perjantai 22. elokuuta 2014

Poni-Haan vanhat hevoset: Hopsu

Tässä juttusarjassa selvitämme, mitä kuuluu Poni-Haassa asuneille entisille ratsastuskouluhevosille. Tällä kertaa kuulumisia Hopsusta, josta kertoo Ellu, Hopsun omistaja. Hopsu lähti talliltamme eläkepäivien viettoon viime talvena.

Hopsu 

Olisikohan se ollut ensirakkautta vuonna 2003, kun hyppäsin Hopsulla ensi kertaa Poni-Haassa. Siitä päivästä lähtien onnistui herra pitämään itsensä minun sydämessäni. Sinä päivänä kun sain soiton ”mitäs jos Hopsu muuttaisi nyt sinne?”, tämä tyttö itki onnesta. Saisin viettää Hopsun kanssa eläkepäiviä ja nauttia herran fiksusta seurasta.


Hopsu muutti 8.12.2013 luokseni Virolahdelle eläkepäiviä viettämään. Pappa on voinut hyvin ja nauttinut elämästään maalla lehmien, lampaiden ja tietenkin muiden hevosten kanssa.
Muutettuaan ja pikku hiljaa kotiuduttuaan vanhasta papasta kuoriutui yllättäen 4-vuotias oripoika! Voin sanoa että ei moni uskoisi kuinka reippaasti ja innoissaan Hopsu (”tallin laiskin”) on liikkunut! Talvikausi nautittiin maastoilusta, ohjas-ajosta (herra muisti hyvin mikä juttu se on!) ja pellolla ratsastuksesta.

Alkuvuodesta sain kokea yllätyksen Hopsun kanssa. Näiden yhteisten vuosien jälkeen, vihdoin ja viimein Hopsu näytti miten tämä tyttö saadaan alas selästä. En ikinä ollut uskonut että Hopsu osaa pukittaa!

Hopsu on kuitenkin alkuintoilun, kotiutumisen ja uuden elämän opettelun jälkeen hyvin kotiutunut maalle. Maastoonkin voimme hyvin lähteä keskenämme. Tallin pihaan tullessa pitää Hopsun aina ilmoittaa kaikille että hän on palannut, jolloin Hopsu kokoaa itsensä ja hirnuu.
Hopsu on päässyt vielä toimimaan talutusponinakin (tosin todella harvoin), ja niin kiltisti kuljettaa lapsia eteenpäin, kun taas kokeneempia ratsastajia hän hieman tykkää ”testailla”.

Tällä hetkellä Hopsu nauttii kesästä kahden uuden ystävänsä, shetlanninponien Keijon ja Dassen kanssa. Eli Hopsu voi pulleasti, mutta hyvin onnellisesti.

Juuri eillen tallilla käydessäni totesin ystävälleni, että tämä kesä on tehnyt vielä lisää hyvää Hopsulle. Ilme ja käyttäytyminen on muuttunut niin paljon positiivisempaan suuntaan, että on vain ilo nähdä kuinka tuon hevosen silmistä näkee onnellisuuden. Hopsu on kesän aikana päässyt myös parisen kertaa ”valmentamaan” poniystäviään raviradalla. Voi sitä riemun määrää kun vanha herra tajusi, että siellähän voi pukitella ja laukata niin kovaa kun jaksaa!
Pääsääntöisesti Hopsun kesä on mennyt maastoillessa ja laiduntaessa.

Mukavaa ja hauskaa kesän jatkoa Poni-Hakalaisille!

Toivottaa Hopsu ja Ellu


Omistatko sinä Poni-Haasta lähteneen hevosen tai ponin? Kuulisimme mielellämme kuulumisia! Vapaamuotoisen esittelyn voit lähettää osoitteeseen niina.rodionoff(a)gmail.com.

11 kommenttia:

 1. Olis kiva kuulla kerpusta jotain pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
 2. Masasta ja sarasta olis kiva kuulla :)

  VastaaPoista
 3. Jees, lisää tämmöisiä! Muo kiinnostaa kaikkien vanhojen turveloiden kuulumiset. Ja jos saisi lisää vanhojen ph-tyyppien muisteluita lukea.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla Hopsusta! Itse jään innolla odottamaan Jetan, Speedyn ja Kexin kuulumisia :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla, miten vanhaherra iloitsee elämästä :)

  VastaaPoista
 6. Onko atte lähtenyt?

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että Hopsulle kuuluu hyvää! :) Ja pukitella Hopsu osaa :D se on positiivista, että virtaa riittää vielä!

  VastaaPoista
 8. Pystyykö Hopsua käydä moikkaamassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Hopsua saa tulla moikkaamaan! :)

   Poista
 9. Aijai Hopsu oli muistaakseni kova pukkiponi nuorempana, ainakin aasityylillä ;D

  VastaaPoista