torstai 26. maaliskuuta 2015

Jumppaa a´la Pirita

... eli ratsastusta tukevaa oheisliikuntaa tallillamme. Tammikuussa alkoivat Poni-Haan yläkerrassa ratsastuksenopettaja Pirita Långin vetämät jumppa- ja venyttelytuokiot, jotta talli voi osaltaan tukea ratsastajiensa hyvää kuntoa ja kehonhallintaa. Liikunnalla ja hyvällä kunnolla on tutkitusti paljon hyviä vaikutuksia muun muassa ratsastajan tasapainoon, koordinaatiokykyyn ja kestävyyteen.

Aiheeseen liittyvän nettiartikkelin löydät esimerkiksi täältä. SRL:n luomaa ratsastajan terveysprofiilia pääset tarkastelemaan täältä.

Vuoden vaihteen jälkeen alkoivat Piritan jumppa- ja venyttelytunnit tallin yläkerrassa, jonne on rajattu tila suljettavalla liukuovella. Talo tarjoaa matot ja 45 minuutin hinnaksi tulee vain 10 euroa. Testasin heti selkä-vatsa-pakarajumpan, joka oli juuri sopivan haastava, mutta ei tuntunut liian raskaalta. Kuntosalitreeni ja -jumpat olivat minulle entuudestaan vieraita, olen harrastanut vain joogaa ja pilatesta, jotka ovat hitaampia lajeja. Liikesarjojen opettelu ulkoa on ollut itselleni vaikeaa, mutta Piritan ohjeilla ja toistoilla ne sujuivat hyvin. Tsemppaustakin tarvittiin, kun voimat tuntuivat hiipuvan. Mutta musiikin tahdissa jaksoi vielä yhden – kaksi – kolme kertaa. Hiki virtasi ja lihaksissa tuntui! 45 minuutin venyttely jumpan jatkeeksi tuntui ihanalta ja helpolta… Olenkin osallistunut säännöllisesti jumppaan ja suosittelen sitä lämpimästi ihan kaikille ja kaikenkuntoisille. Liikkeitä voi tehdä oman kunnon ja jaksamisen mukaan. Ratsastajalle tärkeä keskivartalon hallinta ja tasapaino paranee näin koulutetun ammattilaisen opissa turvallisesti. Samalla reissulla voi seurata ratsastustunteja ja nauttia kahvila Pullaponin herkuista, jollei oma tunti satu olemaan juuri perjantaina.
Tekstin kirjoittanut Johanna Hellman.

Piritan jumppien aikataulu:
TI klo 17.45-18.30 Selkä,-vatsa,-pakarajumppa
klo 18.30- 19.15 Venyttely
PE klo 18.45-19.30 Selkä,-vatsa,-pakarajumppa
klo 19.30- 20.15 Venyttely
Ilmoittaudu mukaan puhelinpäivystyksessä!

2 kommenttia:

  1. Minkä ikäisille jumpat ovat tarkoitettu?

    VastaaPoista
  2. Jumppaamaan saa osallistua kaikki tallilla vierailevat ratsastajat, jotka kokevat siitä olevan hyötyä itselleen. Myös lapset ja vanhempi väestö ovat tervetulleita, jos vain motoriikka pelaa: jokainen voi varmasti tarpeen mukaan räätälöidä jumppaliikkeistä itselleen sopivia.

    VastaaPoista