maanantai 13. huhtikuuta 2015

Jäähyväiset Avalle

Viime viikolla lähti talliltamme lyhyen ajan sisään jo toinen poni, Ava. Tämä nuori poni ehti olla Poni-Haassa vain muutaman vuoden, joista ainakin viimeisen vuoden ajan se sairasteli jalkojensa kanssa pitkiä jaksoja. Ponille löytyi hyvä koti, jossa se saa tulevaisuudessa viettää leppoisia mammapäiviä.

Avasta kertoo enemmän sen hoitaja Anni.

Ava ja Anni keväällä 2015, c) Nora Oravainen
Ava lähti tallilta viime perjantaina muihin hommiin. Se pääsi Keski-Suomeen parhaaseen mahdolliseen kotiin, jossa sillä on paljon tilaa liikkua vapaana. Avan jalat olivat oireilleet jo kauan, eivätkä ne enää kestäneet tuntikäyttöä.
Ava tuli Poni-Hakaan joskus loppusyksystä 2013. Poni tuli Suomeen Latviasta, jossa sillä kilpailtiin jo paljon koulua ja esteitä sen nuoresta iästä huolimatta. Sen tultua Poni-Hakaan se ei aluksi käynyt paljoakaan tunneilla, mutta osoittautui nopeaksi oppijaksi ja alkoi käymään enemmänkin tunneilla. Joskus Ava ”säikähti” ihan olemattomiakin asioita ja järjesti pieniä omia esityksiä tunneilla. Kuitenkin Ava oli ihanteellinen poni ratsastaa.
Sen tultua Poni-Hakaan se valloitti lähes kaikkien sydämet suloisella ulkonäöllään ja ihanalla luonteellaan. Ava oli lähes aina pää käytävällä, rapsutuksia ja nameja kerjäämässä. Ponin tultua tallille en olisi uskonut, että olisin alkanut sitä hoitamaan. Kuitenkin siihen hommaan päädyin ja meidän yhteinen aikamme alkoi 3.2.2014. Silloin mietin mahtaakohan aika riittää kahdelle hoitohepalle, mutta Ava vaikutti niin suloiselta, että olihan se pakko alkaa sitäkin rapsuttelemaan. Avan kanssa ei koskaan ollut tylsää. Se oli aina todella sosiaalinen ja odotti korvat hörössä karsinassa, milloin joku tulisi sitä rapsuttelemaan. Se varmisti aina, olisiko jollakin herkkuja mukana. Ava oli aina leikkisällä tuulella, mutta osasi olla myös nätisti. Se ei koskaan ollut kärttyisä tammamainen, vaan todella kiltti.
Maaliskuussa Avaa kävi katsomassa pari sen entistä ratsastajaa Latviasta asti. He olivat niin kiintyneitä siihen, että halusivat matkustaa Suomeen vain sen takia. He moikkasivat samalla Ufoa, Ginaa, Ballea ja Vikiä, jotka ovat tulleet samasta paikasta. Heidän mielestään Ava oli erityinen poni ihanan luonteensa takia.
Ponin lähtö oli omalla tavallaan hieman koominen. Ensinnäkään tallista ei tuntunut löytyvän mistään sopivan kokoisia suojia tai matkustusloimea. Kun lopulta kaikki löytyi, oli lopputulos melko kaoottinen. Kun tuli aika lastat poni traileriin, ei se sinne helpolla mennyt. Lopulta Ava työnnettiin kirjaimellisesti traileriin. Poni taisi aavistaa, ettei enää ole tulossa takaisin tallille. Kiitos Avalle kaikesta mitä se opetti, ikävä tulee. <3

Kummastunut poni lähtöpäivänä matkalla traileriin. Stailaajina Melisa ja Jonna.


Onnellista tulevaisuutta Avalle!

2 kommenttia:

  1. Tulee ikävämut näin on parasta avalle :)

    VastaaPoista
  2. Ikävä tulee, mutta kaikkea hyvää Avalle! 8)

    VastaaPoista