tiistai 22. heinäkuuta 2014

Hoitajien leirillä, päivä 2

Poni-Haassa järjestetään tällä viikolla jo kolmatta vuotta peräkkäin hoitajien leiri. Leirillä hoitajat mm. putsaavat varusteita ja siistivät poneja niiden loman jäljiltä. Leirillä tietysti myös ratsastetaan, ja tänä vuonna on erikseen poni- ja hepparyhmä, tosin hepparyhmässä vierailee monesti myös poneja. Joka päivä eri hoitaja kirjoittaa päivän tapahtumista tänne blogiin. Tänään päivästään kertoo Caruson ja Nalanin hoitaja Sanna.


Tiistai


Tulin tallille tänään hyvillä fiiliksillä, vaikka vähän väsyneenä. Tallilla väsymys unohtui, sillä tallilla tulee aina hyvälle tuulelle. Kuumuuden vuoksi päätimme aikaistaa ratsastustunteja.

Sain tunnille ratsastettavaksi Ufon. Tästä isokokoisesta ponista minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta. Tunnin teemana oli ratsastajan istunta ja avut. Aloitimme pyörittelemällä käsiä molempiin suuntiin, minkä avulla saimme parannettua ylävartalon liikkuvuutta. Tämän jälkeen nostimme polvia ylös satulasta, pitäen toisella kädellä etu- ja toisella takakaaresta kiinni. Kaiken tämän aikana kävelimme pitkin ohjin ja Ufo oikoi kulmat aina kun pystyi.

Ohjien keräämisen jälkeen huomasin, kuinka paljon poni painoi kädelle. Kulmiin ratsastaessa Ufo alkoi taipumaan kivasti ja tuntui kädellekin paremmalta. Tämän jälkeen ravasimme muutaman kierroksen ja kävelimme välikäynnit. Aloimme nostamaan käynnistä laukkaa pitkän sivun keskellä, ja teimme päätyyn laukkaympyrän tai kaksi, sen mukaan miltä hevonen tuntui. Jatkoimme laukkaa toisen pitkän sivun keskelle jossa teimme siirtymisen ravin kautta käyntiin. Toisella lyhyellä sivulla teimme ison käyntivoltin. Ufo tuntui varsinkin vasemman laukan nostoissa hiukan kankalalta, mutta laukka itsessään oli mukava istua vaikkakin hieman nykivä. Siirtymisissä oli hieman vaikeuksia, johtuen kuulemma ponin kurittomuudesta. Suunnan vaihtuessa Ufo tuntui jopa mukavalta ja oikean laukan nosto taisi olla sille helpompi. Teimme tätä tehtävää monta kertaa ja lopulta annoimme poneille ja hevosille pitkät ohjat. Ufo oli mielenkiintoinen ratsastettava, mutta ei ollut ihan makuuni. Tunti oli kuitenkin hyödyllinen.

Sanna ja Ufo. © Jonna


Tunnin jälkeen otimme hevosilta varusteet pois ja pyyhimme niiltä hiet märällä sienellä. Tämän jälkeen veimme hevoset ulos ja pääsimme syömään.

Teoriatunnin aiheena oli ratsastajan urapolku ja kilparatsastus. Aihe oli kiinnostava ja hyödyllinen, sillä aion jatkaa kilpailemista syyskaudella, kunhan löydän sopivan kisahevosen. Kertaheitolla tuli opittua paljon uutta ja kerrattua vanhaa tietoa, mm. ratsastuksen eri tasoilla vaadittavia taitoja.

Päivä meni hyvin, ja tuntikin oli mukava. Tulen leirille huomenna toivottavasti hyvillä mielin ja odotan jo nyt huomista ratsastustuntia.

-Sanna


Tutustu Suomen Ratsastajainliiton laatimiin harraste- ja kilparatsastajan polkuihin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti