lauantai 17. tammikuuta 2015

Testissä Kahvila Pullaponi


Tammikuun toisena päivänä avattiin Poni-Haan yläkertaan kahvila Pullaponi. Kahvilan yrittäjänä toimiva Sini Savanala on työskennellyt jo vanhan tallin aikaan 2000-luvun alussa tallin silloisessa kioskissa, jossa työskentelystä hän piti kovasti. Ennen oman kahvilan avaamista Sini on ollut töissä ravintola-alalla jo seitsemäntoista vuoden ajan, joten kynnys oman kioskin avaamiseen ei ollut korkea. "Halusin, että tässä olisi kiva kiska, joka olisi aina auki. Ajattelin, josko itse tulisin tähän yrittäjäksi ja Virpikin vähän kyseli ja toivoi sitä, joten päädyimme siihen että itse tulisin tähän pitämään kahvilaa."

Työssä kivointa on Sinin mukaan asiakkaat, jotka ovat täällä ehdottomasti työn paras puoli. "Täällä on tosi hyvä ilmapiiri olla yrittäjänä ja olla töissä, ja tosi kivoja tyyppejä. Se on se paras homma." Kahvilan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja asiakkaita on Sinin mukaan ollut kivasti, ja toivottavasti heitä on jatkossakin.

Kahvilan tuotteet on valittu sen perusteella, mitä Poni-Haan kioskissa on aikaisemmin ollut, sillä tietyt asiat pitää Sinin mukaan ehdottomasti säilyttää, kuten ranskalaiset ja kuoret.  Hän kuitenkin haluaa, että kioskissa on myös muita, terveellisempiä vaihtoehtoja, ja vähän erilaista ruokaa. Tämän vuoksi kioskista löytyy nyt myös pastaa, erilaisia salaatteja ja sämpylöitä. Kioskin valikoimasta saa - ja pitää - esittää toiveita. Kioskista saa nyt myös soijalattea, joka on otettu valikoimaan juuri asiakkaan toiveesta. Sinin oma suosikkiruoka omasta kahvilasta on perinteiset kinkku-juustokuoret ja uudemmista tuotteista kanasalaatti.

Kioskissa työskentelee pääsääntöisesti Sini itse, mutta tiskin takaa löytyvät myös hänen seitsemäntoistavuotias siskonsa Emma sekä Riikka, joka on itse myös aikoinaan hoitanut Poni-Haan hevosia. Kahvilan nimen taustalla ei ole erityistä tarinaa, mutta Poni-Haassa sijaitsevalla tallilla luonnollisesti poneihin liittyvä nimi on paikallaan. Pullaponiksihan sanotaan sellaisia poneja jotka vain seisoskelevat ja jotka eivät erityisesti tee mitään, joten tällaiset "lepohepat" ovat pullaponeja.

Sinin terveiset kaikille tallilla vierailijoille: "Tulkaa ihmeessä syömään ja ottamaan kahvit tai kaakaot täältä. Olkaa ymmärtäväisiä jos tulette sankoin joukoin niin voitte hetken joutua odottamaan ruokaa, mutta toimimme tietenkin mahdollisimman nopeasti. Ideoita otetaan aina vastaan ja kaikenlaista voidaan keksiä, myydä ja tehdä."Blogitiimin arvovaltainen, tiukka ja hyvin kriittinen raati maisteli uuden kahvilan tuotteita ja antoi niille arvosanoja välillä 1-5 sen mukaan, mikä heitä eniten miellytti.

Testi-tuotteet:

Hampurilainen (iso ja pieni)
Makuelämys: Pienempi hampurilainen on rapeampi kuin iso, ja se olikin enemmän raadin mieleen. Sisälle saa valita haluamansa täytteet, sekä valita hampurilaisen "tavallisena" tai juustolla.
Suosittelu: Pieneen nälkään tai lapsille pieni hampurilainen, tunnin jälkeiseen hirmunälkään tai iseille iso purilainen.
Arvosana: 4 isolle, 5 pienelle hampparille.

Kuoret
Makuelämys: Kuoret syötiin kaikilla lisukkeilla (juusto ja kinkku) ja kaikilla mausteilla (majoneesi, kurkkusalaatti, salaatti, sinappi, ketsuppi). Maku oli kohdillaan ja mausteet olivat hyviä. Salaattia olisimme kaivanneet enemmän, mutta muuten ei mitään valitettavaa.
Suosittelu: Kuoret on kahvilan perinteisin ruoka, jota kannattaa ehdottomasti maistaa ainakin kerran elämässään. Kuorethan on "lihis ilman lihaa", eli lämmin ruoka, jonka sisus tuunataan mieleisekseen. Se on helppo syödä myös seisten. Sopii kelle tahansa!
Arvosana: 5-

Kuoret

Ranskalaiset
Makuelämys: Sahalaitaisia ranskalaisia saa lautasen täyteen. Ranskalaiset saa samoilla täytteillä kuin kuoret, lisäksi ranskalaisiin saa valita suolaa tai grillimaustetta. Ranskikset voisivat olla vielä vähän rapeampia, muuten annos on todella hyvä. Niin hyvä, että kaverisi yrittävät varmasti napsia ruokaasi kun silmä välttää!
Suosittelu: Suureen nälkään ranskikset eivät ehkä riitä yksinään.
Arvosana: 4+

Pastat (kana, kinkku, katkarapu)
Makuelämys: Kahvilasta saa kolmea erilaista pastaa: kana-, kinkku- tai katkarapukastikkeella. Kaikissa kastikkeissa on hyvä maku. Kanakastike on mausteisin, mutta ei liian mausteinen. Kinkkukastikkeessa on vivahdus pippuria ja katkarapukastikkeessa maistuu sopivasti tilli. Annos on reiluhko, joten nälkä ei pitäisi jäädä. Kastiketta raati olisi toivonut vähän enemmän, mutta muuten testissä olleessa kanapasta-annoksessa ei ollut valitettavaa.
Suosittelu: Täyttävä ja terveellinen ateria kenelle tahansa.
Arvosana: 4

Kanapasta

Salaatti (kana, kinkku, katkarapu, feta)
Makuelämys: Vinegretessä pyöritelty salaatti on raikas ja maukas. Sopiva määrä tomaattia, kurkkua ja valittua täytettä täydennettynä mm. tuoreilla herneen versoilla. Päälle saa toiveiden mukaan majoneesia kastikkeeksi. Raati ei löytänyt salaatista valitettavaa.
Suosittelu: Terveelliseen ruokavalioon tai kun tekee mieli kevyempää ruokaa.
Arvosana: 5

Soijamaito-cappuccino
Makuelämys: Pehmeää, täyteläistä ja ihanaa.
Suosittelu: Sopii herkuttelijoille, vegaaneille, maitoallergikoille, laktoosi-intolerantikoille ja ympäristönsuojelijoille.
Arvosana: 5


Kahvilassa on myös myynnissä Elvari-koruja

Mitä saisi olla kahvin kanssa? Vitriinistä löytyy myös ihanaa porkkana-juustokakkua.Vaihtoehtoja löytyy terveellisestä piristävän kautta limuihin.

1 kommentti: