sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Estekisojen jännitystä 3.11

Sunnuntaina pidettiin syyskauden 2013 kolmannet ja viimeiset estekisat. Lähtöjä oli tällä kertaa huimat 38, mikä takasi hyvän tunnelman läpi koko kisojen. Aikaa oli tällä kertaa hieman vähemmän kuin normaalisti sunnuntain kisoissa, mutta kisat vedettiin kunnialla läpi, vaikkei aikataulussa aina oikein pysyttykään.

Lähtölistat
 
Radan kävelyä
 

Aamulla kahdeksan aikaan alkoi radan rakennus. Esteiden kantamisen ja rakentamisen jälkeen ensimmäisenä ratsastettavan luokan kilpailijat saivat kävellä sen läpi. Muiden luokkien kilpailijat saavat tehdä saman ennen omaa luokkaansa. Luokat ratsastettiin tällä kertaa hieman erilaisessa järjestyksessä kuin yleensä, sillä rata on helpompi purkaa kuin rakentaa: näin ollen pienin luokka, 40cm, ratsastettiin viimeisenä, sillä siihen sisältyi vähiten esteitä.

Jotta kisat saadaan aina vedettyä läpi, on jokaiselle määritelty niin kutsutussa "nakkilistassa" oma tehtävä kisojen aikana. Tällaisia hommia ovat esimerkiksi talli- ja verryttelynvalvoja, lantapartio tai ratahenkilökuntana toimiminen. On tärkeää, että jokainen huolehtii omasta tehtävästään, jotta pysymme aikataulussa ja kilpailut rullaavat.

Ilona ja Bono apujoukkoineen

Beeta ja Pete


Luokkina oli tällä kertaa Hevoshullun seurakilpailu 40cm, 40cm b-osa, 60-70cm ja 80-90cm. Näistä 60-70cm keräsi eniten osallistujia, peräti 21! Hevoshullun seurakilpailuun oli mahdollisuus osallistua alle 18-vuotiaille tuntiratsuilla, poneilla tai hevosilla. Jokainen radan puhtaasti ratsastanut kilpailija sai vihreän ruusukkeen ja esinepalkinnon sekä diplomin luokkaan osallistumisesta. Tällä kertaa jokainen osallistuja sai ruusukkeensa.

Verryttelytauolla Inka, Tiina, Melike ja Ellen
 

Melike ja Roy


40cm luokan b-osa arvosteltiin tyyliarvostelulla. Tässä luokassa sijoittui vain yksityisiä hevosia, sillä luokan voitti Lotta Haponen ponilla My Tricky Joy ja toiseksi sijoittui Beda Suomela Rockilla.

Luokassa 60-70cm sijoittui 5 ratsukkoa. Tässä luokassa kaikki perusradan puhtaasti suorittaneet pääsivät uusintaan, jossa ratsastajan osaamista mitattiin tyyliarvostelulla. Luokan voitti Kia Georgsson My Tricky Joylla ja toiseksi ratsasti Erika Tikkanen hevosella Admiral As, joka tunnetaan paremmin nimellä Antti. Muut sijoittuneet näkyvät alla olevasta linkistä.

Suurimmassa luokassa osallistujia oli vain muutamia. Ainoat sekä perusradan että uusinnan puhtaasti suorittaneet saivat ansaitsemansa ruusukkeet. Luokassa voittajaksi tiensä selvitti Titta Saari, toiseksi Minna Riitala. Molemmat ratsastivat Sier Salutilla eli Simolla.

Erika ja Antti


Titta ja Simo


Loput osallistujat ja heidän sijoituksensa voit katsoa Poni-Haan Ratsastajien sivuilta, tästä.

Suuremmilta onnettomuuksilta vältyttiin, vaikka yhden pudonneen on kakkunsa leivottava.
Kiitos kaikille kauden viimeisistä esteratsastuskilpailuista, nyt joudumme odottelemaan joulun yli ennen seuraavia mittelöitä. Vielä yhdet kouluratsastuskisat ovat näköpiirissä kolmen viikon kuluttua, 24.11. Luokat ovat näkyvissä seuran sivuilla, kannattaa käydä katsomassa!
Jotta ensi kevätkaudella olisi mahdollista järjestää kisaajien toiveesta useammat kilpailut, on uusien innokkaiden kisanjärjestäjien etsintä käynnissä.


4 kommenttia:

  1. Millä viikolla yleensä jouluridoja tunneilla pidetään? :) Onko yleensä hoitsuridan jälkeen vielä yksi tunti ennen kevätkautta? Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Normaaleilla viikkotunneilla jouluridoja (tarkoitat siis vapaatunteja?) pidetään varmaan viimeisillä viikoilla ennen joulua. Hoitsuridat jouluisin ovat perinteisesti olleet jouluaattona ja -päivänä sekä uutenavuotena. Tarkemmat tuntien alkamis- ja päättymispäivämäärät näet tallin jakamasta tiedotteesta, joka on tullut sähköpostiin.

    VastaaPoista
  3. Miksi Kaapo on myynnissä ?

    VastaaPoista