lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 20. luukku


Esittelyssä Lucia-juhlassa palkitut henkilöt

Lucia-juhlassa palkitaan henkilöitä, jotka ovat jollakin tavoin ansainneet tunnustusta. Perinteisin palkinto on vuoden hoitaja sekä seuran ranking-palkinnot, mutta tänäkin vuonna muutama muukin henkilö sai tunnustusta.


Vuoden hoitaja Inka Aro

Vuoden hoitajaksi valittiin 12-vuotias Inka. Inka on hoitanut Zombia noin kahdeksan kuukautta, ja päätyi siis ponin hoitajaksi viime keväänä. Samaan aikaan olivat vapaana Beeta ja Zombi, eikä valinta näiden kahden välillä ollut vaikea, sillä Zombi oli Inkan lempiponi jo silloin, eikä hän ollut juuri käsitellyt Beetaa. Vuoden hoitajan palkinto tuli Inkalle yllätyksenä.

Inkan mielestä hoitamisessa on parasta oma hoitoponi ja siihen kiintyminen, sekä kaverit tallilla. Inkan lempipuuhaa tallilla onkin Zombin harjaaminen ja sen kanssa oleminen.

-Hyvä hoitaja tekee tarkasti kaikki hoitajille kuuluvat asiat, Inka kertoo. Hän aikoo hoitaa tallilla ainakin niin kauan, kuin Zombi siellä asuu, eikä kiirehdi haalimaan enempää hoitoponeja.

Perusteluina Vuoden hoitajaksi Inkan kehuttiin olevan hyvä ja esimerkillinen hoitaja, joka auttaa aina muidenkin kuin oman hoitoponin kanssa.

Toivotamme Inkalle hyvää jatkoa hoitamisen parissa!


Vuoden ratsastuskoululainen Satu Hanhela

Ratsastajainliiton teemavuoden kunniaksi kaikki jäsentallit ovat saaneet palkita omasta asiakaskunnastaan Vuoden Ratsastuskoululaisen. Poni-Haka päätti yhdessä seuran edustajiston kanssa palkita Satu Hanhelan, joka on ratsastanut Poni-Haassa jo pitkään. Lisäksi hän on edustanut tallia ja seuraa tuntiratsastajien mestaruuksissa, hoitanut tuntihevosia sekä pitänyt paljon ponikerhoja ja talutuksia. Palkinnoksi Satu sai upean ruusukkeen.

Vuoden Ratsastuskoululaisen valinnassa toivottiin tallien kiinnittävän huomiota seuraaviin
ominaisuuksiin:
- Esimerkillisyys
- Hyvät hevostaidot
- Positiivinen ja auttavainen asenne, muiden huomioiminen
- Innostus ja ilo oppimiseen
- Sinnikkyys ja ahkeruus
- Tavoitteellisuus
- Liikunnallisuus ja terveelliset elämäntavat
- Aktiivisuus seuratoiminnassa

Lähde: SRL tiedottaa

Lisäksi  Louise Lindholm palkittiin vuoden aloitteentekijänä, hänen ehdotettuaan jaettavaksi Vuoden ratsastuskoululainen -palkinnon.


Yhteisrankingin voittaja Titta Saari

 

Voitit yhteisrankingin, miltä nyt tuntuu?
Muu blogitiimi pyysi Titalta selfietä
rankingpokaalien kanssa
Klassiseen kysymykseen klassinen vastaus: hyvältä. Erityisen hyvältä tuntuu se, että olen pärjännyt molemmissa lajeissa.
Kausi oli positiivinen yllätys, kun onnistumisia tuli läpi vuoden ja monien eri hevosten kanssa. Ei voi olla kovin pettynyt, kun kaudesta jäi käteen valtakunnallisista mestaruuksista koulufinaalipaikka ja estefinaalista sijoitus, Poni-Haan Ratsastajien seniorien koulumestaruus ja esteiltä hopeaa sekä molempien lajien ikäluokkarankingin ja yhteisrankingin voitto.

Vaikka kouluratsastus onkin ihan mukavaa, esteratsastus on aina ollut lähempänä omaa sydäntäni. Ratsastuskoulussa ei pitäisi kuitenkaan vielä "erikoistua" jompaan kumpaan lajiin, joten siksi itsekin kilpailen molemmissa lajeissa tasaisesti.
Olen onnekseni saanut kisoihin yleensä toivomani hevosen, eli koulua olen kilpaillut pääasiassa Lassin kanssa, muutamia startteja myös Simolla ja esteitä tasaisesti Simolla ja Lassilla sekä nyt syyskaudella myös Antilla. Pyrin siihen, että minulla olisi useampi hevonen vaihtoehtona jokaiseen kilpailuun. Mikäli kaikki hevoset toivelistaltani ovat jo menneet, ei minua kuitenkaan ole kovin vaikea saada tarttumaan haasteeseen ja kokeilemaan jotain vieraampaa hevosta helpommassa luokassa.

Vinkkini rankingin voittamiseen? Rankingissa pärjääminen vaatii tasaisia onnistumisia läpi vuoden. Se taas vaatii rutiinia, jota saa vain kilpailemalla. Kannattaa siis olla kärsivällinen ja kilpailla ja hakea rutiinia, jolla saa koko vuodeksi tasaisesti onnistumisia. Sijoittumalla esimerkiksi neljässä kilpailussa viiden parhaan joukkoon saa paljon enemmän pisteitä kuin voittamalla yhden kilpailun. Itselläni taisi mennä säännöllisen kilpailemisen aloittamisesta viisi vuotta ensimmäiseen rankingvoittoon.

 

Ranking-tulokset:

Kouluratsastus:
Ponit: Tiina Raitio
Junnut: Inka Laine
Sennut: Titta Saari

Esteratsastus:
Ponit: Lotta Haponen
Junnut: Anna Hakala
Sennut: Titta Saari

Yhteisranking: Titta Saari

Blogitiimi onnittelee kaikkia palkittuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti