perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 19. luukku
Vuoden Hevonen ja Poni -äänestys
Myös tänä vuonna saivat tallilla käyvät ratsastajat äänestää omasta mielestään parasta tuntiponia ja -hevosta. Äänestys oli erittäin tasainen, mutta voittajiksi selviytyivät poneista Broidi ja hevosista Pete. Molemmat ovat vanhoja ja luotettavia, jokaiselle turvallisia ja opettavaisia ratsuja, jotka ovat tehneet pitkän uran Poni-Haassa.

Yhteensä hyväksyttyjä ääniä jaettiin 373, huikeaa! Onneksi jokainen tallilla asuva poni ja hevonen sai ainakin muutaman äänen, ovathan ne kaikki tehneet vuoden mittaan hyvää työtä.

Valitettavasti myös tänä vuonna äänestyksessä ilmeni vilppiä, sillä samoja poneja, myös Broidia, oli äänestetty useamman kerran. Nämä äänet ignoorattiin eivätkä ne vaikuttaneet äänestyksen lopputulokseen. Ensi vuoden äänestystä ajatellen systeemiä kehitetään tasapuolisemmaksi ja rehellisemmäksi.

Äänestyksessä Broidi sai hienosti yhteensä 21 ääntä, mikä on 5.6% kaikista äänistä. Seuraaville sijoille ylsivät poneista Balle, Ferrari, Muki, Peppi, Rölli ja Steven, joilla kaikilla pistemäärä oli suhteellisen tasainen vaihdellen välillä 16-19 ääntä. Petelle jaettiin yhteensä 15 ääntä, joka oli 4% kaikista äänistä. Muut paljon suositut hevoset olivat Ametist, Gallia, Lassi, Lempi, Macy, Nalan ja Onni, joiden kaikkien saamat pistemäärät heittelivät ainoastaan muutaman äänen eroilla välillä 10-12.

Äänestyksessä annettiin ääniä myös tallikissa Nasulle ja pihalla seisovalle puuhevoselle, ja Tipo sai erikoisäänen ilon tuottajana. Myös kaksi hoitajaa, Caruson Inka ja Maijan Anna saivat yhden äänen tässä äänestyksessä!

Nyt esittelyssä vuoden 2014 suosituimmat tuntiratsut.

Broidi
Pikku-Veli eli tuttavallisemmin Broidi, on 14-vuotias poniruuna. Broidi on tallin oma kasvatti, ja sen
täyssiskoja ovat Äidin Kulta eli Kultsi, vielä tallilla asustava Pikku-Sisko eli Zombi, sekä jo taivaslaitumilla laukkaileva Isin-Tyttö eli Styby.

Ponin jo pitkältä ajalta tuntevan ratsastuksenopettaja Anne Nuutisen sanoja vapaasti lainaten: Broidi on oikea työmyyrä. Se on yksi tallin pisimmälle koulutetuista poneista ja osaava. Tämän lisäksi se kantaa turvallisesti niin pienemmät kuin suuremmatkin ratsastajat, ja on hyvä opetusmestari sekä koulussa, että esteillä. Monipuolinen poni on myös turvallinen maastossa. Broidi on kaikkien heppojen kaveri ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen.

-Broidi on luonteeltaan ihana, varsinkin kun siihen tutustuu paremmin. Broidi on kiva ja seurallinen poni, kun sen kanssa viettää paljon aikaa, kertoo ponin hoitaja Kira. Broidin kanssa pärjäävätkin kaikki pienimmätkin ratsastajat, ja monet ratsastajat pitävät siitä. Broidi ei tee mitään ilkeää ratsastaessa, ja se menee kaikentasoisia tunteja, Kira jatkaa. Broidi on siis Vuoden Poni -tittelinsä ansainnut!

Ponilta löytyy myös erikoinen tapa. -Broidi on outo, kun se tykkää sen mahan rapsuttamisesta. Monet ponit kun eivät tykkää mahaan koskemisesta, Kira paljastaa.


Pete
Pete, viralliselta nimeltään Peter Pan AK saavutti tänä vuonna jo 20 vuoden kunnioitettavan iän. Poni-Hakaan se tuli noin kymmenen vuotta sitten.

-Pete on tallin paras hevonen, koska se on taitava ja mukava "kaikkien hevonen". Pete käy kaikille ratsuksi, aina alkeiskurssista A+ -tunneille. Se menee kaikkea koulusta esteisiin vielä vanhemmallakin iällä innoissaan! Luonteeltaan se on täyspäinen, kiltti ja rauhallinen. Pete on tutustuttanut monia ihmisiä ratsastukseen ja ollut opettamassa ihmisiä poni-haassa jo 10 vuoden ajan. Siksi se ansaitsee vuoden hevosen tittelin, toteavat Peten hoitajat Anna-Liisa ja Isa.

Anna-Liisa kertoo Peteltä löytyvän myös huumorintajua.  -Petellä on koko ajan pilkettä silmäkulmassa. Välillä kun sillä on tylsää harjatessa, saattaa herra avata tallisolmun todella taitavasti. Se saattaa myös välillä nojata vastaan etujalkaa nostettaessa, mutta komentamisen jälkeen se lopettaa. Viesteissä Pete innostuessaan tekee välillä täyskäännöksen silloin, kun pitäisi lähteä liikkeelle. Tästä on sen omilla hoitajilla omakohtaista kokemusta!

Peten toinen hoitaja Isa kertoo Peten olevan erittäin kiltti hoidettava, joka ei ota turhaa stressiä asioista. -Pete sopii hoitohevoseksi ihan aloittelijoillekin, sillä se tulee kaikkien kanssa toimeen.

Vuoden hevosellakin on heikkoutensa, sillä Pete ei voi sietää harjan nyppimistä. Myöskään vesikarsinaan meno ei ole sen suosikkipuuhaa, mutta sinne päästyään se seisoo kyllä kiltisti paikoillaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti