aikanaa, sillä myös Hella jouduttiin myymään eteenpäin. Tuolloin olin melko varma, etten haluaisi enää uutta hoitsua. Sydämeni sulatti kuitenkin Nala, sosiaalinen ja kiltti puoliverinen, jota olen hoitanut siitä asti kun tamma Poni-Hakaan saapui.

Hevostelun lisäksi rakas harrastukseni on valokuvaus. Olen valokuvannut vaihtelevan aktiivisesti vuodesta 2008 lähtien. Kuvasivuilleni pääset tästä. Vanhempia, vuosina 2009-2011 ottamiani kuvia löytyy täältä. Valokuvausharrastuksellani on myös Facebook-sivut. Tykkään myös näpertää kaikenlaista Photoshopin kanssa, ja olenkin tehnyt esimerkiksi blogissa olleet bannerit.

Liityin tämän blogin kirjoittajatiimiin syksyllä 2012, sitä ennen ylläpidin omaa blogia päiväkirjamaisesti ja lähinnä omaksi ilokseni. Palautetta, postausideoita ym. mitä tulee mieleen, voi lähettää minulle sähköpostiin hanna-juulia(a)mainospuoti.fi. Myös tallilla saa nykäistä hihasta.


Anna


c) Hanna Mäntynen
Moikka! Olen Anna, uusin lisä blogitiimiin.

Ratsastuksen aloitin "vasta" yhdentoista ikäisenä täällä Poni-Haassa, saatuani kipinän parhaalta kaveriltani.
Ensimmäistä hoitohevostani Metteä ehdin hoitaa 4 vuotta ennen kuin se lähti. Kaapoa hoidin melkein koko sen ajan kuin se asui Poni-Haassa ja myös Macy, Gina ja Lakonta ovat kuuluneet hoidokkeihini. Tällä hetkellä en aktiivisesti hoida, vaan keskityn enemmän esimerkiksi aikuisten hevoskerhon vetämiseen.

Seurakisoissa olen kisannut vuodesta 2012, ja hevoset ovat vaihdelleet molemmissa lajeissa suhteellisen paljon. Tykkään hypätä esteitä ja rakastan sitä tunnetta, kun kaikki hevosen kanssa toimii yhdessä! Tavoitteet ovat korkealla, ja niiden eteen on tehtävä vielä paljon töitä.

Pidän luonnossa liikkumisesta ja tallilla pyörimisen lisäksi harrastan partiota puistolalaisessa lippukunnassa. Luen myös mahdollisimman paljon sekä puuhailen kaikenlaisten keskeneräisten ikuisuusprojektien kimpussa. Rakastan kirjoittamista ja on hienoa päästä tekemään jotain mikä yhdistää kiinnostuksen kohteet näin hyvin.. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa, ja toivon ajan kuluessa kehittyväni myös kirjoittajana.

6 kommenttia:

 1. Kiva tää esittelysivu ja tosi hyödyllinen! Tykkäsin:) ehkä tännekkin voisi tehdä yhdeksisivuksi semmosen kuvasivun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva että tykkäsit :)

   Blogiin ei ole tarkoitus tehdä erikseen Kuvia -välilehteä. Erillisille kuvasivuilleni pääset tästä!

   Poista
 2. Gasella asuu meillä ja on onnellinen : ) mäkin oon sen omistajana

  VastaaPoista
 3. Kiva tällänen esittely sivu!

  VastaaPoista
 4. Itte hoidan Broidii

  VastaaPoista