maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kiitos Pirita!

Pirita Lång poistui Poni-Haan opettajavahvuudesta lauantaina 12.3. hieman yllättäen uusien haasteiden pariin Kilon ratsastuskouluun opettajaksi. Annen "äitiyslomasijaisena" toiminut Pirita jättää nyt suuren aukon opettajakuntaan.

Tässä muutamia terveisiä, toivottavasti näemme vielä!

"2014 keväällä Pirita piti koulumestaruuskisojen jälkeen "puhuttelun" kisaajille. Hän ihmetteli monen ratsastajan epävarmuutta ja sitä, miten negatiivisesti he itsestään ja taidoistaan ajattelivat. Hän korosti sitä, että kukin varmasti tekee parhaansa, ja että kisaamisen pitäisi olla kivaa!
Pirita lanseerasi myös sen, että joku opettajista on aina kisoissa paikalla valvomassa verryttelyä, ja samalla ohjaamassa ja neuvomassa ratsastajia. Hieno idea mielestäni, ja onneksi se heti toteutettiinkin."


"Kesä 2014 oli minulle tärkeä kesä, kun treenasin ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksiin. Valmentajana Pirita opetti minulle paljon sinä kesänä. Opin kehittämään taitojani ratsastajana ja ihmisenä. Silloin vaadin itseltäni paljon ja petyin monesti kisojen ja tuntien jälkeen. Pirita opetti sen, että pitää olla tyytyväinen siihen suoritukseen mitä saan annettua. Tietenkin opin paljon uusia asioita mutta eniten kehityin ihmisenä. Jos kisat ei mennyt odotuksien mukaan, Pirita kertoi virheet ja kannusti eteenpäin."

"Pirita potkaisi persuksille sanomalla tiukemmin asioista, mikä oli aina silloin tarpeen ratsastaessa. Tätä kautta hän sai minut kehittymään ja alkamaan luottaa itseeni ratsastajana. Myös tuntien ulkopuolella tulimme toimeen, joten kaipaus tulee olemaan suuri."

"Vaikka Pirita kerkesi olemaan Poni-Haassa vasta vähän aikaa, oli hän mielestäni yksi parhaimmista opettajista. Pirita osasi neuvoa konkreettisesti ja hänen tunneillaan sain paljon onnistumisen tunteita. Pirita vaati paljon, muttei koskaan liikaa. Aivan mahtava tyyppi muutenkin!" 
 

"Sen aikaa mitä Pirita mua opetti, niin oli tosi hyvää opetusta ja opin paljon uutta, Pirita oli kyllä yks parhaista!"

"Pirita on parhaita opettajia, joita olen koskaan tavannut: tiukka ja erittäin ammattitaitoinen olematta liian ankara tai pelottava. Hänen vahvuutensa piilee monipuolisuudessa, sillä jokainen saa hänen opetuksessaan jotain irti: niin pienet ponilapset kuin tavoitteelliset kisaajatkin. Toivottavasti elämä tuo hänen eteensä vielä paljon hienoja hetkiä ja hyviä oppilaita. Minulle hän opetti ratsastuksen lisäksi itsensä hyväksymistä ja omien taitojen arvostamista. Kiitos kaikesta, mitä olet eteemme tehnyt!"

"Pirita on suurin syy siihen, että pystyn ratsastamaan nykyään sillä tasolla kuin ratsastan. Hän on kannustanut pois mukavuusalueelta ja jaksanut muistuttaa samoista asioista kerta toisensa jälkeen. Olen myös monta kertaa ollut luovuttamassa ja Pirita on ollut oikeassa paikassa tiukka ja käskenyt jatkaa. Joka kerta ohjetta on kannattanut noudattaa. Pirita on vaativa opettaja, mutta on myös opettanut suhteuttamaan vaatimukset lähtötasoon. Kiitos Pirita!""Pirita tuli meidän opeksi juuri kun oltiin vaihdettu poneilta hevosille ja olin itse palannut pitkältä sairaslomalta jännittyneenä ratsastajan irvikuvana. Haluaisin kiittää Piritaa siitä miten paljon hän on jaksanut minuakin potkia eteenpäin ja miten hän pala palalta on saanut itseluottamusta rakennettua takaisin."

"Pirita on kannustanut nousemaan takaisin ratsaille tippumisen jälkeen ja olen suorittanut hänen kanssaan perusmerkin. Hän on tosi hyvä opettaja, koska hänellä on vahva ja tiukka luonne."

"Piritan loppukommentti on jäänyt mieleen: Lopetit kyydissä matkustelun ja opit ratsastamaan. Pirita lupasi tulla parin vuoden päästä takaisin. Sitä odotellessa!"
 


6 kommenttia:

 1. Asiaa!Paras ope ikinä😃Suuri menetys..hyvää jatkoa kuitenkin!T:Täti-ratsastaja

  VastaaPoista
 2. Ikävä tulee, niin paljon hyviä tunteja Piritan ohjauksessa, mutta paljon lisääkin olisin vielä tarvinnut! Pirita täydensi pätevää opettajaporukkaa hyvällä ratsastajan fysiikan tuntemuksellaan. Erinomainen pedagogi, tinkimätön, mutta kannustava. Ei voi muuta kuin onnitella Kilon ratsastajia ja toivoa, että pääsisimme joskus vielä Piritan oppiin.

  VastaaPoista
 3. Hyvää jatkoa ja onnea tulevaan!! Sinulla on paljon annettavaa oppilaille!! Itsekin olen oppinut paljon tätinä vain katsomossa opetustasi kuunnellen :-) Vaadit juuri niin paljon kuin pitääkin, jos haluaa oppia.

  VastaaPoista
 4. Pirita sai minusta parhaat osaamiseni esille. Lähtö tuntuu pieneltä avioerolta - sitä yhteistä matkaa ei olisi halunnut lopettaa. Perjantai oli viikon kohokohta. Että voi iloita oppimisesta oikeesti aikuisenakin. Jos opettajaa voi rakastaa,sen teen. Liisa

  VastaaPoista
 5. Erittäin hyvä opettaja. Hän oli aina ystävällinen. Tunneilla aina positiivinen. Ikävä tulee.😢

  VastaaPoista
 6. Kaikki edelliset niin totta!Yöunet meni kun kuulin uutisen.Olen oppinut niin paljon vaikka ratsastus vuosia on jo kymmeniä..kiitos😊

  VastaaPoista