keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hoitajien leirillä, päivä 3

Poni-Haassa järjestetään tällä viikolla jo kolmatta vuotta peräkkäin hoitajien leiri. Leirillä hoitajat mm. putsaavat varusteita ja siistivät poneja niiden loman jäljiltä. Leirillä tietysti myös ratsastetaan, ja tänä vuonna on erikseen poni- ja hepparyhmä, tosin hepparyhmässä vierailee monesti myös poneja. Joka päivä eri hoitaja kirjoittaa päivän tapahtumista tänne blogiin. Tällä kertaa päivän kulusta kertoo Typyn hoitaja Annina.

Keskiviikko

Aamulla kello oli soinut puoli kahdeksan. Viiden tunnin yöunien jälkeen lähdin hieman väsyneenä tallille. Tallilla jouduimme odottelemaan hetkisen aikaa että hevoset päästettiin ulos. Poneilla oli tänään kaksi tuntia ratsastusta, ensimmäinen tunti alkoi yhdeksältä aamulla. Ensimmäisen tunnin menin pienellä Ferrari-ponilla. Heti talliin päästyämme haimme suitset ja satulat. Riimut poneille päähän ja lähdimme ulos harjailemaan. Yllätyin kuinka hyvin Ferrari käyttäytyi ulkona, seisoi kiltisti paikoillaan ja antoi harjata hyvin. Harjailun jälkeen lähdimme sisään varustamaan ponit ja suuntasimme paahtavan kentän keskelle.

 
Annina ja Ferrari
Tunnin aloitimme normaaliin tapaan pitkin ohjin, jotta ponit saivat venytellä kaulaa oikein pitkäksi. Meidän piti ottaa jalustimet pois, ristiin kaulalle. Venyttelimme jalkoja pitkiksi kohti maata, samalla pyöritimme hieman käsiä ja olkapäitä. Tunnin teemana oli asetus ja taivutus. Otimme ohjat käteen ja aloimme heti tulla kolmikaarista kiemurauraa. Itse pidin huolta että tein kunnolliset tiet, jotta kaikki kaaret olisivat saman kokoisia. Teiden ohella yritin kiinittää istuntaan huomiota. Piti ajatella, että istun ryhdissä ja jalat pitkinä. Kaiken tämän jälkeen aloin mietimään jo vähän asetusta ja taivutusta. Sain ajoittain Ferrarin kivasti avuille mutta sitten jätin takaosan ratsastamatta. Teimme samaa tehtävää myös ravissa, vähän samalla fiiliksellä mentiin tehtävää ravissa. Annoimme ponien kävellä väli käynnit jonka ajan puhuimme ja ideoimme leirikisoja.

Jatkoimme pian kumminkin ratsastusta, ja tällä kertaa vaihdoimme tehtävää. Piti tehä päätyihin isot voltit ja pitkillä sivuilla laukannostoja, toisella sivulla tulimme vastalaukkaa, joka oli hieman vaikea nostaa aluksi, mutta korjailun jälkeen ne nousi yllättävän hyvin. Lopuksi keventelimme ponit pehmeiksi ja pitkälle kaulalle. Tunnista jäi hyvä fiilis ja opin itsestäni sen että jännitän olkapään linjan, joten siihen aion kiinnittää huomiota paljon.

Tunnin jälkeen pyyhimme hiet poneilta ja veimme ne ulos. Tässä välissä pidimme ruokatauon. Meille oli annettu tehtäväksi vaihtaa hevosille ja poneille huovat, mutta minä ja Jonna lähdimme kuvaamaan hevosten tuntia. Kaikilla hevosilla ja poneilla näytti menevän hyvin. Omaan tuntiimme oli vielä tunti aikaa joten päätimme mennä sohville vähän löhöilemään. Tosi moni nukahtikin hetkeksi.

 
Annina ja Broidi
Toisen tunnin menin Broidi-ponilla. Tuntimme alkoi yhdeltä, ja aiheena oli sivuttaisliike eli pohkeenväistö. Lähdimme puolen aikaan hakemaan poneja tarhoista, saimme kaikki ponit turvalisesti sisälle. Menimme harjailemaan taas ulos, mutta tällä kertaa olin vain pitelemässä Zombi-ponia. Olimme anelleet Tintiltä, että saisimme mennä ilman satulaa. Onneksi meillä oli aika luottoponeja joten toiveemme toteutui. Tunti alkoi pitkin ohjin kävelyllä. Ohjien oton jälkeen teimme hieman pysähdyksia. Broidilla oli pieniä ongelmia pysyä paikoillaan niin pitkään kun minä halusin, mutta loppujen lopuksi sain sen pysymään hyvin paikoillaan. Tulimme keskiympyrälle hieman ravailemaan, aluksi Broidi vähän juoksi ja pidättelin aina enemmän toisesta ohjasta, joten tällä tunnilla keskityin siihen, että pidätän molemmilla ohjilla tasaisesti.

Nostimme myös laukkaa, jossa Broidi olikin reipaampi kun kuvittelin. Annoimme ponien kävellä pitkin ohjin ja tässä välissä keskittyminen alkoi herpaantua ja aloin laulelemaan jotain. Laukkasimme vielä toiseen suuntaan ympyrällä, jolloin keskityin oikeastaan vaan tahtiin ettei se kiihdy. Siinä sivussa yritin tehdä hyvää pääty-ympyrää. Vihdoin aloimme tulla pohkeenväistöjä. Aluksi tuli hieman liian jyrkkää väistöä, mutta senkin sain nopeasti korjattua. Ihan lopuksi tulin vielä pohkeenväistön naistensatulassa, oli kyllä hauskaa kokeilla vähän eritavalla väistöä. Loppuverkkaa taas rennosti ravia eteen alas. Tunnin jälkeen ponit pääsi talliiin ruokien ääreen.

Olen ollut todella tyytyväinen leiriimme, edellisten päivien teoriatunnit on ollut kivoja. Tunnit ovat olleet monipuolisia. Odotan eniten huomista leirikastetta ja perjantain leirikisoja, ja tietenkin villiä vapaatuntia jonka saamme pitää perjantain viimeisellä tunnilla.

-Annina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti