torstai 20. maaliskuuta 2014

Horse Fair 2014
Poni-Haan ponit pääsivät edustamaan tallia pari viikkoa sitten, kun Messukeskuksessa järjestettiin Horse Fair -messut Go Expo -tapahtuman yhteydessä 8.-9.3. Poni-Haka Oy järjesti paikalla talutusratsastusta, ja mukana olivat tällä kertaa Prinssi, Bruno, Steven, Balle, Zombi ja Peppi. Bruno tosin joutui lähtemään lauantai-iltana takaisin tallille, sillä sen hermot eivät kestäneet enempää messuhulinaa.


Koska ponit oli tuotu Messukeskukseen jo perjantai-iltana, riitti että ensimmäiset meistä olivat paikalla yhdeksän aikaan lauantai-aamuna. Ponit asuivat messujen ajan samanlaisissa jabakarsinoissa, mitä käytettiin Poni-Haassa tallin remontin ajan. Messujen aukioloaikojen ulkopuolella poneista pitivät huolta hevosalan opiskelijat.

Ainakin Steven oli yön aikana piehtaroinut karsinassa, sillä se oli yltä päältä purussa. Ehdimme harjata ponit hyvin ja varustaa ne ennen kymmentä. Heti kymmeneltä messujen aukeuduttua alkoi innokkaita lapsia saapua talutusratsastukseen. Lauantai oli messuilla vilkkaampi päivä, ja uusia halukkaita ratsastajia ilmaantuikin paikalle tasaiseen tahtiin.

Sunnuntainakin osa avustajista saapui yhdeksäksi Messukeskukseen. Aamu alkoi taas ponien harjauksella ja juomavesien vaihdolla. Myös sunnuntaina riitti ratsastajia. Brunon puuttuminen vaikutti päivään lähinnä siten, että muut ponit olivat talutuksessa hieman pidempään kuin lauantaina, tietysti saaden myös asianmukaiset tauot työhönsä. Sunnuntai-iltapäivänä meitä avustajia jäi melko pieni miehitys paikalle, kun osa lähti tallille omille ratsastustunneilleen. Toisaalta, kun oli yksi poni vähemmän talutettavana ja hoidettavana, ei mahdotonta kiirettä päässyt syntymään.
Poneja ei tietenkään talutettu koko päivää putkeen, vaan ne pääsivät vuorotellen omiin jaboihinsa lepäämään ja syömään. Pahimpaan ruuhka-aikaan poneja saattoi olla kolme tai neljä samaan aikaan talutuksessa. Enempää ei olisi mahtunut kävelemään pientä kenttää ympäri, eikä toisaalta olisi edes tarvinnut.

Messujen kaltaisissa tapahtumissa avustaessa pääsee yleensä tekemään muutakin kuin taluttamaan. Joku rahasti, toinen sovitti ratsastajille kypärät, kolmas auttoi ponien selkään... Vilkkaimpina hetkinä tarvittiin kaksi ihmistä auttamaan ratsastajia satulaan ja alas satulasta, sillä pienet lapset saattoivat singahdella ponien jalkojen läheltä tajuamatta vaaratilanteita. Jos oli aikaa, saattoi osa lähteä jakamaan flyereita (=pieniä lappusia) messukävijöille ja kutsumaan heitä ratsastamaan. Vähän väliä piti myös varustaa joku poni ja hoitaa toinen takaisin karsinaan. Erilaisia tehtäviä siis riitti, ja halutessaan pääsi tekemään vuorotellen kaikkea.


Messujen päätteeksi Prinssi pääsi kokeilemaan myös cityponina oloa, kun se talutettiin messukeskuksen ja parkkipaikan läpi trailerille. Prinssi otti tilanteen rennosti, vaikka vieressä pörräsi niin rekkoja, autoja kuin muitakin poneja. Loput Poni-Haan ponit haettiin vasta myöhemmin sunnuntaina messujen purkamisesta johtuvan ruuhkan takia.

Kaikki talutusponit saivat messujen jälkeen ikiomat ruusukkeet kiitoksena työstään. Ruusukkeet löytyvät satulahuoneesta ponien varusteiden luota.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti