keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Esittelyssä Poni-Haan opettajat: Pirita

Pirita ja Onni

Uusin ope-vahvistus Pirita Lång on jo monelle tallilla kävijöille tuttu. Hän aloitti vuoden vaihteessa tallipäällikkönä Annen äitiysloman sijaisena. Lue mitä Pirita kertoo itsestään!

Milloin aloitit ratsastuksen?

Aloitin ratsastuksen ponitalutuksessa Messilän kartanon ratsastuskoulusssa vuonna 1988. Siitä matka jatkui alkeiskurssille ja loppua ei näy.

Koulutus, ura?

Aloitin hevosalan opiskelut Ypäjän hevosopistossa vuonna 1998. Ypäjällä opiskelin yhteensä viisi vuotta. Taskussa on neljä eri hevosalantutkintoa; hevosenhoitaja, remonttiratsastaja, ratsastuksenohjaaja ja ratsastuksenopettajan ammattitutkinto. Ammattitutkinnon suoritin työn ohessa vuonna 2008-2010. Lisäksi olen I- tason valmentaja sekä IVK-koulutuomari.

Valmistuin 2003 ratsastuksenohjaajaksi. Valmistumisen jälkeen työskentelin kesän Rautalammin ratsastuskeskuksessa. Syksyllä sain työtarjouksen Leppävaaran ratsastuskoulusta, jossa opetin 2003-2007. Vuonna 2007 siirryin ratsastuskoulutoimintaansa aloittavalle Primus Tallille. Primustallilla työskentelin vastaavana ratsastuksenopettajana useamman vuoden. Perustin toiminimen vuonna 2013, jonka jälkeen valmensin myös yksityisiä ratsukoita ratsastuskoulutuntien lisäksi. Vuoden 2014 alusta siirryin Poni- Hakaan Anne Nuutisen äitiyslomansijaiseksi.

Viime talvena valmistuin Personal Traineriksi. Lähellä sydäntäni on kaikenlainen liikunta. Suunnitelmissani on kehittää ratsastajille suunnattua oheisliikuntaa ja lajia tukevaa harjoittelua.

Kilpailu-ura?

Olen kilpaillut pääsosin kouluratsastuksessa helppo A- tasolla. Esteillä olen kisannut jonkin verran nuorilla hevosilla ja muutamat kenttäkilpailutkin mukaan mahtuu.

Oma(t) hevoset?

En ole koskaan omistanut omaa hevosta. Olen ollut onnekas saadessani ratsastaa paljon erilaisia hevosia. Tällä hetkellä ratsastan ja valmentaudun 16 vuotiaalla Rahmaninovilla, jonka kanssa olisi tarkoitus startata VaB tasolla.

Lempi tuntiponi-ja hevonen, miksi?

Urani varrella minulle on kertynyt monia suosikki ratsastuskouluhevosia. Tällainen poni tai hevonen omaa pitkän pinnan, suuren sydämen, ripauksen huumorintajua ja oikeanlaisen rakenteen. Tällä hetkellä sydäntäni lähellä ovat Steven ja Lassi.

Millainen on hyvä oppilas?

Hyvä oppilas on avoin uusille opeille ja varsinkin erilaisille hevosille. Hän on myös vastaanottavainen ja realistinen omien taitojensa suhteen. Hän omaa myös halun oppia hyväksi hevosmieheksi. Ratsastusta voi harrastaa monella tapaa, sen vuoksi tämä on hieno laji.
Ratsastus on kuitenkin urheilua. Odotukset ratsuamme kohtaan on usein korkealla. Emme saa unohtaa omaa fyysistä harjoitteluamme. Jos haluaa hyväksi ratsastajaksi täytyy harrastaa ratsastusta tukevaa oheisliikuntaa.

Opettajan urasi tähtihetki?

Tähtihetkiä tässä työssä tulee joka päivä. Työpäivän jälkeen tulee usein hymy huulille kun miettii, että on saanut annettua jollekkin ratsastajalle onnistumisen tunteen. Oppilaiden menestys kilpailuissa on yksi tähtihetkistä. Useat mitalit tuntiratsastajien mestaruuskilpailuista kertovat, että on saanut opetettua ja treenattua oppilaitaan oikeean suuntaan.

Mukavinta työssäsi?

Hevoset ovat ehdottomasti työssäni parasta. Jokainen päivä on erilainen. Nautin myös opettamisesta. Kun yhdistää hevoset ja opettamisen niin siinä se on.
 

3 kommenttia:

  1. Onko Pirita siis vain sijaisena vai jäämässä ihan vakituiseksi? Olen ite tykännyt tosi paljon hänen tunneistaan ja kehittynyt oikeesti tosi paljon joten toivon tietty että hän jatkaisi meidän opettajana:)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti Pirita jää ponihakaan! Paras opettaja ikinä :)

    VastaaPoista
  3. Pirita on tosi hyvä opettaja ja korvaa hyvin Annea, vaikka Anne onkin aina ollut suosikki! :) Siitä lähtien kun oon ollut Annen/Piritan tunneilla olen saanut henkilökohtaisempaa palautetta ja paaaaljon kehitystä. :)

    VastaaPoista