lauantai 24. huhtikuuta 2010

Västäräkistä vähäsen

Kyllä, kevät on virallisesti täällä. Enkä sano sitä siksi, että aamulla tallimatkalla näin västäräkin, vaan siksi, että Prinssi karkasi tänään tarhasta. Prinssihän tunnetusti pääsee helposti karkuun ruunatarhasta, mutta pysyy talvisin siellä, kun ei missään ole mitään syötävää. Kevään tullen syötävää tietysti löytyy ja veijariponin kevät on ilmeisesti nyt alkanut. Ainakin ruoho oli vihreämpää aidan toisella puolen. Niinpä siis voinemme virallisesti todeta kevään tulleen.
Prinssistä pitää ehkä vielä todeta, ettei pikku riiviölle käynyt sen ihmeemmin. Se napattiin saman tien kiinni ja vietiin jatkamaan tarhailuja takatarhaan, josta se ei, ainakaan vielä, karkaa yhtä helposti.

Kevään puolesta puhuu sekin tosiasia, että välillä pääsee ratsastamaan kentille tai maastoon. Viime viikkoisten sateiden jälkeen kentät ovat tällä hetkellä tietysti märkiä, mutta kuivuvathan ne siitä. Alkeiskurssi oli tänään maastossa ja vaikka kaikkialla onkin märkää ja jossain myös mutaista, polut taitavat myös ainakin suurimmilta osin olla jo käyttökunnossa. Ja mikäs se ihanampaa kuin päästä pois maneesista pitkän talven jälkeen? Vaikka viime talvi kyllä opetti arvostamaan lämpöeristettyä maneesia, on keväällä aina yhtä kiva päästä ulos.

Kevään toinen puoli on sitten ilmiö mutaiset tarhat. Onkin ehkä syytä muistutella ratsastajia tulemaan ajoissa, karsinassa voikin kiiltelevän silkkiturkin sijasta odottaa mutainen jokin, jonka harjaamisen jälkeen voi tunnistaa hevoseksi. Vaikka kaikilla hevosilla pitäisikin olla hoitaja, ei kannata laskea sen varaan, että hoitaja on ehtinyt hevosen harjata. Kuten jokainen tietysti ymmärtää, likaisella hevosella ei voi mennä tunnille, joten jos tulee liian myöhään, voi tulla kiire, eikä niin pienikään. Onneksi suurimmalla osalla hevosta ja poneista hoitaja kuitenkin on harjannut ratsun valmiiksi. Olkaamme siis iloisia, että ahkeria hoitajia on. Ja harjaamattomienkin hevosten kanssa apua saa varmasti tarvittaessa, kunhan sitä kysyy.

Ja muistutetaan vielä kaikille, että sekä vappuaattona pe 30.4 että vappupäivänä la 1.5 on tunnit normaalisti.
Nauttikaa keväästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti