perjantai 2. toukokuuta 2014

Poni-Haan kansalliset kouluratsastuskilpailut

Jälleen 26. ja 27. huhtikuuta järjestettiin tallilla jo perinteeksi muodostuneet kansalliset koulukilpailut. Lauantai-iltana kiireisen touhun ja kisajärjestelyn jälkeen saatiin ihailla hienoja poneja, kun taas sunnuntaina olivat vuorossa toinen toistaan hurmaavammat hevoset.
Toimihenkilöiden päivä alkoi jo varhain lauantaina, kun päivällä kaikki tallin yläkerran tilat siivottiin, maneesi puhdistettiin ja ulkotilat siistittiin. Onneksi pientä purtavaakin oli tarjolla, niin että innokkaat talkoolaiset saivat myös jotain syötävää.

Poniluokan voittaja Ida-Lotte Peltoniemi ja Top Tilas.

Husön Ratsastajien Daniela Therman ja Corinna.


Sunnuntain ensimmäisenä luokkana ratsastettiin Prix de Poni-Haka Oy, joka oli Poni-Haan tallin 40-vuotista taivalta juhlistava juhlaluokka. Luokka oli nuorten ratsastajien eli alle 21-vuotiaiden katsastusluokka, tasoltaan Prix  St Georges. Tämän luokan voitti Vilja Hukkinen hevosellaan Residee yhteispistein 744,5 ja prosentein 65,307. Toiseksi luokassa sijoittui Vilma Vajanto hevosella Triviant, kolmanneksi Emmi Moilanen hevosella Davidoff.

Juhlaluokan palkintoja jakamassa oli myös Poni-Haan edustajana Susann "Suski" Suomela, tallin omistaja. Voittaja sai hevoselleen palkintona myös Poni-Haan 40v. juhlavuoden logolla brodeeratun voittoloimen.

Vilja Hukkinen ja Residee. Huomaa Poni-Haan logo loimessa!


Blogin toimitus kävi haastattelemassa luokan voittajaa Vilja Hukkista.

Nyt tuntuu hyvältä! Tämä oli ensimmäinen voittomme tällä tasolla, aiemmin olemme olleet jo viisi kertaa toisia. Radalla tuli paljon rikkeitä mutta muuten olen suoritukseen tosi tyytyväinen. Hevoseni Sinna on 10-vuotias, se ostettiin meille viisivuotiaana ja olemme kouluttaneet sen siskoni kanssa tälle tasolle. Aiemmin se on huudettu Suomeen Oldenburgin huutokaupasta. Onneksi, sillä muuten se ei olisi tässä! Sinnan kanssa on tullut paljon vastoinkäymisiä, mutta myös onnistumisia. Se rakastaa työntekoa ja on todella fiksu ja rauhallinen myös kisapaikoilla. Sillä on myös hyvä ruokahalu, mikä on tärkeää varsinkin kisamatkoilla.
Pienenä innostuin ratsastuksesta isompien siskojeni kautta, jotka harrastivat ratsastusta Sipoon Knapperbackassa. Myös eläimet kiinnostivat minua, ja sain ensimmäisen oman hevoseni kuusivuotiaana. Kouluratsastusta pidän tärkeänä siksi, että sitä tarvitsee ihan kaikkeen. Se auttaa työstämään hevosta ja saamaan sen avuille, mikä on tärkeää vaikka menisikin esteitä tai kenttää. Se on perusratsastusta ja yhteistyön hiomista. Poni-Haassa olen käynyt aiemminkin kisoissa, en tosin itse kisaamassa. Siskoni olivat pari vuotta sitten kilpailemassa, ja taisivatpa ottaa silloin kaksoisvoiton! 2004 toinen heistä voitti Ponicupin. Poni-Haka on ihan loistava paikka!

Muina luokkina sunnuntaina nähtiin muun muassa junioreiden vaativaa B:tä ja Intermediate I ja II.

Saana Sarmela ja Maurus van de Zonschate, Saana on edustanut muutama vuosi sitten PHR:ää.

Junioreiden hallitseva SM-ratsukko: Susanna Therman ja Dragonheart.

Kimmo Sulkala ja Viesulis IILuokan 4, Intermediate I voittaja ja sijoittuneet saapumassa palkintojenjakoon


Kiitos kaikille kisaajille, toimihenkilöille ja katsojille mukavasta päivästä!

Lisää kuvia tulossa tänne!
Kaikki tulokset löytyvät Kipasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti