keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Menestystä Tuomarinkylässä!

Viime postauksessa esitelty Poni-Haan edustusjoukkue kisasi Etelä-Suomen ratsastuskouluoppilaiden mestaruudesta hyvin sateisissa merkeissä.

Neljästä hevosesta Netta ja Simo lähtivät matkaan jo aikaisin aamulla, ja muut haettiin lähitallille hieman myöhemmin. Kisapäivä kokonaisuudessaan oli niin hevosille kuin ratsastajillekin pitkä ja väsyttävä, vaikka hevoset lähtivätkin kotiinpäin heti, kun se oli mahdollista. Aamupäivän ajoittaisen sateen ei annettu häiritä hyvää kisatunnelmaa, ja se onneksi loppuikin iltaan mennessä.

Ensimmäisinä "peehoolaisista" starttasivat Maisu Björkbom ja Netta, jotka suorittivat yhdessä siistin radan. Valitettavasti muutama rikko jätti heidät tällä kertaa aikuisratsastajien mestaruusluokan palkintosijojen ulkopuolelle. Prosentteja heille kertyi A-merkin kouluohjelmasta 57,500%, ja lopullinen sijoitus ratsukolla oli 17/34. Kisat olivat Netalle ensimmäiset oman tallin ulkopuolella ja ensimmäisiä helppo A-tasolla, minkä vuoksi se tulikin keräämään arvokasta kisakokemusta.

Minna Riitala ja Simo kilpailivat Maisun tavoin aikuisratsastajien mestaruudesta. Hienon radan tuloksena heille napsahti 60,926% ja aikuisratsastajien pronssimitali!

Maisu ja Netta

Minna ja Simo

Poni-Haan junioriratsastajia edustava Sofia Hemming joutui valitettavasti kisoihin valmistautumisen viime hetkillä vaihtamaan kisahevosta, kun Ametist potkaisi kengän jalastaan turhan voimakkaasti. Tämän vuoksi myös kolmas aikuisratsastajamme Louise Lindholm joutui jättämään kilpailut väliin. Sofia ratsasti kisat Lassilla, joka on kunnostautunut useasti isommissa kilpailuissa. Myös Tuomarinkylässä ratsukko teki helpon B:n KN-radalla hienon, rikkeettömän suorituksen, josta kerätyt 63,500% riittivät neljänteen sijaan. Loistava suoritus ratsukolta, jolla yhteisiä harjoituskertoja oli alla ainoastaan kaksi ennen kilpailuja!

Sofia ja Lassi

Senioreita eli 18-35 -vuotiaita kilpailuihin oli ilmoittautunut niin paljon, että he eivät mahtuneet yhteen luokkaan, minkä vuoksi tänä vuonna jaettiin kahdet seniorimestaruudet kahden eri luokan tulosten perusteella. Seniorimestaruudesta kisasi yhteensä yli 50 ratsukkoa! Toisessa luokassa ainoana Poni-Haan edustajana ratsasti Nea Niemi Turbolla. Talliimme vasta hieman yli vuosi sitten tullut ruuna on osoittautunut oikein loistavaksi opetushevoseksi, mikä todistettiin myös Tuomarinkylässä. Tasaisella ja siistillä radalla "Nekku" ja Turbo keräsivät yhteensä 65,278%, mikä riitti koko luokan voittoon! Eroa toiseksi tulleeseen jäi ainoastaan puoli pistettä.

Nekku ja Turbo

Netta pääsi näyttämään taitonsa myös Melike Dursunin kanssa seniorien toisessa luokassa. A-merkin radalla he keräsivät yhteensä 56,204% ja olivat lopulta sijalla 17/25.

Myös Simo väläytteli taitojaan uudemman kerran, kun sen selkään kiipesi Titta Saari. Tämän parin yhteistyö on jatkunut mukana olleista ratsukoista kaikkein pisimpään, ja sen työn hedelmiä kannettiin myös mestaruuskisoissa. Hienosta radasta he keräsivät kokoon 62,870%.

Kuuden aikoihin viimeinenkin poni-hakalainen pääsi ratsastamaan ratansa, kun Anniina Etelämaa Turbolla pääsi starttaamaan. Valitettava harmillinen unohdus radalla verotti muutamia pisteitä, mutta muuten tarkasta suorituksesta ratsukko sai yhteensä 63,241%, mikä riitti seniorien mestaruusluokassa pronssimitalisijalle! Titta ja Simo jäivät "Anniksesta" vain kahden pisteen päähän ja he sijoittuivat neljänsiksi.

Melike ja Netta
Titta ja Simo

Annis ja Turbo

Huikea menestys henkilökohtaisissa kilpailuissa toi pisteitä kotiin myös joukkuekilpailun kannalta. Sofian, Titan, Minnan ja Nekun muodostama joukkue sijoittui joukkuekisassa hopealle, kun yhteen laskettiin ratsukoiden saamat prosentit. Kisakutsussa joukkuekisan sijoitusmenettely oli kuitenkin ilmaistu eri tavalla, ja on mahdollista, että joukkue sijoittuikin ensimmäiselle sijalle. Joukkuekultaa vei nyt käytössä olleella laskutavalla Uotilan ratsastuskoulu.

Pitkän päivän päätteeksi vielä viimeisenäkin kisapaikalla olleet Turbo ja Simo pääsivät lyhyen ajomatkan jälkeen kotiin lepäämään.

Poni-Haan joukkue palkintojenjaossa
Poni-Haan kisaajat: Minna, Titta, (Simo), Maisu, Anne-valmentaja, Melike, Sofia, Nekku, (Turbo) ja Annis.