perjantai 26. kesäkuuta 2015

Annen koulukurssilla, päivä 3.

Blogitiimiläiset Niina ja Hanski pitivät tuntipäiväkirjaa Annen koulukurssilta.

3. Päivä


Tälläkin kertaa minulla oli ilo ratsastaa Petellä.

Teimme tunnilla aika samoja harjoituksia kuin edellisinäkin päivinä. Lyhensimme käyntiä, mutta lisäksi työstimme hevosia pitkään harjoitusravissa volteilla. Tavoitteena oli nostaa pohkeilla hevosen vatsalihaksia ylös. Samalla piti istua hieman pystymmässä ja omalla istunnalla hidastaa, sekä välillä siirtyä käyntiin. Tässä olikin melkoinen työsarka itselläni. Jouduin keskittymään täysillä omaan istuntaani joten ravin ratsastamiseen minulla ei riittänyt enää paukkuja niin että olisin ollut täysin tyytyväinen. Varsinkin, kun tuntui että ravasimme pitkään ja oma kuntoni ei meinannut riittää. Sitten kun ratsastajaa alkoi väsyttämään, alkoi paketti hajota pala palalta... Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen omaan istuntaani, sillä se oli jo paljon parempi mitä aiemmin. Sain jopa pari kehua :)


Jalka jalustimessa, jipii!


Ratsastimme sateen vuoksi maneesissa, joten suurimmat laukkatyöskentelyt taisivat jäädä huomiselle. Teimme kuitenkin muutamia siirtymisiä, tavoitteena hidastaa istunnalla, ei ohjalla.

Tänään keskityin myös tahtiin, eikä Pete ollut liian hätäinen tai kipittänyt. Se olisi saanut kyllä olla terävämpi, mutta kuskilla oli täysi työ istua kyydissä oikein päin :)
Pete on kyllä ihan mahtava opetushevonen. Kiltti, osaava muttei anna mitään ilmaiseksi. Mistä tallille saisi lisää Petejä?

Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti