tiistai 3. toukokuuta 2016

Koulumestaruudet ratkottiin kauniissa säässä

Poni-Haan ratsastajien vuosittaiset kouluratsastusmestaruudet kilpailtiin sunnuntaina 24.3. Hevoset ovat olleet jo useina viikkoina tunnit ulkona ja jo ehtineet tottua siihen, mutta nämä olivat vuoden ensimmäiset kilpailut kentällä.

Luokkia kisoissa oli kolme: helpon C:n tutustumisluokan radalla kilpailtiin seuran ponimestaruudesta, helppoa B:tä KN Specialin mukaan ratsastivat juniorit sekä aikuisratsastajat, ja A-merkin kouluohjelmassa ratkaistiin senioriratsastajien mestaruus. Kaikkiin luokkiin sai osallistua myös, vaikka ei kisaisikaan mestaruudesta. Kilpailut olivat kuluneen kauden tapaan aivan täynnä, ja kaikki innokkaat eivät valitettavasti päässeet mukaan mittelöihin.

Tulokset:

Ponimestaruus
Ida Tynjälä - Väle II (Typy)
Sandra Sinisalo - Miami II (Muki)
Anne Lilja - Fuks (Söpö)

Juniorimestaruus
Sofia Hemming - Ametist
Jonna Vakkuri - Miami II (Muki)
Siiri Litmanen - Platyna II (Lempi)

Seniorimestaruus
Titta Saari - Sier Salut (Simo)
Nea-Reetta Niemi - Turbo Intercooler (Turbo)
Maisu Björkbom - Orneta Q (Netta)

Aikuisratsastajien mestaruus
Minna Riitala - Sier Salut (Simo)
Leena Ylimutka - Las Wegass (Lassi)
Louise Lindholm - Ametist

Kaikki tulokset näet täältä.

Ponien koulumestari
Ida Tynjälä

Hyvin järjestetyt kisat jälleen kerran. Säätkin suosivat niin että päästiin ulos kisailemaan, joka oli vaihteeksi aika virkistävää. Typy oli reipas ja yhteistyöhaluinen, niin verkassa, kuin radallakin. Kiitokset kisojen järjestäjille, kisaajille ja hevosille sekä poneille ihanasta päivästä, onnistuneista kisoista ja ennen kaikkea uusista kokemuksista!Juniorien koulumestari
Sofia Hemming

Ametist oli verryttelyssä jo tosi hyvän tuntunen, vaikka ehkä vähän väsynyt, kun sillä oli yksi rata jo alla. Radalla se näkyi niin että se ei edennyt niin hyvin kun olisi voinut, mutta toisaalta oli hyvässä muodossa eikä painunut liian alas. Ennen rataa pasmat meni vähän sekaisin, kun edellinen keskeytti ja olikin jo vuoroni, mutta sain onneksi pidettyä ajatukset kasassa ja rata oli oikein onnistunut. Hyvä fiilis oli jo lopputervehdykseen tullessa kun oltiin selvitty tasaisella suorituksella läpi radan, ja sijojen kuulemisen sekä palkintojenjaon jälkeen fiilis oli vielä parempi. Nyt tunnelma on jo vähän tasoittunut ja katse taas kohti tulevaa.

c) Aino Honkanen


Seniorien koulumestari
Titta Saari

Oli mukava pitästä aikaa päästä ratsastamaan kisarata ulkona. Simo oli jo verrytellyt Minnan kanssa ja pääsin hyvin avuilla olleen hevosen selkään. Verkassa Simppa tuntui niin hyvältä, että testasin vain radalla olevat tehtävät. Radalla onnistuin ratsastamaan jokaisen tehtävän mielestäni hyvin ja Simo teki koko radan parhaansa. Vaikka pientä hiomista voidaan edelleen tehdä, olen erittäin tyytyväinen sekä hevoseen että rataan. Simppa on viimeistään nyt osoittanut olevansa paitsi erinomainen estehevonen myös loistava kouluratsu.
Aikuisratsastajien mestari
Minna Riitala

Kisapäivä oli ihana ja radasta jäi hyvä fiilis. Simo on ketterämpi ja pienempi kuin aiemmat kisaheppani Gina ja Lempi, joten tilaa ja aikaa tehtävien suorittamiseen tuntui olevan radalla enemmän. Yhteistyömme on melko uutta, joten päädyin ratsastamaan ehkä hieman varovaisesti. Valmistelut varsinkin siirtymisissä täytyy jatkossa muistaa tehdä huolellisemmin. Simo osoitti taas olevansa ihan huippu, esteiden lisäksi myös kouluradalla.
c) Aino Honkanen


Onnea mitalisteille! Muutama viikon kuluttua kilpaillaan Poni-Haan ratsastajien estemestaruudesta. Sitä ennen kuitenkin osa kilpailijoista suuntaa katseensa Tuomarinkylässä pidettäviä Etelä-Suomen ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskisoja, jotka kilpaillaan 14.5. kouluratsastuksessa ja 28.5. esteratsastuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti