maanantai 5. tammikuuta 2015

Poni-Haan vanhat hevoset: Mio

Tässä juttusarjassa selvitämme, mitä kuuluu Poni-Haassa asuneille entisille ratsastuskouluhevosille. Tällä kertaa kuulumisia Miosta, josta kertoo Miina, ponin hoitaja. Mio lähti Poni-Haassa kesäkuussa 2009.


Mio


Mio muutti Rehndahlin eläinpihalle Kirkkonummelle 20.4.2012, samaan paikkaan missä se asusteli ennen Poni-Hakaan saapumista. Mio oli asunut Poni Haan jälkeen ensin entisellä hoitajallaan sekä myöhemmin harrasteponina lapsiperheelle ennen kuin muutti takaisin Rehndahliin.
Rehndahl on kotieläinpiha jossa on paljon erilaisia eläimiä joita saa tulla katsomaan, siellä on myöskin jonkin verran tuntitoimintaa.

Mio viihtyi Rehndahlissa todella hyvin ja oli kaikkien pikkulasten suosikki. Rehndahlissa Mio kävi pari kertaa viikossa tunneilla. Välillä viikonloppuisin Mio lähti erilaisiin tapahtumiin muiden ponien kanssa ja toimi talutusratsastusponina.
Elämä Rehndahlissa oli siis todella rauhallista ja työ sopivan kevyttä Miolle. Te, jotka muistatte Mion Poni-Haasta muistatte varmaankin, että Miolla oli ongelmia selän kanssa sillä sopivaa satulaa oli vaikea löytää. Rehndahlissa ratsastetaan enimmäkseen ilman satulaa joten Mion selkä on voinut todella hyvin ja sen huomaa selvästi myös herran käytöksestä. Mio on myöskin lihonut paljon mikä on hyvä asia, sillä onhan se aina ollut vähän liian laiha. Mio on saanut viettää kaikki kesät ja talvet isolla laitumella Rehndahlissa Aladin ja Caprio nimisten shetlanninponien kanssa. Mio oli ihan selvä laumanjohtaja tässä ryhmässä.

2.1.2015 Mio muutti Siuntioon yksityistallille. Rehndahlin ratsastuksenopettaja osti ponin, joten Mio on hyvässä hoidossa ja tulee viettämään loppuelämänsä hänen luonaan. Minulla ja Miolla tuli 10 vuotta nyt vuodenvaihteessa täyteen. Olen hoitanut sitä ensin Rehndahlissa, sitten Poni-Haassa ja sitten taas Rehndahlissa ja nyt matkamme jatkuu Siuntioon.

Terveisin
Miina & Mio

3 kommenttia:

  1. Jotenkin vähän epäselvä teksti mutta hyvä että miolle kuuluu hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kävin tuolla Rehndahlissa syksyllä jä näin Mion aluks katoin että tutun näköne mutta en tunnistanu mutta nyt tiiän että oli just Mio ;)

    VastaaPoista