sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 14. luukku

Myös tänä syksynä ovat tallillamme pyörineet tuttuun tapaan seuran järjestämät ponikerhot. Kerhoissa harjoitellaan useimmiten johonkin hoitomerkkiin liittyviä asioita ja kerhon päätteeksi suoritetaan itse merkki. Kerhot kestävät yhden kauden kerrallaan ja ne kokoontuvat yleensä kerran viikossa tunnin ajan. Tänä syksynä kerhoja on neljä.

Tässä postauksessa ponikerhot esittäytyvät ja keksivät jonkin haasteen toiselle ponikerholle. Samalla he itse suorittavat toiselta ryhmältä saamansa haasteen.


Tiistain ponikerho

Tiistain ponikerholaisia on kahdeksan ja kerhoa vetävät Anna ja Tiina. Kerho suorittaa syksyn aikana perushoitomerkin, ja se on harjoitellut ponien normaaleja hoitotoimenpiteitä, tutustunut hevosten varusteisiin sekä päässyt tutustumaan hoitajan erilaisiin tehtäviin. Viimeisellä kerhokerralla ponikerho lähtee talviretkelle läheiselle laavulle.

Kaikki kerholaiset vasemmalta oikealle: Tiina (ohjaaja), Sonja, Jadelyn, Vilma, Ronja, Emma N, Emma K, Enni ja Seela.

Tiistain kerho sai viimeiseksi haastatellulta ryhmältä haasteeksi tehdä kerholaisista ihmispyramidin.

Pyramidia tekemässä ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle Jadelyn, Emma K, Emma N, Sonja, Enni ja Seela.


Keskiviikon ponikerho

Keskiviikkona kokoontuva ponikerho suorittaa minimerkkiä. 8-10-vuotiaita kerholaisia on seitsemän ja kerhoa vetävät Nora ja Jonna.

Keskiviikon kerho sai tiistain ponikerholta haasteeksi juosta juoksukisa yläkentän ympäri niin, että parista toinen on toisen reppuselässä. Haaste ei ollut kerholaisille vaikea ja voittajaa ei oikeastaan tullut sillä he suorittivat sen leikkimielisesti. Siis kaikki voittivat!Haasteessa mukana vasemmalta oikealle Onnia ja Senja, Sole ja Sara, Laura ja Siru, vetäjät Jonna, vetäjä Nora sekä Aurora.

Kerhossa tytöt ovat kerranneet vanhoja asioita sekä opetelleet uusia perushoitomerkkiin liittyen. Nyt syksyllä kerhossa he ovat harjanneet hevosia paljon ja tutustuneet esimerkiksi erilaisiin suojiin, pintelöintiin ja loimittamiseen. Keskiviikon kerho on myös saanut hienon mahdollisuuden tutustua kisahevosen hoitamiseen Annen ja Karelian johdolla.


Torstain ponikerho

6-9 -vuotiaiden tenavien kerho kokoontuu joka toinen torstai eikä tänä syksynä suorita erityistä merkkiä. Viiden henkilön kerhon vetäjänä toimii Satu. Hän piti tälle tenavaryhmälle tuntia aiemmin, mutta sen loputtua aloittivat he kerhon yhdessä. Kerho suoritti viime keväänä minimerkin ja he ovat käyneet paljon läpi esimerkiksi ponien kuntoonlaittoa ja harjaamista sekä hevosen  värejä ja merkkejä. Kerholaiset myös leikkivät paljon.

Torstain kerho sai keskiviikon ponikerholta haasteeksi tehdä pienimuotoisen esteradan ja suorittaa sen parin kanssa. Maneesissa oli tunnit menossa, joten kerholaiset tekivät radan ulos ja käyttivät sieltä löytyviä materiaaleja. Paikkana radassa toimi rehula ja takapiha. Rataan kuului puomin virkaa toimittavia luutia sekä lisäksi kottikärryjä, kaurakauhoja ja ämpäri. Radan alku eli puomit ja lyhyt kierros ulkona mentiin keppareilla ravaten tai laukaten, jonka jälkeen kepparit luovutettiin seuraaville. Parit siirtyivät kaurakärrylle, josta molemmat annostelivat yhden kauhallisen kauraa ämpäriin. Ämpäri nostettiin kottikärryyn ja kottikärry työnnettiin takaisin lähtöviivalle. Haastavimmaksi osioksi muodostuikin kottikärryn kuljettaminen kahdestaan. Ohjaaminen oli haastavaa, koska kottikärryt olivat niin isot. Törmäyksiäkin tuli, tosin vain muihin kottikärryihin. Kiemurtelusta huolimatta kummankin parin kauraämpärit pysyivät pystyssä!

Kottikärryjen kuljetusta

Kottikärryjen kuljetusta


Kaurojen annostelua

Esteet takapihallaLauantain ponikerho

Lauantain ponikerho suorittaa myöskin perushoitomerkkiä. Kerhoa toimii Meliken ja Inkan johdolla. Perushoitomerkkiin kuuluvien asioiden lisäksi kerholaiset ovat tutustuneet hevosen lääkintään ja ruokintaan. Tämän lisäksi kerho on päässyt suunnistamaan ja etsimään hevosenkenkiä tallin ympäristöstä.


Kerholaiset piirtämässä.

Haasteen sarjakuvia piirtämässä vasemmalta oikealle Pinja, Tuuli, Liisa, ohjaaja Melike, Eveliina, Salla ja AnneLauantain ponikerho sai torstain ponikerholta haasteeksi piirtää sarjakuvan. Tämä toteutettiin kahden tai kolmen hengen ryhmissä, joista jokainen ryhmä sai piirtää oman näkemyksensä siitä, mitä he tekevät tullessaan tunnille. Näissä sarjakuvissa esiintyi tavallisia toimenpiteitä, kuten listan tarkkailua, harjausta ja varusteiden huoltoa.


Ponikerhoihin ovat tervetulleita kaikki seuran 6-12-vuotiaat jäsenet. Erilaisia hoitomerkkejä pääsee suorittamaan myös säännöllisin väliajoin järjestettävissä suoritustilaisuuksissa. Ilmoittautuminen kevään ponikerhoihin alkaa joulu-tammikuussa. Linkki seuran nuorisotoiminnan sivuille löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti