tiistai 21. lokakuuta 2014

Lisää kirjavia poneja ja ruunikoita hevosia

Kolmen hevosen äkillinen lähtö jätti ison aukon hevoskalustoon. Nyt tätä aukkoa on tullut täyttämään kaksi uutta tuttavuutta. Jos jollakin on ollut ongelmia ruunikoiden erottamisessa toisistaan, uusi hevonen ei ainakaan auta asiaa. Ja uutta ponia katsoessa tulee väkisin mieleen "Mistä näitä kirjavia oikein tulee?" Nyt esittelyssä Silver ja Lettu!

Silveristä kertoo sen hoitaja Annis.

"Silver saapui Poni-Hakaan syyskuun lopussa Sipoosta. Alunperin tämä 9-vuotias ruuna on kotoisin Latviasta. Kuuleman mukaan entisessä kodissaan Silveriä kutsuttiin nimellä Möhkis, mikä kieltämättä kuvaa sitä aika hyvin; vaikka Silver ei ole kovin korkea, eikä varsinaisesti mikään työhevosmallinen, on se kuitenkin jollain tapaa tosi massivisen ja möhkön oloinen! Nimestään huolimatta Silver ei  ole kimo vaan kauniin tumma ruunikko tähdellä ja sukilla.

Silver hurmasi minut heti persoonallisuudellaan, se on vähän kuin hevosversio pusuja ja rapsutuksia rakastavasta Ami-ponista! Hoitaessa Silver on siis todella kiltti, rakastaa seuraa ja sukailua ja on kaikin puolin huipputyyppi.

Itse olen Silverin selkään päässyt vasta kerran ja kokemus vastasi aikalailla sitä mitä olen muiltakin ratsastajilta kuullut. Alkutunnista järkytys oli melkoinen kun jarrut ja ratti olivat totaalisen hukassa! Pikkuhiljaa aluksi hankalilta vaikuttaneet tehtävät alkoivat kuitenkin sujua tosi hyvin kun Silveriä muisti kehua jokaisesta onnistumisesta. Lopputunnista Silver tuntuikin jo tosi kivalta ja pehmeältä ratsastaa ja hienon oloiset liikkeetkin sillä vaikuttaisi olevan! Lisäksi se on vauhdikkuudesta huolimatta järkevän oloinen, eikä keksi tyhmyyksiä. Estekokemusta Silverillä ei ilmeisesti kovin paljoa vielä ole, mutta ehkä tähänkin tulee vielä muutos. Kunhan jarrut saadaan vähän paremmin haltuun niin Silveristä tulee varmasti tosi kiva kaikentasoisten ratsu! "

Suloinen pikkuponi Lettu taas muutti tallillemme viime viikon keskiviikkona Hämeestä.
Ruuna on kokenut konkari, onhan se jo 15-vuotias. Lettu on aiemminkin ollut tuntiratsuna. Tämä erittäin kiltti mutta herkkä kirjava poni on päässytkin jo kokeilemaan talutusratsuna olemista alkeis- ja tenavatunneilla ja on muutenkin ollut mukana tunneilla. Uuteen ympäristöön totuttelun jälkeen siitä toivottavasti saadaan osaava ja kiltti tuntiratsu erilaisille ratsastajille. Letun oikea nimi on Plet II.

Lettu kävelyllä. Kuva Anniina Etelämaa

2 kommenttia:

  1. Lettu on ihanaaaaaaa♥♥♥♥♥

    VastaaPoista
  2. Moikka. Huomasin sattumalta tuon Letun kuvan ja löysin tieni tänne blogiin, tähän postaukseen. Oon tuntenut Letun tosi pitkään, tutustuin siihen reilu viisi vuotta sitten kun se oli vielä tuntiponina Rouhialan tallilla Mikkelissä. Lettu oli mun henkilökohtainen lempiponi, ja mä menin sillä tosi paljon ennenkuin kaikki vanhat ponit myytiin. Mun käsityksen mukaan Lettu lähti joskus vuosi sitten jollekin pikkutytölle omaksi poniksi, mutta en ole ihan varma. Olin itse lähellä ostaa sen, mutta se ei sitten onnistunutkaan kun se oli jo ostettu. Kävin moikkaamassa Lettua puolitoista vuotta sitten kun se majaili Sulkavalla, enkä ole sen jälkeen ponista kuullut. Olisi tosi kiva kuulla miten Letulla menee ja millainen se on, ja olisi tosi kiva nähdä se pitkästä aikaa, mutta tosiaan koska asun Mikkelissä tämä välimatka on pieni ongelma. Mutta olisi tosi kiva kuulla vähä Letun kuulumisia, joten olisiko liikaa pyydetty jos lähettäisitte esim. sähköpostia ja vaikkapa jotain ajankohtaisia kuvia Letusta? Ei ole pakko jos on liikaa pyydetty, mutta tuli tosi haikea olo kun löysin tämän postauksen ja aloin muistelemaan niitä omia kokemuksiani Letun kanssa, ja olisi tosi kiva tietää miten ponilla menee nykyään :) säpo-osoite on vilma.lettu@gmail.com (joskus silloin Letun Rouhialassa olo aikaan tehty että älkää ihmetelkö :D) ja blogikin multa löytyy osoitteesta kellyteamie.blogspot.fi . Olisi tosi kiva saada jompaankumpaan hieman tietoa ponin tilanteesta, mutta tosiaan jos on liikaa pyydetty niin ei ole pakko :) Kyllä Letulla näyttää kuitenkin menevän ihan hyvin :)

    VastaaPoista