maanantai 26. joulukuuta 2016

Vuoden hoitajat 2016

Lucia-juhlassa palkitaan perinteisesti kaksi erinomaisesti tehtävänsä hoitanutta hoitajaa. Tänä vuonna palkinnon sai hevoshoitajista Macya ja Akua hoitava Salla Kammonen ja ponihoitajista palkittiin Ufoa ja Anttia hoitava Alisa Elo.

Vuoden hevoshoitaja:Salla ja Aku.

Kuka olet?
- Olen Salla Kammonen 17v.

Keitä hoidat?
- Hoidan tällä hetkellä Macya ja Akua.

Mikä on tallihistoriasi, milloin aloitit ratsastuksen ja milloin aloit hoitamaan hoitsujasi?
- Kävin pienenenä talutustunneilla ja "virallisesti" ratsastuksen aloitin Poni-Haan alkeiskurssilla vuonna 2009.
Ensimmäinen hoitohevoseni oli Kaapo ja tämän lähdettyä Poni-Haasta aloin hoitamaan Macyä, jota olen hoitanut vuoden 2013 alusta. Vuoden 2015 syksyllä sain toisen hoitohevoseni Akun.

Millaisia persoonia hoitohevosesi ovat ja mitkä ovat parhaat kokemuksesi niiden kanssa?
- Macy on tamma isolla T:llä, jolla on temperamenttinen mutta silti ihana ja omalla tavallaan suloinen luonne enkä vaihtaisi sitä keneenkään!  En osaa nimetä tiettyä parasta muistoa Macyn kanssa vaan kaikki ovat omalla tavallaan parhaita ja parasta on se että jokainen päivä on erilainen.
Aku on luonteeltaan suloinen sylivauva joka kaipaa huomiota ja paljon rapsutuksia. Sama Akun kanssa: en osaa sanoa tiettyä parasta muistoa.

Miten kuvailisit hyvää hoitajaa?
- Hyvä hoitaja touhuaa hevosen kanssa, rakentaa luottamusta, harjaa sitä ja huoltaa varusteita. Ylipäätänsä ylläpitää terveyttä. Hyvä hoitaja on positiivinen ja tulee tallille aina hoitsujensa vuoksi ja hoitaa ne kunnolla, sekä auttaa mielellään muita hoitajia ja ratsastajia.


Vuoden ponihoitaja:Alisa ja Ufo.

Kuka olet?
Olen Alisa Elo 13v.

Keitä hoidat?
- Hoidan Ufoa ja Anttia.

Mikä on tallihistoriasi, milloin aloitit ratsastuksen ja milloin aloit hoitamaan hoitsujasi?
- Poni-haassa on tullut pienenä käytyä katsomassa siskoni tunteja kunnes 2010 pääsin aloittamaan aluksi satunnaisesti talutuksissa käyden ja jonkin ajan päästä vakituisesti tenava tunneilla. Kesällä 2011 kävin alkeiskurssin ja ratsastanut siitä lähtien kerran viikossa. Ufoa aloin hoitamaan syyskuussa 2014 ja Antilla aloitin vasta tänä syksynä.

Millaisia persoonia hoitohevosesi ovat ja mitkä ovat parhaat kokemuksesi niiden kanssa?
- Ufo on hyvin monipuolinen poni sen mieliala vaihtelee yleensä ihmisenkin mukaan. Välillä Ufo on todella seurallinen ,ja rauhallinen joskus jopa alkaa nukkumaan kesken harjauksen, kun toisinaan huonolla tuulella Ufo saattaa vähän yrittää potkiskella ja näykkiä. Ufo on silti todella suloinen ja tekee aina päivästä paremman. Paras kokemukseni Ufon kanssa on kun suoritin sillä perushoito merkin joka johti myöhemmin Ufon hoitamiseen.

Antti tuntuu aina olevan yhtä hyvän tuulinen kun karsinaan menee, vaikka Anttia en kovin hyvin vielä tunnekkaan. Antti kyllä tässä on näyttänyt mielipiteensä karsinanaapureistaan koska tässä lähiaikoina Antti muutti Wandan ja Vikin väliin ja kun herrasmies Antti ei vain voi sietää tammoja. Loimet ja satulat eivät myöskään kuulu Antin lemppareihin selkäkipujen takia. Anttia kun en ole kauaa hoitanut niin yhteisiä kokemuksiakaan ei hirveästi ole.

Miten kuvailisit hyvää hoitajaa?
- Hyvä hoitaja on positiivinen, osaa asiansa mutta on aina valmis oppimaan lisää, auttaa muitakin kuin omia hoitsuja, tekee hoitajien päivittäiset vastuut kunnolla, noudattaa tallin sääntöjä ja hoitaa oman hoitsun huolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti