torstai 22. huhtikuuta 2010

Kansalliset koulukisat 2010

Vauhdikas viikonloppu on takana. On ollut jo monta päivää. Mutta kirjoitetaan nyt silti. Kaikki eivät varmaan kuitenkaan olleet katsomassa, mikä tietysti on vain heidän menetyksensä.

Lauantaina oli siis vielä loppusiivous ja radan kantaminen, jotka sujuivatkin ilmeisen hyvin, ainakin aikataulu piti. Luokka pääsi alkamaan ajallaan 18.00 ja lauantainahan ratsastettiin Intermediaire I. Luokan voitti Kikka Suomio Donator-Sölystilla.

Sunnuntai aloitettiin yhdeksältä ja kaksi ensimmäistä luokkaa olivat Vaativaa B:tä. Ensin kaikille avoin ja sitten junioireille avoin. Kakkos luokan voitti Sirpa Degerth Gringolla. Junioreista paras oli Edvin Stadigh kisojen esimmäisellä kimolla, Heslegård's Rollolla. Seuraava luokka olikin sitten jo sunnuntain pääluokka, Intermediaire II, jossa oli huimat kolme starttia. Luokan voitti lopulta Timo Rokkanen Luitpoldilla. Viikonlopun viimeisenä luokkana ratsatettiin Vaativa A ja voiton vei  Emmi Autio Sir Carlosilla, kuten myös viime vuoden viimeisessä luokassa. Toimihenkilöiden ilta päättyi vielä radan purkamiseen ja tallin palauttamiseen arkiasuun.

Viikonloppu oli kokonaisuudessaan tapahtumarikas, mutta suuremmilta onnettomuuksilta onneksi vältyttiin. Varmasti muistakin kuin minusta oli mielenkiintoista nähdä paremman tason ratsukoita ja esimerkkejä siitä, miten voi ratsastaa. Pidempään Poni-Haassa ratsastaneista oli varmasti myös hauska nähdä viimeisessä luokassa startannut Juuso, vaikka se ei tuloslistojen kärjessä ollutkaan. Ja niille vähemmän aikaa käyneille, jotka tätä ihmettelevät, Juuso eli Balt-Amarands on Poni-Haan entinen tuntihevonen viime vuosikymmenen alusta. Toinen mistä itse tykkäsin, oli tallilaisten yhteen hiilee puhaltaminen. Viikonloppu sujuikin hyvin, hommat toimivat ja kisat olivat aikataulussa. Kuten Kipassakin todetaan, iso kiitos siitä kuuluu toimihenkilöille! Ja taisi kaikilla olla enemmän ja vähemmän mukavaa mukana. Ehkä ensi vuonna taas?

Tarkat tulokset löytyvät Kipasta, jos jotakuta kiinnostaa.
Ja kuvia on tulossa, kunhan massiiviset kuvavarastot saadaan jotenkuten järjestykseen. Kärsivälliyyttä siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti