maanantai 30. syyskuuta 2013

Onni tuli taloon ja muita kuulumisia

Gina
Lauantaina tallille saapui kuusivuotias latvialainen tamma. Hoitajat saivat hoitajien juhlissa tehtäväkseen keksiä muutaman nimiehdotuksen, ja tamman kutsumanimeksi muotoutuikin Gina.
Suski oli kehunut tammaa aiemmin jo erittäin mukavaksi ja kevyeksi ratsastaa. Gina sai toisenkin fanin heti kun Titta pääsi ratsastamaan sunnuntaina hevosta. Katso lyhyt videopätkä tästä (alla).

Tällä viikolla tallille muutti toinenkin hevonen. Keskiviikko iltana kauniin punarautias suomenhevonen Onni saapui tallille.

Onni oli jo hetken asustellut Suskin luona, koska on vielä koulutuksessa. Sympaattinen ruuna on ravuritaustainen, mutta lupaavan oloinen ratsu. Suski on hehkuttanut Onnin edistymistä niin paljon, että odotamme tästä hevosesta tulevaisuudessa hyvää uutta tuntihevosta Poni-Hakaan.

Kun tämä herra on omat oppituntinsa käynyt ja se on valmis tunneille, Hopsu päässee eläkkeelle tehtyään pitkän uran tuntihevosena Poni-Haassa.

Tutustu tästä Onnin Sukupostin profiiliin


Lyhyt videopätkä GinastaOnni
Onni
Viki


Aiemmin tallille olivat saapuneet jo ruuna Rape (vai Ripa, Repe vai miksikä herraa nyt sitten kutsuttiinkaan...) sekä tamma Viki. Ruuna ei valitettavasti läpäissyt eläinlääkärin tarkastusta, joten se jatkoi matkaansa eteenpäin.

Kuusivuotias tumma tamma Viki on erittäin kiltti ja rakastaa harjaamista. Tunnilla sitä on jo muutamat onnekkaat päässeet kokeilemaan ja ratsastajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä hevoseen. Viki on hieman raaka vielä, mutta yritteliäs.

Tallin rakas oma kasvatti Äidin Kulta lähti tänään eläkkeelle. Kultsin jalka on oireillut jo jonkin aikaa ja hevosklinikalla todettiin tutkimusten jälkeen, että jalka ei enää kestä tuntikäyttöä. Kultsi pääsee maaseudulle työhevosen seuraneidiksi hyvään kotiin. Kultsi on tehnyt pitkän uran tuntiponina ja oli mukana esimerkiksi Hevoset Stadikalla -tapahtumassa talutusponina. Kultsin emähän on Poni-Haan entinen tuntiponi Speedy, jonka osa tallilla pitkään käyneistä saattavat muistaa, ja isä Chrissen upea suomenpienhevosori Varjo-Luonnos, jota Pikkumieheksi kutsuttiin. 16-vuotias voikko poni on ollut monen suosikki ja sitä jäädään varmasti kaipaamaan.


Kultsi pari päivää ennen lähtöään. © Juuli Pohjola

11 kommenttia:

 1. Millon masa ja ami lähtee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masa lähtee luultavasti keväällä. Ami ei ole ainakaan vielä lähdössä :)

   Poista
  2. Mihin Masaa on suunniteltu? Vastaus joltain jolla on faktoja!

   Poista
  3. Masan ostaa sen hoitaja

   Poista
 2. Jos haluat varmoja faktoja tuollaisesta kuin jonkun hevosen tai ponin lähtemisestä tai muusta, kannattaa kysyä tallin puolelta. Blogia pitävät hoitajat ja muut aktiiviset, eivätkä he osaa koskaan täydellä varmuudella vastata hevosia koskeviin asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Kerromme blogissa ainoastaan julkista tietoa, emme mutuile tai jaa huhuja. Tallin henkilökunnalta kannattaa kysyä jos jokin on epäselvää.

   Poista
 3. Osaatteko sanoa, että onko bruno tosiaan lähdössä eläkkeelle jossain vaiheessa vai onks se vaan huhu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen hevonen lähtee jossain vaiheessa eläkkeelle.

   Poista
  2. Tarkoitin lähiaikoin, en ole mitenkään vajaa :D

   Poista
  3. Kuten ylempänä todettu, emme kerro huhuja tai epäilyksiä blogissa. Faktaa kerrotaan, kun sitä on. Yleensä varma tieto lähdöstä saadaan vasta kun poni/hevonen oikeasti lähtee.

   Poista
 4. Tiedetäänkö Rapesta jotain? esim minne se meni? :) Ja tietääkö joku Rapen oikeen nimen, iän ja rodun?

  VastaaPoista