keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Hoitsukokous asiaa

Lauantaina oli siis kevään toinen hoitsukokous, lähinnä kesää käsitellen, mutta myös muutama muu asia käytiin läpi. Mutta aloitetaan kesällä. Seuraavassa voi olla hyödyllistä tietoa myös muille kuin hoitajille.

Kesällä tallihan on siis auki maanantaista perjantaihin 7.6-24.6, juhannusaattona talli on siis kiinni. 25.6-18.7 hevoset ovat lomalla ja talli näin ollen myös kiinni. 19.7 hevoset palaavat töihin ja talli aukeaa. Kesäohjelma jatkuu 6.8 asti. Siihen asti talli on viikonloppuisin kiinni. 9.8 alkaa syyskausi ja normaalit aukioloajat.
Läpi kesän päivisin on ponien päiväleirit, 9-15.30. Hevoshoitajat pääsevät harjaamaan kolmen aikaan ja ponihoitajat leirin päätyttyä neljän aikaan. Kesällä poneilla on illalla vain alkeiskursseja ja talutettavaa on paljon, joten myös hevoshoitajia toivotaan taluttamaan. Siinä taisi olla kesästä pääasiat.

Muuten puhuttiin hoitsuhuoneen siivoamisesta ja siitä, mitä tehdään hoitajille jotka ei käy.
Hoitsuhuoneen siivoaminen on näyttänyt hieman huonolta keväällä ja nyt jos jollain on ideoita, miten sitä voisi tehostaa niin saa kertoa. Taas kerran kuitenkin painotettiin sitä, että jokainen siivoaa omat jälkensä. Silloin siivousvuorolaisille jää vain lakaiseminen, pöytien pyyhiminen ja roskiksen tyhjentäminen kissojen hoitamisen lisäksi. Hoitsuhuoneen kaltainen tila hoitajille on harvinaista herkkua. Todettiin kokouksessa, ettei kukaan tiennyt vastaavasta paikasta muilla talleilla (vain hoitajille tarkoitettu lämmitetty tila, jossa hoitajat saavat säilyttää omia tavaroitaan). Jos joku tietää vastaavasta niin laittakaa ihmeessä kommenttia. Joka tapauksessa kaikilla ei ole vastaavaa, joten meidän pitäisi olla kiitollisia tästä huoneesta ja näyttääkin se.

Viimeinen isompi asia oli tämä hoitamattomien hoitajien tapaus. Sovittiin, että jos joku hoitajista ei käy kahteen viikkoon, eikä ilmoita mitään, muut hoitajat ottavat yhteyttä. Mikäli kuukauteen ei kuulu mitään, hoitaja voidaan erottaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voi olla hoitamatta kaksi viikkoa tms. Erottaa voidaan myös muilla perustein. Tämä toivottavasti kuitenkin selventää vähän sitä, mitä tehdään hoitajille joita ei tallilla näy. Toivottiin lisäksi, että jos joku joutuu olemaan pidempään pois, hän ilmoittaa siitä muille hoitajille, ja hankkii lisäksi itselleen sijaisen. Mikäli hän ei löydä ketään, hän ilmoittaa siitäkin, jotta muut hoitajat voivat auttaa. Ensisijaisesti jokaisen olisi kuitenkin itse hommattava itsellee sijainen.

Lisäksi ulkona harjaamisesta puhuttiin. Ulos saa siis mennä ennen ekaa tuntia ja ekan aikana, viisi kerrallaan. Jos tallissa on joku henkilökunnasta myöhemmin, voi häneltä käydä kysymässä lupaa erikseen.

Eiköhän se ollut siinä. Neljä päivää koulua ja sitten alkaa kesäloma. Hauskaa ja toivottavasti myös lämmintä kesää kaikille! Yritämme pitää blogin elossa myös kesällä, mutta kesällä voi tehdä niin paljon kaikkea muutakin kuin istua koneella. Katsotaan mitä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti