sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tuntiratsastajien mestaruudet 2015: Valitut palat

Tuntiratsastajien mestaruuskisat ratsastettiin tänä vuonna tuttuun tapaan Lahden Takkulassa 31.7-2.8. Perjantaina karsittiin kouluratsukoiden parhaimmisto finaaliin sekä ratkottiin aikuisratsastajien mestaruusmitalit. Lauantaina ratsastettiin poni-, juniori ja senioriratsastajien finaaliluokat sekä tutustumisluokat esteillä. Sunnuntaina vuorossa olivat esteratsastuksen finaaliluokat ja kova kilpailu parhaan esteratsastajan tittelistä. Blogia päivitettiin viikonloppuna joka ilta, ja nämä postaukset löydät täältä, täältä ja täältä.

Tulokset
Perjantai
Sofia Hemming - Ametist Helppo B:0 58.900%, 9. sija
Titta Saari - Las Wegass Helppo B:0 64.300%, 5. sija
Nea Niemi - Las Wegass Helppo B:0 59.500% 13. sija
Minna Riitala - Galaxy aikuisrats.merkki 61.200%, 13. sija
Maisu Björkbom - Platyna II aikuisrats.merkki 61.400%, 12. sija
Louise Lindholm - Ametist aikuisrats.merkki 63.900%, 7. sija

Lauantai
kouluratsastus
Sofia Hemming - Ametist A-merkki 62.037%, 12. sija
Titta Saari - Las Wegass A-merkki 62.778%, 7. sija

esteratsastus, tervetuliaisluokat
Jonna Vakkuri - Agnes 4 vp
Sara Pohjanne - Las Wegass 0 vp
Christel Björkbom - Amazing Moon 0 vp
Titta Saari - Sier Salut 0 vp

Sunnuntai
Jonna Vakkuri - Agnes 37.5p, 23. sija
Sara Pohjanne - Las Wegass 4 vp
Inka Laine - Amazing Moon 4 vp
Christel Björkbom - Amazing Moon 4 vp
Titta Saari - Sier Salut 8 vp

Alla kilpailijoiden sekä esteratsukoita valmentaneen Annen kommentteja viikonlopusta sekä omasta suorituksesta.

Nekku (koulu, seniorit)
Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Minun olisi pitäny vähän enemmän ratsastaa radalla, mutta yleisesti ottaen jäi hyvä fiilis. Harmittaa toki että jäin puolen pisteen päähän finaalipaikasta, mutta ensi vuonna uusiksi! Viikonloppu oli kokonaisuudessaan kiva, meillä oli hyvä ryhmähenki ja kaikki Poni-Hakalaiset ratsastivat hyvin. Kiva että meitä oli paljon paikalla!
Täytyy vielä sanoa, että Lassia hoitanut Aura oli aivan huippu groomi! Myös Piritan ja Annen tuki kisapaikalla helpottivat omaa hermoiluani ennen suoritusta.


Jonna (este, ponit)
Lauantain rataan olin todella tyytyväinen. Rata oli vain kahdeksan esteen rata, joka oli ponille hyvä! Iines laukkasi itse eteen, joten sain esteille hyviä hyppyjä. Yksi pudotus tuli, mutta se ei harmittanut ollenkaan. Pääasia oli se, että itselle jäi hyvä mieli ja poni oli tykki radalla se ei katsellut mitään pelottavia esteitä vaan hyppäsi kaikkien yli! Radalta poistuessani kehuttiin Iinestä ja päivä vain parani.

Sunnuntain rata alkoi hyvin. Iines teki hyviä hyppyjä. Radassa oli kumminkin 14 estettä, ja puolessa välissä Iines väsähti. Kuitenkin maaliin päästiin ja saatiin nollatulos. Uusinnassa oli tyyliarvostelu, josta saimme 37,5 pistettä. Kokemusta menimme hakemaan ja sitä saimmekin paljon. Opin paljon uutta ja Iines pääsi vaihteeksi tekemään jotain muuta, kun tuntiponin töitä. Kisat olivat huiput kelitkin olivat aika hyvät sunnuntai iltaa lukuunottamatta. Kannustusjoukotkin olivat parhaimmat, seurankin kisoissa voisi saada tuollaiset aploodit. Kaiken kaikkiaan onnistunut ja hyvä viikonloppu!


Inka (este, juniorit)
Oli kiva päästä taas kisamaan tuntimestaruuksissa, hienon hevosen sekä parhaiden kannustusjoukkojen kanssa. Omaan suoritukseeni olen tyytyväinen, ristilaukkaa sekä yhtä hyppyä lukuunottamatta. Macy ei olisi voinut olla parempi! Itsellä myös asento oli hyvä, kädet eivät lähteneet seikkailemaan tiputanssia (kyynerpäät eivät menneet sivuille. toim. huom.), mikä on ollut ongelmana minulla. Kisoista jäi kyllä jotain hampaankoloon, joten toivottavasti pääsisin kohta hyppäämään ja nauttimaan esteratsastuksesta! 

 Christel (este, seniorit)
Vaikka nämä olivat ensimmäiset ulkopuoliset kisani ja sähläsin tosi paljon, niin oli kyllä mahtava kokemus! Opin tosi paljon uusia asioita ja sain tietää miten homma toimii. Itse olin tosi tyytyväinen tervetuliaisluokkaan, mutta puomin pudotus sunnuntain kisoissa harmitti tosi paljon. Maisu (koulu, aikuisratsastajat)
Lempi hermoili jo verkassa, satulaankin pääsy oli saavutus. Verkassa ratsukko myös kastui ihan läpimäräksi, joten ratsastaja istui kuin liimattu satulassa.

Lempin ratsastettavuus radalla oli todella hyvä, vaikka se yrittikin ottaa kipinää viereisellä laitumella villisti kirmaavista hevosista. Lempi keskittyi, kantoi itsensä hyvin ja eteni hyvällä rytmillä. Kookkaassa hevosessa pienetkin virheet korostuvat ja olisimme varmasti saaneet sijoituksen ilman ratsastajan huolimattomuutta hevoselle vahvimmissa osa-alueissa. Paras Aikuismerkin rata Lempin kanssa koskaan! Kisat olivat piste i:n päälle, matka sinne oli ratsastuksellisesti parasta aikaa. Siitä suuret kiitokset Poni-Haka Oy:lle että sain Lempin käyttööni heti hevosten loman jälkeen ja Piritalle, joka tunti toisensa jälkeen jaksoi "hioa timanttia" keskittyen olennaiseen. Yhteistyö Lempin kanssa nousi ihan uudelle tasolle - ja siitä olemme saaneet nauttia jatkossakin keskiviikkoaamuisin.

PH:n kannustusjoukot kisoissa ovat ehdotonta eliittiä, Suomen parhaimmat ja äänekkäimmät - olitte NIIN ihania! Kiitokset Lempin heppahoitaja Jatalle, pystyin täysin huoletta keskittymään epäolennaiseen, kuten kisojen kuuluttamiseen.
Sara Pohjanne ja Lassi

Titta (koulu ja este, seniorit)
Olen tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena. Pääsin nauttimaan upeasta lajista kahden mahtavan hevosen kanssa ja team PH:lla oli jälleen kisojen äänekkäin, paras ja hauskin kannustusjoukko.

Hevoset suorittivat hyvin. Lassi ylitti itsensä ensin perjantain karsinnassa ja sitten vielä vähän lisää lauantaina finaalissa. Olen tyytyäväinen myös siihen, miten onnistuin itse ratsastamaan molemmat radat. Lauantain rataa voisin sanoa parhaaksi radakseni ikinä, ja se osui kyllä oikeaan paikkaan. Radan jälkeen oli aika upea fiilis ja se nousi vielä, kun ratsukko toisensa jälkeen jäi taakse. Vaikkei sijoille päästykään, tavoitteet koulupuolella täyttyivät heittämällä.

