perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 5. luukku

Aikuisten alkeiskurssilla 4/5

Joulukalenterin 5. luukussa kurkistetaan vanhoihin alkeiskurssimuistoihin. Niina aloitti uudestaan pitkän tauon jälkeen ratsastamaan kesällä 2004 ja tässä viiden postauksen juttusarjassa pääsette lukemaan millaista oli aikuisten alkeiskurssilla ja miten Niina päätyi hoitamaan ensimmäistä hoitohevostaan Wattia. Tämä juttusarja jatkuu viime vuoden joulukalenterista.

Aiemmat osat:
Ensimmäinen osa
Toinen osa
Kolmas osa

 

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 13

Teete varmaan kiusallaan laittaa mulle joka päivä Hopsun! Vaikka kyllähän mä nykyään pärjään sille ihan hyvin. Olisi vaan kiva kokeilla jotain uutta heppaa, tätä kurssia kun on enää viikko jäljellä.

Hopsulla oli tosi paha päivä ja jouduin vielä harjaamaankin sen.  Hoitajaa ei näkynyt missään. Onneksi se pelkäsi vaaleanpunaista harjaa ja huidoinkin sitä pitämään ponin ojennuksessa. Olisin halunnut yksin laittaa kaikki varusteet, mut Hopsu oli niin kenkulla tuulella, että tuntui että on parasta pyytää apua.
Tunnilla oli samoja harjoituksia, alkoi jo vähän tylsistyttämään. Hiukan pujoteltiin ja laukattiin ennätyksellisesti kolme ratsukkoa kerrallaan. Hopsu laukkaa näköjään paljon huonommin maneesissa.

Tunnin jälkeen huomasin, että Watilla oli hoitaja ensimmäistä kertaa. Mun tuuria, olisin itse päässyt tutustumaan siihen ensimmäistä kertaa. Joku tyttö harjasi sitä ja päätin mennä juttelemaan. Yritin hirveesti kysellä kaikkea, että mitä kaikkea pitäisi aina tehdä ym. mutta se tyttö oli niin ujo, etten saanut siitä mitään irti. Todella ärsyttävää. Yritin olla niin mukava kun ikinä osaan, mutta olisin halunnut kuristaa sen, kun en saanut mitään irti. Hoitopäiviksi saatiin sentään sovittua tiistai ja perjantai. Sain pumpata kyllä senkin tiedon ulos. Ei kertonut yhtään mitään, vaikka paljastin olevani tunari-tasolla hevosten suhteen. Vieläkäään en siis päässyt Wattia harjailemaan. Aloin myös miettiä, että miten saan sille suitset jos se nostaa päätään ylös. Se on aika iso nimittäin!

Valittelin sen hoitsun ujoutta Blondin hoitajalle ja se onneksi hän kertoi paljon kaikkea hyödyllistä. Toivottavasti saan jossain vaiheessa muutettua noita hoitopäiviä, mulle noi on nimittäin kaikista huonoimmin sopivat. Kaikki työvuorot tuppaa olemaan just noina päivinä. Saaran (meidän alkeiskurssilla myös) kanssa mentiin vielä katsomaan estetuntia ja otin opikseni kun Hopsua hoputettiin. Ne sen pukit oli säälittäviä jalanheittoja, pysyisin kyllä siellä selässä ja olenhan pysynytkin=) Huomenna raippa laulaa!

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 14

Tämän kerran jälkeen enää neljä kertaa ja haluaisin kokeilla jo jotain muitakin hevosia kuin Hopsua... Ärsyttää kun olen ihan nynnerö. Pyysin hoitajaa taas auttamaan, vaikka Saara saa Zabriinankin valmiiksi yksin. Ja se heppa vasta näyttääkin kiukkuiselta...
Tunti oli yläkentällä ja mentiin puomeja. Ihan kivaa vaihtelua, valmistaa tulevia estetunteja varten. Teete päätti kohottaa pisteitään Hopsun silmissä ja antoi sille turkinpippurin =)
Laukat meni ihan hyvin. Loppuvaiheessa ukkonen alkoi jyrähdellä ja mentiin pienen maastolenkin kautta maneesiin. Saatiin olla Hopsun kanssa ensimmäisiä. Teete talutti, koska Hopsu kuulemma saattoi kenkkuilla. Vaikea kyllä kuvitella että se jotenkin piristyisi maastossa… Nyt oli tietenkin ihan kiltisti. Teete syötti turkkareita Hopsulle ja haistoin ne sen hengityksestä vielä tallissakin. Kaikkea sekin syö. Hopsu oli taas niin kilttiä ja söpöä kun päästiin talliin takaisin. Se on ihan erilainen ennen tuntia.

Watilla ei näkynyt hoitajaa, joten harjasin sen Saaran kanssa. Ei ollut kovin likainen. Watti on kyllä niin kiltti ja ihana! Kun kaviota nostin pikkasen, niin se nosti sen jo itsekin.
Toivottavasti tallilta löytyis vähän vanhempia hoitajia. Vanhimmat mitä oon tähän mennessä nähnyt, on olleet n. 16 vuotiaita.

Ostin muuten Hööksiltä ratsastushousut. Vain 20e, ei mitkään ihmeelliset vaan ihan tavalliset ilman paikkoja. En raaskinut vielä ostaa kalliimpia.
Huomenna olisi eka virallinen hoitopäivä. Ihanaa!

 

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 15 ja ensimmäinen hoitopäivä!


Hoitajien huoneessa heppojen kaappeja
Tulin tallille tosi aikaisin, Teete ei ollut edes listoja kerennyt laittamaan.
Vaihdoin vaatteet, etsin Watin harjat mutta olin silti liian myöhään paikalla. Ratsastaja oli jo harjannut hevosen…Mikä pettymys! Laitoin satulan sille ja talutin herran tunnille. Ihanaa taluttaa niin isoa heppaa =)

Juteltiin Teeten kanssa ja se sanoi, että ensi viikolla kaikilla vaihtuu hevoset. Saas nähdä, niin piti nimittäin vaihtua aiemminkin. Saara saisi kuulemma Unskin ja mä Ilonan. Ilona on Unskin ja Hopsun sisko, ihan samannäköinen. Varmistin heti että onko Ilona laiska, mutta kuulemma se on onneksi reipas. Ilona ei olekaan ollut meidän kurssilla vielä, eikä mulla ole oikeastaan siitäkään mitään mielikuvaa. Piti äkkiä mennä kurkkimaan, miltä se näyttää.

Mulla oli siis tänään Hopsu viimeistä kertaa. Mentiin ensin maastoon puoleksi tunniksi. Saatiin olla taas ensimmäisiä. Maasto meni ihan hyvin, vaikkakin oli jänniä tilanteita, esimerkiksi alamäet. Koko ajan pelotti että heppa kompastuu. Korsiakin piti Hopsun välillä maistella. On se vaan niin nälkäinen!
Tuntia jatkettiin yläkentällä, Hopsu edelleen osaston ensimmäisenä. Oli vähän haastetta, kun Hopsulla ei ollut mallia edessä. Toisaalta, Hopsu tuntui ehkä hieman reippaammalta kuin yleensä. Laukat meni miten meni… Yhdellä kerralla laukattiin melkein ensimmäisestä askeleesta alkaen, mutta joka kerralla oiottiin puoli kenttää. Sitten taas käynneissä tuli hiki, kun hevosta piti kiskoa pois puskasta syömästä.

Loppupäivästä sain viimeinkin laittaa Watille suitset. Se muuten nostaa päänsä tooosi ylös ja sormi täytyy tunkea suuhun kun se ei avaa muuten suutaan. Ei kovin helppoa mutta onnistuin. Harjailin sitä ja se jotenkin pelkäsi vesipisaroita. Outo. Kaviot se onneksi nostaa tosi nätisti. Hellyydenkipeä se on, sopii mulle siis =)
Mua muuten kerjättiin jo Peter Pan nimisen hevosen hoitajaksi syksyllä. Lupasin laittaa harkintaan=)

3 kommenttia:

  1. Tosi kivaa ja mielenkiintoista lukea millainen talli on ollut ennenvanhaan :)

    VastaaPoista
  2. Nää on tosi kivoja :) !

    VastaaPoista
  3. Nää on tosi kivoja! Hauskaa muistella noita vanhoja aikoja. :D

    VastaaPoista