sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kansalliset 2014: kisojen takana on monia kasvoja

Kilpailuiden järjestäminen ei ole ihan yksinkertainen juttu, vaan siihen tarvitsee monia erilaisia toimijoita ja taitoja. Nämä ja monet muut kasvot löytyvät kisojen takaa.


Kysymykset, joihin toimihenkilöt vastasivat:
1. Kuka olet ja mikä on tehtäväsi kisoissa?
2. Miten päädyit juuri tähän hommaan?
3. Mikä on mukavinta toimihenkilönä olemisessa?
4. Tärkein tarvikkeesi tai ominaisuutesi tässä tehtävässä?


Jenni oikealla
Jenni Ala-Salmi
1. Olin kisoissa lähettinä ja portinavaajana
2. Halusin auttaa kisojen järjestämisessä ja nämä tuntuivat juuri sopivilta hommilta.
3. Kisoissa auttaminen, samalla hienojen hevosten näkeminen ja hyvä toimihenkilöruoka :)
4. Kärsivällisyys ja avuliaisuus
 
 
 
Carola Tikkanen
1. Olen kisojen päästewardi
2. Minut pyydettiin tähän tehtävään viime syksynä kun sain kansallisen stewardin oikeudet. Olen ollut aiempinakin vuosina PHR:ssä stewardin tehtävissä. Nämä ovat mukavat kisat ja meillä on hyvä yhteishenki.
3. Nähdä, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Samalla pääsee näkemään upeita ratsukkoja ja suorituksia.
4. Silmät pitää olla koko ajan auki ja tietää säännöt. Tässä tarvitaan myös "lälläriä" (radiopuhelinta) sekä ajan tasalla olevaa lähtölistaa.Anniina "Annis" Etelämaa
1. Toimin sunnuntain ensimmäisessä luokassa sihteerinä.
2. Olen ollut paljon sihteerinä seuran harjoituskilpailuissa, siksi pyydettiin nytkin.
3. Sihteerinä toimimisessa tykkään siitä, että suoritukset näkee läheltä ja tuomarin kommenteista oppii itsekin ja saa vinkkiä siitä mitä tuomarit kisasuorituksissa yleensä eniten katsovat.
4. Tärkein tarvike on tietenkin toimiva kynä! Sihteerin tehtävässä tarvitsee hyvää muistia ja tarkkuutta ja rata on hyvä opetella etukäteen niin pysyy paremmin kärryillä. Ratsastajia ajatellen on tietysti myös kiva jos käsialasta saa selvää :)  
Marja Heikkinen
1. Olen kisoissa parkkivalvonnassa
2. Vuosia sitten täti- ja setäratsastajista koostuva ryhmämme "Ratsupartio" eli Rapa oli ensimmäistä kertaa kansallisten parkkivalvonnassa mukana. Sillä tiellä ollaan vieläkin. Koko ryhmä ei enää ole mukana, mutta muutaman "ulkopuolisen" voimin Rapa hoiti taas homman!
3. Toimia yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa ja nähdä hienoja hevosia. Erityisen kivaa on autojen ohjailun lomassa katsella Poni-Haan ruunien touhuja tarhassa.
4. Iloinen mieli ja sitkeys ohjata niin yleisön kuin kisaajienkin autot sinne minne minä haluan ne, jottei parkkeeraus mene ihan holtittomaksi :) 
Sini Savanala
1. Olen PHR:n hallituksen jäsen ja toimin kilpailuissa kuuluttajana.
2. Olen aina tykännyt kuuluttajan roolista ja kuuluttanut PHR:n alue- ja kansallisia kisoja jo useita vuosia. Olen ollut myös muiden ratsastusseurojen kilpailuissa kuuluttajana.
3. Yleinen kisafiilis ja -tohina.  Pääsee seuraamaan kilpailuja läheltä.
4. Tärkeintä kuuluttajalle on selkeä ääni ja rohkeus - ei saa pelätä epäonnistumisia, välillä sanat vaan menevät solmuun, mutta kaikesta selviää hyvällä asenteella. Kuuluttajalla on tärkä tehtävä luoda hyvää kisafiilistä kaikille. Myös yhteistyö mm. tulospalvelun kanssa on tärkeää. Kuuluttajan täytyy olla koko ajan tilanteen tasalla.

 
 
 
Tulospalvelussa Minna ja Ritva
Minna Bode, Ritva Alén ja Leena Malmivirta
1. Tulospalvelu
2. Numerot ovat mukavia
3. Hyvä yhteishenki
4. Tietokone ja tarkkuus sekä vikkelyys niin sormissa kuin jaloissakin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Satu Hanhela
1. Toimin kansliavastaavana. Kanslia ottaa kilpailijat vastaan, tarkastaa, että hevosten rokotukset ovat
kunnossa ja toimii infopisteenä.
2. Olin pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa kansliassa ja siitä lähtien se on ollut luonteva tehtävä.
3. Hienojen ratsukoiden näkeminen ja se, kun homma toimii.
4. Asiakaspalveluasenne! Sekä tarkkuus, että tietoni ovat ajan tasalla ja rokotukset ovat oikein, ilman sitä hevonen ei voi kilpailla.
Lotta Haponen
1. Tehtäväni kisoissa oli toimittaa palkinnot ja kukat palkintojenjakoon. Olen siis kukkaistyttö.
2. Luultavasti päädyin tähän, koska hommaan haluttiin kaksi samannäköistä tyttöä. Olen siis hommassa siskoni kanssa.
3. Se on mukavinta kun saa olla mukana kisojen järjestämisessä.
4. Tärkein tarvikkeeni on oikeat kukat ja palkinnot sekä siisti asu. Tärkein ominaisuus on rauhallinen mutta iloinen mieli :)
 
Sirpa ja kukkaistytöt, Lotta oikealla.
Sirpa Savasmaa
1. Kilpailun johtaja ja PHR:n puheenjohtaja.
2. Olen tehnyt kilpailujen järjestämisestä anomuksen SRL:lle PHR:n puolesta kilpailun johtajan ominaisuudessa kisoja edeltävänä syksynä. Kun muita ei ollut ehdolla kilpailunjohtajaksi kutsun julkaisun ajankohtana, jatkoin samoissa tehtävissä myös kilpailun ajan. Tintti Honkakuru-Perkkiö on kisakonkarina hoitanut kaikki juoksevat asiat tapahtuman järjestelyissä; "Tintti tuntee kaikki ja kaikki tuntevat Tintin". Kilpailun johtaja yhdessä tuomariston puheenjohtajan kanssa tekee myös lopullisen päätöksen poikkeustilanteissa kilpailun aikana. Kisapäivinä on oltava tavoitettavissa ja apuna koko ajan.
3. Mukavinta tässä hommassa ovat hyvät ja osaavat toimihenkilöt ikään katsomatta, joiden kanssa on mahtavaa toteuttaa Suomen parhaat kisat! Kokeneet toimihenkilöt hoitavat omat tehtävänsä rutiinilla ja uusia toimijoita tulee mukaan vuosittain.
On mahtavaa todeta joka vuosi, kuinka hienosti onnistumme yhdessä. Positiivista palautetta tulee paljon ja kritiikistä otamme opiksemme seuraavaa kertaa varten. Hienoa on myös H-hetkellä ennen kilpailujen alkamista ihailla valmista koulurataa, kukkia ja mainoksia.
4. Tärkein ominaisuuteni lienee projektinhallinta, jotta saamme kaikki ennakkotoimenpiteet ja hankinnat tehtyä. Tärkein tarvike on varmaankin tilava auto, jolla kuskaan eväät reippaille talkoolaisille ja toimihenkilöille sekä muut tarvikkeet talkoisiin ja kilpailupäiviksi.

Näiden ihmisten lisäksi tarvitaan toki muitakin ihmisiä, jotta kisat onnistuvat. Hyvässä porukassa on ilo laittaa oma kortensa kekoon!

5 kommenttia:

 1. Se on Jenni Ala-Salmi :)

  VastaaPoista
 2. mullakin väärä sukunimi ;) t. Annis

  VastaaPoista
 3. No hupsistakeikkaa, nimet on menneet kisahösiksessä vähän sinnepäin... ;)

  VastaaPoista
 4. Tällainen postaus oli kivaa luettavaa :)

  VastaaPoista