perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 12. luukku

Aikuisten alkeiskurssilla 5/5

  Viimeisessä osassa alkeiskurssi päättyy, mutta Niinan hoitoura on vasta alussa. Tämän jälkeen julkaistaan vielä näiltä ajoilta yksi kuvapostaus, jossa on vuodelta 2005 tallielämän kohokohtia. Kommentoikaa, olisitteko kiinnostuneita lukemaan Niinan päiväkirjaa vielä alkeiskurssin jälkeen.

 

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 16


Minä ja Ilona
Viimeistä viikkoa viedään. Ilona osoittautui oikein kivaksi, vaikkakin se meinasi karata multa =) Mun isä ja sisko oli tulleet katsomaan ja syötiin tallin kiskassa herkku-ruuat.

Ilona oli ihanan reipas tunnilla! Harmi vain, että jouduin jarruttelemaan sitä koko ajan kun edellä maleksivat Hopsu ja Unelma. Ilona on Teeten lempiheppa ja olinkin tosi otettu, kun sain sen. Laukat sujui aika vauhdikkaasti ja tosi hyvin! Mulla oli vaikeuksia pysyä selässä siinä vauhdissa =) Sain pidätellä, mutta hauskaa oli.
Teete opetti tänään etuosakäännöksen, mikä olikin ihan helppoa. Olen kyllä nyt ihan ihastunut Ilonaan ja onnellinen siitä, että saan mennä sillä koko viikon.
Kysyttiin muuten Teeteltä esteistä ja se lupasi että huomenna voitaisiin vähän kokeilla. Heppakammo-täti näytti kauhistuneelta =D Luultavasti mäkin kyllä tipun, mutta se ajatus ei tunnu nyt yhtään häiritsevältä. Torstaina (vikalla kerralla) meillä olis pitänyt olla teoriaa, mutta koska osataan jo laittaa hepat kuntoon niin ratsastetaan. Ihan kiva, ettei sitä väkisin pidetä.

Lauantaina ostin Watille harjoja ja nyt vähän kokeilin niitä tunnin jälkeen. Hepparaukka oli ihan innoissaan, kun muovipussi rapisi =D Se on niin söpö ja töykki mua turvallaan koko ajan. Ei se kyllä kaikille noin tee. Otin siitä paljon kuvia, se oli niin edustava. Pää vaan oli niin iso ettei meinannut kuvaan mahtua. Muutenkin musta hevonen pimeässä karsinassa on hieman haasteellinen kuvattava!
Huomenna olis hoitajien kokous!

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 17

Tänään hypättiin tunnilla yhtä miniestettä! Ilona hyppäsi ihan innoissaan, mutta oli kyllä mullakin kivaa. Meidän oli tarkoitus mennä ravissa, mutta kerran mentiin laukassakin kun Ilona oli niin innoissaan. Jännää, mutta tosi kivaa!

Watin hoitaminen jäi tänään vaan yhteen tunnille laittoon (ja harjaamiseen) ja pois hakemiseen. Hoitajien kokouksessa kerkesin olemaan 10 minuttia kun Synnöve (tosi kiva tenava-ope) pyysi mua laittamaan Watin valmiiksi sille estekurssille. Laitoin väärän satulan, kun en tiennyt että sillä on esteille oma satula. Synnöve tiuskaisi siitä aika vihaisesti mulle, mutta Teete tuli puolustamaan =)
Itikat kiusaa mua ja Wattia. Heppa hinkkaa päätään muhun vähän liian kovaa. Meni myöhään tallilla, mut ei se mitään. Huomenna mennään kuulemma maastoon.

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 18

Meidän oli tarkoitus mennä maastoon, mutta ukkonen jyrähteli niin mentiinkin maneesiin ratsastamaan. Siellä tulikin sitten ihan kunnon raekuuro ulkona. Toivottavasti huomenna päästäis maastoon, kun on viimeinen kerta.
Kertailtiin vanhoja juttuja ja harjoiteltiin taas etuosakäännöksiä. Kokeiltiin myös ravin hidastamista ja nopeuttamista. Sitä olisi voinut kokeilla enemmänkin, mutta taas oli hidastelijoita edessä. Unelma jopa yritti potkaista kun en saanut Ilonaa jarrutettua. Onneksi ei osunut!
Tunti meni tosi nopeasti ja harmittaa että kurssi loppuu huomenna. Yks meidän kurssilainen suunnitteli jo porukalla kesätunteja, mutta mulla ei taida olla varaa mennä joka viikko. Säästän jatkokurssiin mielummin.
Watin hoitsu Sari tuli esittäytymään ja vaikutti kivalta! Se on aikuinen, eikä mikään pikkutyttö =)

Aikuisten alkeiskurssi, päivä 19

Watti, maailman söpöin hevonen!
 Viimeinen kerta =( Tunti meni ihan liian nopeasti ja oli jotenkin haikea fiilis.
Tehtiin tunnilla kaikkea kivaa mikä vaati keskittymistä (ravataan yksi sivu ja loput laukataan). Ajatukset ei pysyneet mukana koko ajan ja Ilona käyttikin tilaisuutta hyväkseen oikomalla kulmia ja laukkaili milloin sattuu =)
Meidänhän piti mennä tänään maastoon, mutta siellä satoi vettä.
Muut kurssilaiset aikoo käydä kesätunneilla nyt joka viikko ja mä vaan toivon että jatkokurssi järjestyy. Teete ei ollut siitä ihan varma. Yks meidän kurssilainen oli ostanut 5 (!) viinipulloa Teetelle lahjaksi meidän kaikkien puolesta. Olis nyt ostanut yhden hyvän =D Teete tuli halimaan ja se on kyllä älyttömän pikkuinen! Teete kehui mun ryhdin parantuneen kurssin aikana paljon.

Watille jouduin heittämään hyvästit kahdeksi viikoksi, kun hepat lähtee kesälomalle. Onneksi on hyvä syy käydä tallilla vielä lomailun jälkeenkin!


5 kommenttia:

 1. Nää on kyllä ihan parhaita! :D Lisää vaan päiväkirjaa! :)

  VastaaPoista
 2. Saa laittaa lisää tulemaan, näitä on niin kiva lukee !

  VastaaPoista
 3. lisää päiväkirjaa! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivaa luettavaa :D ��

  VastaaPoista
 5. Ihana, ihan kuin omalta alkeiskurssilta :)

  VastaaPoista