Esteillä Simo suoriutui mainiosti. Lauantaina olin itse rennompi ja rata meni hyvällä fiiliksellä. Sunnuntaina verryttelyä väritti ukkoskuuro, joka onneksi väistyi ennen meidän rataamme. Simo ei tällaisista pikkujutuista välittänyt, itse yritin ehkä vähän liikaa, mikä kostautui pienenä virheenä, josta seurasi sitten pudotukset. Muuten olen oikein tyytyväinen esteisiinkin, vaikka olisikin ollut kiva päästä toiseen vaiheeseen ja näyttämään taitotuomareille mitä me osaamme. Simo kuitenkin käyttäytyi mallikkaasti, mikä oli etukäteen suurin huolenaiheeni ja meillä olikin radalla oikein hauskaa, se kai tässä on tärkeintä.

Tänä vuonna menin ensimmäistä kertaa kahdella eri hevosella, mikä toi uusia asioita mm. valmistautumiseen ja kisapaikalla toimimiseen. Se kaikki kuitenkin onnistui hyvin ja siitä iso kiitos kuuluu luottohoitajalleni Auralle. Kiitos myös viikonlopusta Annelle ja Piritalle, joiden tsemppi oli jälleen korvaamatonta sekä kaikille mukana olleille!


Anne (esteratsastajien opettaja)
Tiimi veti hyvällä hengellä koko viikonlopun, hirmu hyvin oltiin valmistauduttu. Olen äärettömän tyytyväinen, kaikki ratsastajat ratsastivat taitavasti ja täysin omalla tasollaan, jopa hieman ylittäen sitä. Vaikka finaalipäivänä ei tullut sijoituksia tai puhtaita ratoja, niin se ei ole se, mistä minä riemuitsen, vaan se, että ratsastajat ratsastivat niin hyvin. Kukaan ei ratsastanut huonosti, paljon huonompi olisi ollut, jos he olisivat itse tehneet isoja, radikaaleja ja tyhmiä virheitä, mitkä on harjoiteltu moneen kertaan. Kukaan ei tehnyt sellaisia vaan päinvastoin. Tiputuksia tuli, mutta sellaista sattuu, se on prosentuaalinen osuus mikä tekee niitä tiputuksia, ja niitä vain sattui meille muutama.


Sofia ja Ametist, koulu, juniorit
Titta seniorien karsintaluokan palkintojenjaossa.
Minna (koulu, aikuisratsastajat) 
Koko teamPH (valmentajat, hoitajat, kannustajat, kuvaajat, hevoset, kisaajat... ihan jokainen) ovat huipputyyppejä!!!!
Minna ja Gina tositoimissa.Louise aikuisratsatsajien palkintojenjaossa.
Aikuisratsastajien iloiset sijoittuneet kunniakierroksella.
Louise Lindholm (koulu, aikuisratsastajat)
Viikonloppu oli mahtava. Minulla oli kivaa, Ametist meni hyvin ja kannustusjoukot olivat upeita. Kiitos kaikille mukana olleille, joukkuehenki oli mahtava.

Poni-Haan kannustusjoukot

Viikonlopun aikana Poni-Haasta oli yhteensä paikalla parikymmentä katsojaa ja kisaajaa, ja välillä kuultiin myös hauskoja lausahduksia väsyneeltä joukolta.Tänä vuonna tiimipaidat saivat innoitusta Antti Tuiskun uudesta musiikista ja selkiämme koristi teksti "#team PH on irti". Näitä paitoja voit bongata nyt myös tallilla kulkiessasi!

Kootut lausahdukset
-Lettinauhoja sisältävä purkki kaatui maahan ja kisajoukot noukkivat niitä turpeesta. "Me vain tarkistetaan maan pH-arvoa." "Liian matala, lisätään PH:n määrää"

- Eihän sitä aina voi muistaa, mitä ne väliaikaisvessat ja väliaikaiskarsinat nyt olivatkaan. "Onneksi meidän hevoset eivät asu niissä Baja-karsinoissa. Eikun Jaba-karsinoissa!"

- "Voi ei, herätimme Hubs:in hevoset. Hups!"
(toim. huom. Hubs eli Hubertusseura)

- Viikonlopun useimmiten kuulluksi lausahdukseksi vakiintui "Mahtuuko/pääsenkö sun kyytiin?"

Iso kiitos kaikille mukana olleille, varmistimme omalta osaltamme kaikille jälleen kerran mukavan viikonlopun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti