tiistai 19. marraskuuta 2013

Bonon haastattelu • Yksi tallin uusimmista poneista, vekkuli pikkuruuna Bono antoi meille haastattelun.

  Kuka olet ja mistä tulet? Olen 12 -vuotias vilkas risteytysponi. Olen syntynyt Saksassa ja sieltä muutin muistaakseni kuuden tai seitsemän vuoden vanhana Östersundomin ponikouluun. Östersundomin ponikoulussa olin tuntiponina ja muutin tänne Poni-Hakaan tänä syksynä. Olet asunut Poni-Haassa vasta aika vähän aikaa, mitä mieltä olet ollut uudesta kodistasi?
  Aluksi tuntui vähän oudolta asua karsinassa, kun olen aiemmin tottunut asumaan pihatossa. Nyt olen kuitenkin sopeutunut aika hyvin ja tottunut näihin karsinoihinkin. On aika hassua, että minulla on oma karsina, mutta onneksi päivisin pääsen ulkoilemaan laumassa.
  Oletko saanut jo uusia ystäviä tai hoitajia?
  Olen kovasti tykännyt uudesta naapuristani Röllistä, enkä tunnillakaan haluaisi muiden kuin Röllin perään, vaikka on minulla nyt jo muutama muukin ystävä. Aluksi kaikki pyörivät karsinani ympärillä ja olin kaikkien suosikki, nykyään tilanne on vähän laantunut. On minulla nyt jo kaksi hoitajaakin. On myös ollut mukavaa että Östersundomissa ollut hoitajani sai jatkaa hoitamistani. Olemme yhdessä tutustuneet uuteen talliin.
  Miltä tuntui muuttaa uuteen paikkaan?
  Östersundomissa
  Tarvittiin aika monta ihmistä viemään minut kuljetusvaunuun Östersundomissa. Hirnuin koko ajan ja Poni-Haassakin vielä ensimmäisen illan kolistelin ja huhuilin kavereitani. Olen tottunut asumaan kavereideni kanssa samassa pihatossa, ja minulla on vieläkin ikävä kaikkia kavereitani ja Östersundomia. Olen saanut uusia kavereita täällä Poni-Haassa ja tämäkin on tosi mukava paikka asua.
  Mikä saa sinut suuttumaan?
  Se, kun minut pestään letkulla, inhoan sitä ja muutenkin vettä. Lisäksi jos minut jätetään yksin talliin tykkään hirnua hoitajien korviin niin kovaa kuin suinkin jaksan.
  Onko sinulla pahoja tapoja?
  Jos minulle ei järjestetä tarpeeksi tekemistä alan kuopimaan helposti. En myöskään talvella ole helppo suitsia, varsinkaan jos kuolaimet ovat kylmät.
  Onko sinulla joku bravuuri tai yllättävä taito?
  Joku voisi sanoa, että ratsastajan tiputtaminen niin ettei hän edes huomaa olevansa maassa. Olen näin pieneksi poniksi aika taitava ratsastaessa, mutta minulla on kyllä pilkettä silmäkulmassa... Minulla kilpailtiin lähinnä 60 cm luokissa Östersundomissa ja voitin melkein aina, samoin koulukilpailuissa. Kun estetunneilla piti hypätä yksin joku rata, saatoin panna vastaan, mutta en ikinä kisoissa tehnyt mitään, minusta tuli täysin eri poni kisoissa ja olinkin kaikilla ykköstoiveena.
  Hassuin kommellus, mikä sinulle on sattunut?
  Ehkä se, kun syksyllä kesken maneesitunnin laukkaosuuden sammuivat valot niin ulkoa kuin sisältäkin sähkökatkoksesta johtuen, ja koska oli ilta, ei maneesissa nähnyt yhtikäs mitään. Keksittiin parin kaverin kanssa lähteä kuskaamaan hämmentyneitä ratsastajia koska me hevosethan näkeemme pimeässä aika hyvin. Pysähdyin sitten ennenkuin törmäsin edellä menevään, ja aika moni ratsastaja putosi toilailuidemme ansiosta ennenkuin valot palasivat.
  Toinen hieman pelottavampi kommellus oli se, kun maneesissa kesken alkeistunnin putosi maneesipeili toisesta päästä. Meitä poneja oli noin seitsemän, ja kaikki ottivat jalat alleen, joten kaikki seitsemän ratsastajaa putosivat. Ei siinä käynyt pahemmin mutta kesti muutama viikko ennenkuin kukaan meistä poneista suostui menemään lähellekkään peilipäätyä.
  Kuvaile luonnettasi kolmella sanalla.
  Vilkas, innokas ja kiltti
  Parhaat kisatuloksesi?
  Olen tullut 60 cm luokassa ensimmäiseksi seurakisoissa.16 kommenttia:

 1. Bono on aivan ihana <3 ! :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä haastattelu Niina :D Toivotavasti Bono myös jää Poni-Hakaan!

  VastaaPoista
 3. haha voi bono <3

  se on tosi kiva ratsastettava!

  VastaaPoista
 4. En oo kuullukkaan noita valoja tai tota peilii :d mut bono on tosi mukava poni toivottavasti se oppis käyttäytymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen et sitä ärsyttää ne ruoho-ohjat enemmän :/

   Poista
 5. Miksei niitä ruoho ohjia oteta pois, se ärsyyntyy niistä vaan lisää!?

  VastaaPoista
 6. Miksi bonolla pidetään ruoho ohjia, vaikka se ärsyyntyy niistä vain enemmän ja heittää ratsastajat alas!? Bono taitaa olla kyllä 12 v, kun on syntynyt 2001 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että opettajat ovat kouluttautuneita ja kokeineit tollaisissa asioissa ja osaavat kyllä keksiä järkevät ratkaisun ja päättivät laittaa ruohoohjat :)

   Poista
  2. Niin, ajatellaan vaan sitä että poni varmaan ärsyyntyy niistä vaan lisää, eihän se ole sillekään kiva ratkaisu :/ ei tässä syyllistetä ketään mutta eihän opettajat ole poneja, eikä sillä tavalla tiedä miltä niistä tuntuu.

   Poista
 7. östersundomissa käyneenä ja ponia silloin monta vuotta hoitaneena voin sanoa että tilanne menee pahemmaksi ruohoohjien kanssa. bonito menee paljon paremmin ilman niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta (: menin bonolla kun se tuli poni-hakaan ILMAN RUOHO-OHJIA. parin bonokerran jälkeen menin taas sillä. se meni ihan mahtavasti <3 voi ku vois mennä sillä lisääkin, tykkään sen persoonasta ja luonteesta tosi paljon! mutta en kai sitten mene - tenavatunnit on näköjää sen juttu. taisiis ihmisten mielestä.

   bono on muuttunut ihan järkyttävästi siitä kun se tuli.

   harmittaa sen puolesta :(

   Poista
 8. Mitä on ruoho-ohjat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne estää pään alasvetämisen, bonon tapauksessa halutaan ehkäistä niillä ratsastajien alas heittämistä.

   Poista
 9. Onks Bono enää tallilla? Kuulin, että ois lähtenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, se lähti torstaina :(

   Poista