torstai 27. lokakuuta 2016

Joskus tääkin tie on vaan pakko hyvästellä

Viel kun lanka lampussa hehkuu
Kaikki kuittaa, kun haippi huippaa
Mut joskus viimeinen valo sammuu
Koita muistaa, tää ei oo ikuista


Tämä postaus on blogin viimeinen tällä kokoonpanolla kirjoitettuna. Kiitos kaikille ihanille lukijoille, vieraileville kirjoittajille, kuvaajille ja haastateltaville. Blogin tekeminen on ollut antoisaa. Haikein mielin lopetamme kuitenkin tämän blogin kirjoittamisen tähän.
Blogi jätetään avoimeksi ja kommentteja voi edelleen kirjoittaa, mutta uusia postauksia ei enää tule.


Titta ja Niina perustivat blogin vuonna 2010 kertomaan tallin tapahtumista, ja ensimmäinen postaus julkaistiin 13.3.2010. Ensimmäisen vuoden lyhyet tietoiskut kertoivat, mitä tallilla tapahtuu. Kuukauden kuva ja kuukauden hoitaja kuuluivat blogin alkuaikoihin. Postauksiin lisättyjen kuvien määrä lisääntyi seuraavina vuosina. Tiimi sai syksyllä 2012 uutta verta, kun Hanski päätyi kirjoittamaan ja kuvaamaan Tallin tarinoita. Samalla myös kuvien määrä ja laatu paranivat.

Annan ura blogin kirjoittajana alkoi Lappeenrannan tuntiratsastajien mestaruuksissa elokuussa 2013, kun tarvittiin joku kirjoittamaan lyhyitä päivityksiä päivän tapahtumista blogin lukijoille. Virallinen esittely uudesta kirjoittajasta julkaistiin syyskuussa. Vuosi oli blogin historiassa tuottoisin, sillä postauksia julkaistiin yhteensä 96, joskin näistä 15 oli Lappeenrannan lyhyitä online-päivityksiä. Samana vuonna julkaistiin myös ensimmäisen kerran joulukalenteria, ja perinnettä jatkettiin seuraavina vuosina. Kalenterista löytyvät esimerkiksi hevosten haastatteluita, tapahtumareportaaseja, kuvapostauksia ja hoitajaesittelyitä. Myös Poni-Haassa asustava tonttu Karvakorva pääsi seikkailemaan tarinoiden muodossa. Vuonna 2014 kirjoitettiin jonkin verran erikoispostauksia, joissa kerrottiin esimerkiksi Chrisse Fagerströmin kirjoittamasta Ratsutallin tarinoita -sarjasta, tallista sen alkuaikoina ja onnistuneesta facebook-haasteesta. Niinkuin uudet hevoset ja ponit, myös tallin henkilökunta on esitelty blogissa. Poni-Haan uusi omistaja Virpi Ranta esiteltiin blogissa lokakuussa 2014.

Pakko mennä pelkäl sydämellä
Joskus tääki tie on vaa pakko hyvästelläBlogiin on vuosien saatossa päässyt kirjoittamaan myös moni ulkopuolinen kirjoittaja, mutta suurin osa postauksista on blogitiimin omaa käsialaa. Myös lyhyet haastattelut ovat elävöittäneet tekstejä. Viime vuosina tapahtumista kertominen ja niihin liittyvät jutut ovat olleet blogissa pääosana.  Myös muutamia kysymyspostauksia on julkaistu, ja juttusarjassa kerrottiin Poni-Haan vanhojen hevosten kohtaloista. Yhteensä postauksia on julkaistu näiden kuuden vuoden aikana 345 kappaletta. Niitä pääset selaamaan esimerkiksi aiheen tai kirjoittajan mukaan tunnisteista sivun laidasta.Oletko kiinnostunut Poni-Haan blogin kirjoittamisesta? Laita sähköpostia niina.rodionoff@gmail.com, niin saat tunnukset käyttöösi.

Kiitos.

Yhdessä kuljetaan
Punaiseen auringonlaskuun
Ja jengi kyselee perään
Molemmat tunnetaan
Et jotai rinnassa hehkuu
Eikä oo pimeää enää

Hehkuu: JVG
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti