keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Vuoden poni ja hevonen 2016

Tänäkin vuonna perinteiseen tapaan Lucia-juhlassa palkittiin äänestyksellä valitut vuoden poni ja hevonen. Jokainen on voinut äänestää lemppariaan tallin yläkerrassa olleeseen äänestyslaatikkoon ja äänien perusteella valittiin voittajat.

 Tänä vuonna vuoden 2016 poni tittelin sai Prinssi, joka sai reilusti eniten ääniä. Toisiksi eniten ääniä poneista sai Rölli.
 Pyysimme Prinssin hoitajaa Sallaa kirjoittamaan Prinssistä ja miksi hänen mielestään se on ansainnut tittelinsä.

Näin Salla kertoo Prinssistä:


 "Prinssi eli RP Prince on ansainnut Vuoden poni -tittelin, sillä se on hyvin ystävällinen ja tottelevainen poni. Prinssillä onkin jo 22 vuotta ikää mutta, siitä huolimatta se jaksaa edelleenkin mennä reippaasti eri tunteja. Kokonsa ja ikänsä puolesta Prinssi siis menee lähinnä tenava ja alkeiskursseja, joten se rohkaisee kiltteydellään pieniä ja aloittelevia ratsastajia.

 Prinssi sopii hyvin aloitteleville ratsastajille, koska se on helppo ja mukava ratsastaa, sekä sitä on helppo laittaa kuntoon. Prinssi on myös kiltti harjatessa ja sitä uskaltavat pienemmätkin ratsastajat harjata. Prinssi on valloittanut monien pienten lasten sydämet söpöydellään.

 Prinssi tykkää saada paljon herkkuja ja odottaakin aina olisiko jollakin antaa sille niitä. Prinssi on
 utelias pikku poni ja tykkää tulla ulos karsinasta katsomaan mitä käytävällä tapahtuu. Se tykkää myös nukkua pää karsinan ulkopuolella. Jos Prinssi menee jonkun muun tunnin kuin tenava tai ak-tunnin se saattaa jopa innostua ja tehdä muutaman ilo pukin. Prinssillä on oma ja tunnettu lempinimi Nakki!"

Kuvassa Prinssi edessä ja takana Ferrari.

Vuoden 2016 hevos-tittelin sai tänä vuonna jo kolmatta kertaa peräkkäin Pete. Toisiksi eniten ääniä saivat Macy ja Tipo tasapistein.

Peten hoitajat Anna-Liisa ja Riina kertovat Petestä:


"Pete (Peter Pan AK) on ansaitusti voittanut jo kolmantena vuonna peräkkäin itselleen Vuoden hevos-tittelin! Pete on 22-vuotias teräspappa.

Jo yli 10-vuotta Poni_Haassa ollut komea herrasmies on valehtelematta yksi tallin kilteimmistä ja rauhallisimmista hevosista. Se on vuosien aikana tutustuttanut kymmeniä oppilaita ratsastuksen ja hevosen hoitamisen saloihin. Vaikka ikää löytyy, se jaksaa edelleen juosta tunneilla opettaen tällä hetkellä ponioppilaita ratsastuksen kiemuroihin kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Pete siirtyi ponitunneille 1,5v sitten kevyempien tuntien sekä kiltin luonteensa ja sopivan kokonsa vuoksi. Pete nauttii ja rentoutuu kun sen kanssa viettää aikaa. Rauhalliset rapsutukset ja silitykset saavat Peten lähes nukahtamaan syliin. Siitä nauttii niin hevonen kuin hoitajakin. Mutta niinhän vanhemmat ihmisetkin nauttivat rauhallisuudesta. Kuitenkin papalta löytyy vilkkaampikin puolensa, sillä kyllästyessään harjakassi voi saada kyytiä, joskin kevyesti tuuppimisen muodossa.

Vaikka Pete vaikuttaa joidenkin silmään vähän tylsältä, kun siinä ei ole kuulema mitään luonnetta (kuulemamme mukaan), se on ainakin näin 6-vuotta Peteä hoitaneiden hoitajien silmin yksi rakastettavimmista hevosista!"1 kommentti:

  1. Prinssi kiltti...Pete on ihana ja Prinssikinn vaikkei kovin kiltti.

    VastaaPoista