sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Uusia vanhoja hevosia

Blogi laahaa uusien hevosten esittelyssä pahasti jäljessä. Tässä siis useampi "uusi" heppa, jotkut ovat jo kerinneet tovin tallissa asustella.

Tallissamme pyörähtivät näiden ratsujen lisäksi myös kimo ruuna Jeba sekä pikkuponi Ariel, joista kumpikaan ei läpäissyt eläinlääkärin tiukkaa seulaa eivätkä siten pääse Poni-Haassa hoitamaan tuntihevosen virkaa. Jeba on säpäkkä 7-vuotias ruuna, joka on risteytetty lipizzasta ja friisiläisestä. Pieni ponitamma Ariel ehti käväistä luonamme vain muutaman päivän ajan. Tämä ihanuus on vasta viisivuotias.

Aune

 

Kesän aikana tallimme tammalaumaa on kasvatettu kahdella viehättävällä leidillä. Jo keväämmällä joukkoomme liittyi Aune, oikealta nimeltään A Votre Sante. Tällä tammalla riittää sekä omaa tahtoa että miellyttämisenhalua, ja se onkin onnistunut hurmaamaan useat ratsastajat, jotka neitiin ovat päässeet tutustumaan. 9-vuotias ruunikko on aiemmin toiminut aiemmin yksityisenä estehevosena, joten hevosesta saa kuorittua myös mukavan hyppykaverin. Kisaradoillakin tämä viehättävä neiti on päässyt jo väläyttämään taitojaan.


Kikka 


 Kikka, oikealta nimeltään Viktooria, saapui tallimme ponitammalauman vahvistukseksi kevään lopulla. Kiltti poni on toistaiseksi mukavan reipas ja hyppää erityisen hyvällä tekniikalla. Kaikentasoiset ratsastajat ovat päässeet tutustumaan tähän kauniiseen rautiaaseen poniin.


Lakonta 

Toinen hevosvahvistus Lakonta saapui tallillemme ensimmäisten kesäkurssiviikkojen aikaan ja se saikin pehmeän laskun tuntihevosen elämään. Tämäkin ruunikko tamma on toiminut ulkomailla estehevosena ja täällä Suomessa perhehevosena äidille ja tyttärelle. Pitkä nimi on ehtinyt jo lyhentyä moneen eri muotoon, ja sille on ehdotettu muun muassa nimiä Lada, Lakka, Konna ja Taika. Toistaiseksi jo vakiintunut nimi kuitenkin pysyy ennallaan, vaikka rakkaalla lapsella monta nimeä saakin olla. Lakonta ehtikin kolhimaan itseään jo ensimmäisen laumapäivänsä aikana isompien hevosten kynsissä, ja sen jalassa olevaa haavaa parannellaan edelleen. Muutaman viikon tunneilla oltuaan tapaturma-altis neiti onnistui hankkimaan jo seuraavankin haavan, jota parannellaan yhdessä edellisen kanssa. Toivon mukaan sairastelu jäisi tähän ja osaava tamma pääsisi taas tunneille   näyttämään muille, kuinka sitä oikein liikutaankaan! Ratsastajansa ja lukuisia muita tallikävijöitä Lakonta on ehtinyt jo hurmaamaan joustavilla liikkeillään ja uteliaalla, positiivisella luonteellaan.

 Terttu

Pieni ponitamma Terttu (Argenda) liittyi joukkoomme syksyn aikana. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä tämä tamma sai ensi alkuun nimen Arttu, joka ehtikin jo vakiintua tukevarakenteiselle ruunikkoponille. Sukupuolen tarkistuksen yhteydessä päädyttiin vaihtamaan nimi Tertuksi. Tunneilla poni on osoittautunut hyvin kiltiksi ja eteenpäinpyrkiväksi, täydelliseksi tuntiponi siis! Suloinen poni on osoittautunut hyvin monipuoliseksi opettamalla niin tenavia, aloittelijoita kuin jo taitavampiakin ratsastajia myös esteratsastuksen saloihin.Tulossa: Kysymyspostaus. Kysy mitä mieleesi tulee, vastaamme asiallisiin kysymyksiin tai yritämme selvittää vastauksen.


13 kommenttia:

 1. Tuo terttu oli ennen primulsella tuntiponina ja siellä kulki nimellä arttu. (Argendasta tuli loogisesti ensimmäisenä mieleen Arttu) Nimi oli annettu ilman suurempaa sukupuolen ajattelua ja vaikka tiedossa olikin, että on neitiponi kyseessä jäi nimi voimaan.
  Oli kyllä ihana ponitamma, valloittava persoona. Itse ratsastin Artulla paljon, ikävä on!

  VastaaPoista
 2. Miksei Stevenistä kerrottu mitään?

  VastaaPoista
 3. Kuinka vanha Kikka on, ja minkä rotuinen?

  VastaaPoista
 4. kikka rakas! mä oon kikan hoitaja

  VastaaPoista
 5. Olivatko Rölli ja Steven jotenkin sukua?

  VastaaPoista
 6. Mikä on ponituntien pituus- ja painoraja?
  Kuka on ponien hoitovastaava (tai hoitajavastaava, miksikä ikinä sanottekaan)?

  VastaaPoista
 7. miksi ponihakaan ei tule toista shettistä?
  mitä rotuja ufossa on?
  voiko ponihaan sivuille lähettää hepoista kuvia?
  pitääkö väite "hevonen tulee harjata niin hyvin ettei se pölise mistään kohdasta" paikkaansa?
  saako hevosia letittää tunnille?
  miten keltaiset läikät puhdistetaan hevosesta?

  VastaaPoista
 8. Kuinka osaava täytyy olla jotta voi aloittaa kisaamisen?
  Mitkä ovat parhaita hevoskirjoja, joita olette lukeneet?
  Entä parhaat leffat?
  Tuleeko tänä vuonna joulukalenteria?

  VastaaPoista
 9. Onko jo tiedossa ketkä olisi seuraavaksi lähdössä eläkkeelle ja milloin?

  VastaaPoista