sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Näin tehtiin kansalliset koulukisat

72 ratsukkoa, kuusi luokkaa, seitsemän tuomaria, lukuisia vapaaehtoisia, kymmeniä työtunteja, sekä maneesin täydeltä katsojia. Näistä oli Poni-Haan Ratsastajien järjestämät kansalliset koulukisat tehty.

Maneesin valmistelu aloitettiin sunnuntain 14.4. estekisojen jälkeen. Peilit pestiin (huhun mukaan varma ja rauhallinen Della oli säikähtänyt omaa pelikuvaansa puhtaasta peilistä), maneesin seiniä putsattiin, katsomo lakaistiin ja sen alta kerättiin roskat pois.

Peilien pesua ja kiillotusta.
Inka ja Melike valmiina hyökkäämään katsomon kimppuun.
"Hei tääl on rahaa!"
Katsomon lakaisua.

Lauantaina, ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä, talkoot jatkuivat heti tuntien loppumisen jälkeen. Pihapiiriä siistittiin, opasteet vietiin paikoilleen, kouluaidat aseteltiin pohjan lanauksen jälkeen, ja tallialue valmisteltiin muutenkin kisavalmiuteen.


Tehokasta lakaisua.
Maneesiin pääsyn odottelua.

Niinkuin moneen kertaan on jo mainittukin, oli paikalla kymmeniä vapaaehtoisia, joita ilman kisoja ei olisi ollut mahdollista järjestää. Tässä esimerkkejä, mitä vapaaehtoisena toimiessa voi päästä tekemään:


Paikalle saapuessaan ratsastajat käyvät ilmoittautumassa kansliaan, ja lähtiessään saavat sieltä mukaan oman tulospaperinsa. Kansliassa tällä kertaa Tepa, Pinja, Melike ja Titta.
Lähetit vievät ratsukoiden tulospaperit yläkerran tulospalvelulle. Kuvassa Netta ja Anna.
Tulospalvelussa ratsukon tulokset syötetään tietokoneelle. Koneen ääressä Minna.
Lantapartio käy keräämässä hevosten jätökset verryttelyryhmien välissä.
Portinavaajat päästävät ratsukkoja radalle ja pois radalta. Vilttien alla Tiina ja Melisa.

Näiden lisäksi paikalla oli vapaaehtoisia myös muun muassa ohjaamassa tallille tulevaa liikennettä, sekä niin sanottuja "jokapaikanhöyliä", sillä tekemistä riitti. Kisojen päätyttyä sunnuntai-iltana, täytyi vielä kouluaidat purkaa, tuomarien pöydät kantaa ylös, ja tehdä maneesista muutenkin valmis maanantaisia tunteja varten.

Kisat olivat kokonaisuudessaan todella onnistuneet, sillä sää suosi ja aikataulussa pysyttiin. Yhdessä tekemisen tunnelma oikein huokui paikan päällä. Vuoden päästä uudestaan!

P.S. Kuulemma Marko Björs kumppaneineen oli nähty paikalla.


Prix St Georges Special -luokan palkintojenjaossa.


Kuvien copyright Hanna Mäntynen
Kuvia kilpailuista täällä!
Edellinen postaus kilpailuista tässä!

9 kommenttia:

 1. Hei onkohan teillä tietoa minne päin poni-haan ponit menevät kesäksi kun joku sanoi että orimattilaan mutta onko totta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruunat menevät orimattilaan, kyllä :) Ja tuleeko ponihakaan uusi shettis kerpun jälkeen???? Toivoisin tällä kertaa vastauksen, kiitos :D

   Poista
  2. Täällä ei kannata mitään vastauksia vaatia, koska
   A) tallin omistajat tietävät hevostilanteen, me emme
   B) tämä ei ole kysy-vastaa palsta.

   Poista
  3. Pakko korjata laidun asiaan sen verran, että kaikki hevoset on viimeisenä kahtena vuonna olleet Orimattilassa ja näillä näkymin menevät sinne taas tänä vuonna.

   Ninnun kommenttiin vielä lisäys, että emme myöskään ala arvailla tai spekuloida asioilla täällä. Jos ollekin on vielä epäselvää, niin kaikki kirjoittajat ovat tallilla hoitajina, eikä meillä ole sen enempää tietoa :)

   Poista
  4. Miten n.40 hevosta saadaan kuljetettua orimattilaan? :)

   Poista
  5. Hevoskuljetusrekoilla :) Toki useammassa erässä. Sen verran joudun omia sanomisiani korjaamaan, että vajaa 10 ponia on ollut Sotungissa useampana kesänä, ne ratsastetaan sinne laitumelle.

   Poista
  6. Ketkä ne sinne ratsastaa? Hoitajat? :D

   Poista
 2. Koska dyllan tulee tunneille? :D

  VastaaPoista
 3. Minulle on sen verran epäselväksi jäänyt sellainen asia, kuin että saako tallilla harjata omilla harjoilla, jos sellaiset tulee omistamaan? Jotkut sanovat, että saa ja jotkut ettei saa pääntaudin takia. Miten asia oikeasti on?

  VastaaPoista