maanantai 3. elokuuta 2015

Tuntiratsastajien mestaruudet 2015: sunnuntain kooste


Sunnuntaina päästiin vihdoin myös esteratsastuksen parissa tositoimiin, kun vuorossa olivat esteratsastuksen mestaruusluokat. Luokat ratsastettiin ikä- ja korkeusjärjestyksessä, eli ponit ratsastivat 80 senttimetrin luokkansa ensimmäisenä, jonka jälkeen olivat vuorossa juniorit ja seniorit 90 sentin korkeudessa. Kisoissa käytettiin arvostelua 367.1 (A1/taito), jonka mukaan jokainen perusradan ilman virhepisteitä suorittanut ratsukko pääsi toiseen vaiheeseen, jossa ratsukoiden välinen paremmuusjärjestys mitattiin tyylipisteiden perusteella. Näin ollen ratsukon nopeudella ei tässä arvostelussa ole merkitystä, vaan ainoastaan virhepisteet ja taito ratkaisevat.

Poni-Haan ratsukoista ensimmäisenä starttasivat siis Jonna ja Iines, jotka suorittivat hienon, puhtaan radan. Toisen vaiheen tyylipisteitä heille kertyi yhteensä 37.5 pistettä, mikä riitti 23. sijaan yhteensä 46:n ratsastajan joukossa. Hieno suoritus ensikertalaisilta!

Junioreistamme ensimmäisenä starttasivat Inka ja Macy, jotka ottivat valitettavasti perusradalla yhden puomin alas eivätkä päässeet toiseen vaiheeseen. Samoin Sara ja Lassi pudottivat yhden esteen perusradalla.

Senioriratsukot starttasivat lähes peräkkäin, joten yleisöä ei pidetty sen suhteen kauaa jännityksessä. Kaunis ilma muuttui sennuluokan aikana rankkasateeksi ja ukkosmyrskyksi, joten yli puolet luokasta hypättiin hieman märissä tunnelmissa. Christel ja Macy ottivat perusradalta yhden puomin alas. Simo otti hieman kierroksia tuomariston sadevarustuksesta mutta Titan hienon ratsastuksen ansiosta ratsukko pääsi aloittamaan suorituksensa. Valitettavasti tältäkin perusradalta tuli alas kaksi puomia eli yhteensä 8 virhepistettä.
Suoritusten jälkeen alkoivat kotiinlähdön valmistelut ja hevoset pääsivät traileriin ja kotiin lepäämään. Fiilis pitkän viikonlopun jälkeen oli kaikilla hyvin väsynyt, minkä vuoksi myös blogin päivitys myöhästyi. Tunnit ja treenit jatkuvat taas tällä viikolla, ja tämä viikonloppu tuo varmasti mukana olleille lisäintoa harjoitteluun!

Kiitos kaikille paikan päällä kannustaneille, sillä vaikka emme huutosakkikisaan osallistuneetkaan, kaikille Lahdessa olleille on varmasti selvää, mikä onkaan se äänekkäin ja omia ratsukoita kannustavin talli!


2 kommenttia:

  1. Tuleeko joku loppuhaastattelu kaikilta mukana olleilta? Olisi mukava kuulla heidän omat mielipiteet radoista ja muusta jutuista :)

    VastaaPoista