tiistai 14. kesäkuuta 2016

Estemestaruuskilpailut Tuomarinkylässä

Lauantaina 28.5. kilpailtiin Tuomarinkylän hienoissa puitteissa Etelä-Suomen alueella sijaitsevien ratsastuskoulujen mestaruudesta. Poni-Haasta mukana kisaamassa olikin runsaasti kilpailijoita sekä kisa-avustajia ja tuttuja kannustajia.

Poni-Haan joukkue esiteltiin blogissa aiemmin toukokuussa, ja postauksen pääset lukemaan tästä. Kouluratsastusmestaruuksista kisattiin vain muutamaa viikkoa ennen estekisoja, ja joukkueemme menestystä sillä saralla pääset lukemaan täältä.

Tuomarinkylään lähdettiin Poni-Haasta kolmessa erässä viiden hevosen voimin. Luotetuimmat estehevosemme Lassi, Simo, Turbo, Silver ja Macy pääsivät näyttämään taitonsa myös ulkopuolisissa kisoissa. Poniratsukoita ei talliltamme tällä kertaa lähtenyt kilpailemaan, vaan ratsastajamme kilpailivat juniorien sekä seniorien mestaruudesta.

Ensimmäisinä poni-hakalaisista lähtivät Erika Henrioud ja Silver, jotka valitettavasti joutuivat ratansa aikana väistämään odottelevaa ratsukkoa ja pudottivat sen jälkeen yhden esteen. Jonna Vakkuri ja Lassi pudottivat perusradalla saman esteen kuin Erika, eivätkä päässeet uusintaan. Myös heidän tiellään oli ylimääräisiä mutkia, kun ratahenkilökuntaa seisoi estelinjalla. Parhaiten P-H:n tiimin junioreista pärjäsi Sara Pohjanne Turbon kanssa, kun ratsukko suoritti puhtaan perusradan. Valitettavasti uusinnan linja osoittautui Turbolle ylivoimaiseksi, ja Saran putoamisen vuoksi toisen vaiheen suoritus hylättiin.

Erika ja Silver

Jonna ja Lassi

Sara ja Turbo


Senioreista eli yli 18-vuotiaista ratsastajista ensimmäisenä tiimistämme starttasivat Inka Laine ja Macy, jotka suorittivat puhtaan perusradan. Toisessa vaiheessa viimeinen este valitettavasti putosi. Taitoarvostelupisteitä heille kertyi yhteensä 34 pistettä, mikä nosti heidät sijalle 20/59. Macyllä ratsasti myös Melike Dursun. Hieno suoritus ilman pudotuksia kerrytti heille 35 taitopistettä toisessa vaiheessa sekä nosti heidät sijalle 16/59 ja viimeiseksi sijoittuneeksi. He pärjäsivät näin ollen poni-hakalaisista parhaiten.

Turbolla koulumestaruuskisoissa kultaa niittänyt Nea "Nekku" Niemi kilpaili hevosella myös estemestaruudesta. He valitettavasti pudottivat yhden esteen perusradalla. Samoin kävi Titta Saarelle ja Simolle. Christel Björkbom ja Lassi ottivat perusradalla mukaansa kaksi puomia.


Inka ja Macy
Christel ja Lassi

Melike ja Macy 
Nekku ja Turbo

Titta ja Simo


Vaikka näistä karkeloista ei mitaleita kotiin kannettukaan, tekivät ratsastajamme silti omalla tasollaan hienoja ratoja, joihin on syytä olla tyytyväinen. Tärkeintähän ratsastuksessa on oppiminen, ja todennäköisesti kaikki tiimimme jäsenet lähtivät ensisijaisesti hakemaan lisää rutiinia esteradoilta. Hevosemme eivät useinkaan käy ulkopuolisissa kisoissa, ja tilanne on niille uusi. Jokainen niistä käyttäytyi kuitenkin hienosti, ja ruunat huutelivatkin toisilleen tunnistaen oman laumansa jäsenet vieraassa paikassa hakien tukea toisistaan.

Iso kiitos hienosta kisapäivästä kaikille mukana olleille, toivon mukaan niitä tulee vielä monia lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti