lauantai 27. kesäkuuta 2015

Annen koulukurssilla, päivä 4.

Blogitiimiläiset Niina ja Hanski pitivät tuntipäiväkirjaa Annen koulukurssilta.

4. Päivä


Kurssini on jatkunut Nalanin kanssa, ilman satulaa. Torstaina pääsimme vihdoin takaisin yläkentälle!

Aloitimme tunnin taas puolipitkin ohjin käynnissä, hakien hevoset rentoon eteen-alas-muotoon. Nalanin kanssa ongelmana on sen halu lähteä kipittämään heti ohjien oton aikana. Harjoittelinkin viikon aikana ottamaan ohjat käteen todella rauhallisesti niin, ettei hevonen kiihdyttäisi käyntiä.

Lyhyillä käyntiaskelilla aloitimme tekemään voltteja. Muutaman normaalin voltin jälkeen oli tarkoitus jatkaa volteilta sulkutaivutuksessa. Itse en ollut sulkutaivutusta aikaisemmin juuri harjoitellut, enkä kyllä ollut ihan varma Nalanistakaan. Sen ainakin huomasin, että hevosen taivuttaminen oli helpompaa ilman satulaa. Jatkoimme samaa tehtävää myös ravissa.

Oikea laukka meni taas itseltäni plörinäksi. Laukkasimme muutaman kierroksen keskiympyrällä, jonka jälkeen ympyrältä oli tarkoitus jatkaa välillä jompaan kumpaan päätyyn ja tehdä kunnolliset kulmat laukassa. Sen jälkeen takaisin ympyrälle ja hetken päästä uusi kentän pääty laukassa. Ympyrällä laukkaaminen sujui kyllä hyvin, mutta heti kun ohjasin Nalanin ympyrältä suoralle uralle kohti päätyä, se olisi halunnut kaahottaa tuhatta ja sataa. Pari kertaa pääsin päätyyn tekemään kulmat, mutta sitten ongelmaksi tuli toinen pitkä sivu kulmien jälkeen, jolloin Nalan olisi taas halunnut mennä kovempaa kuin minä.

Hetken huilin jälkeen jatkoimme samalla idealla vasemmalle, mutta jakaantuen kahteen päätyyn. Tarkoitus oli tehdä kaksi kunnollista kulmaa ja niiden jälkeen puoliympyrä, taas kulmat, puoliympyrä jne. Tämä onnistui paljon paremmin, Nalan pystyi lyhyessä laukassa ja ajoittain pysyi myös tuntumalla rennosti.

Loppuraveissa Nalan oli superhyvä! Rentoutui tuntumalle ja meni täysin sitä vauhtia kun itse halusin. Tästä olisi melkein voinut jatkaa toisen tunnin heti perään.

- Hanski


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti