lauantai 28. maaliskuuta 2015

I-tason estekisat 15.3.

Kun maneesin pohja saatiin vihdoin hypättävään kuntoon, päästiin kisakausi aloittamaan I-tason estekisojen osalta sunnuntaina 15.3. Kisat käytiin kauniissa ja aurinkoisessa kevätsäässä.

Rutinoituneiden järjestäjien ja kisaajien kanssa kisat saatiin kunnialla läpi. Luokkina olivat tällä kertaa ristikkoluokka, 60cm ja 80cm. Kaikissa luokissa arvostelu oli A0/tyyli, eli kaikki perusdaran virhepisteittä suorittaneet ratsukot ovat tasavertaisesti samalla sijalla. Lopullisen sijoituksen määrittelee tyyliarvostelulla ratsastettu uusinta, johon jatketaan suoraan perusradalta. Tyyliarvostelussa uusinnan eri osat arvostellaan numeroasteikolla 0-10, ja siinä pyritään siistiin ratsastukseen. Uusintaan sai jatkaa, vaikka perusradalla olisikin tullut virhepisteitä.

Hevosissa estekisojen ensikertalaisia oli monta, kun esimerkiksi Gera, Iines ja Onni olivat ensimmäisissä estekisoissaan Poni-Haassa ollessaan. Muutama ratsastaja putosi, muun muassa estetykki Rölli pudotti molemmat ratsastajansa. Ketään ei kuitenkaan sattunut pahemmin, ja ratsastajat kiipesivätkin rohkeasti takaisin ratsujensa selkään.

Kisakausi jatkuu jo tällä viikolla, sunnuntaina 29.3. Silloin vuorossa ovat I-tason koulukilpailut. Tervetuloa seuraamaan ja kannustamaan kisaajia!Radankävely Piritan johdolla
Tiina ja Onni
Annina ja Rölli
60cm luokan voittajaratsukko Ellen ja Steven
Ja 80cm luokan voittajat Nekku ja Gera
Inka ja Macy
80cm luokan palkintojenjako
Lisää kuvia estekisoista täällä.

1 kommentti: