tiistai 7. heinäkuuta 2015

Viikko leiriavustajana

Minä, Annina ja Iida olimme leiriavustajina Tintin leirillä juuri ennen hevosten lomaa.
Leiri oli perus- jatkoleiri. Leiriläisiä oli tällä kertaa vain kahdeksan vaikka alun perin leiriläisiä olisi pitänyt olla 16. Kahdeksan lasta oli toisaalta vain hyvä juttu, sillä aikaa jäi paljon enemmän teoriaan, hevosten harjaamiseen ja varustamiseen sekä kaikkeen muuhun. Aikataulu ei siis ollut tiukka.

Maanantaina oli leirin ensimmäinen päivä, jolloin lapset yleensä tulevat hiukan aikaisemmin kuin normaalisti, joten mekin olimme ajoissa. Lähdin aamulla hakemaan Anninaa joskus kahdeksan aikoihin joten olimme tallilla hieman kahdeksan jälkeen. Ensimmäinen leiriläinen taisi tullakin jo ennen puolta yhdeksää. Yhdeksän aikoihin Tintti saapui paikalle ja kertoi viikon ohjelmasta leiriläisille sekä heidän vanhemmilleen ja infosi myös meitä.
Ensimmäisenä lapset jättivät tavaransa yläkertaan ja suuntasimme sen jälkeen satulahuoneeseen. Satulahuoneesta otettiin harjapussit ja varusteet mukaan. Tallissa autettiin lapset alkuun, jonka jälkeen he jatkoivat itsenäisesti ponien harjausta ja varusteiden laittoa. Tottakai me olimme kokoajan tallissa jos joku tarvitsi apua, mutta annoimme leiriläisten yrittää itse ensin.

Leiriläisten ratsastuksien aikana me saimme hengähtää. Yleensä istuskelimme vaan. Tunnin istuskelun jälkeen autoimme lapset pois tunnilta. Tyytyväisen oloiset ponit pääsivät sen jälkeen laitumelle muiden ponien kanssa. Tässä välissä meillä oli ruokailu. Kahvila pullaponi mahdollisti leiri ruokailut, joka helpotti paljon kun ei tarvinnut tuoda omia eväitä. Ruoat oli hyviä joka päivä. 


Ruokailun jälkeen lapsilla alkoi Tintin pitämä teoria tunti, jolloin me pääsimme ratsastamaan. Ratsastimme yleensä noin tunnin, joskus vähemmän. Melkein joka päivä meillä oli eri ratsut, mutta ehdottomasti paras minun mielestä oli tiistain ratsu Iines. Annina meni usein Letulla, joka onkin ollut tällä kaudella hänellä aika vakio ratsu. Iida taas meni Söpöllä melkein koko viikon.
Meidän ratsastuksen jälkeen päästettiin laumat sisään. Välillä autoimme hevosten päästössä tai sitten olimme yläkerrassa katsomassa. Tähän aikaan päivästä ponit olivat usein kaikkein likaisimpia, joten harjausrumba aloitettiin alusta.

 Ratsastustunneilla opeteltiin kaikkia lajeja. Koulun lisäksi välillä mentiin puomeja, välillä esteitä ja viimeisenä päivänä ratsastettiin ilman satulaa. 

Keskiviikkona järjestimme leirikasteen lapsille, jolloin aikataulu muuttui hieman. Leirikaste olikin ehkä yksi viikon kohokohdista, ainakin meidän mielestä. Toinen mieleenpainuva ja mukava päivä oli perjantai, jolloin leikimme lapsien kanssa melkein tunnin ruokailun jälkeen.
Ensimmäinen leikki oli tuolileikki. Sitä leikimme aika pitkään ja meillä oli hauskaa! Kuuntelimme kaiuttimista musiikkia ja leikimme hyvällä porukalla. Rakensimme maneesiin myös esteitä ja hypimme niitä. Leiri oli yksi kivoimmista leireistä, joissa olemme olleet avustajina. Tämä olikin jo kolmas kesä, kun minä ja Annina olimme Tintin leirillä avustajina.

-Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti