sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hevoskuulumisia

Tästä on jo hetki kulunut ja bloginkin puolella on useammassa kommentissa kysytty Atesta. Atte ontui viime syksystä enemmän ja vähemmän koko ajan. Se käytettiin klinikalla tutkimuksissa, joiden tulos oli karu: nivelrikkoa, kinnerpatit ja sädeluuontumaa. Atte ei kestänyt edes kevyellä käytöllä tunneilla, vaikka sitäkin yritettiin. Niinpä se päätettiin päästää kivuistaan. Ratkaisu ei ollut mukava, koska ruuna oli vasta 9-vuotias, mutta noiden vaivojen kanssa oli selvää, ettei Atte olisi voinut elää kivutonta elämää. Nyt ei tarvitse enää miettiä, voiko ystävällinen ruuna hyvin.

Atte tuli Poni-Hakaan syksyllä 2012 hyvin raakana ja vähän ratsastettuna. Alkuun se meni tunneilla kovaa, mutta pikku hiljaa se rauhoittui ja oppi uutta. Ruunalla oli hienot askellajit ja ehdottomasti yhdet tallin hienoimmista raviväistöistä. Sillä oli ystävällinen, joskin hieman kujeileva luonne ja aina sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Tunneilla Atte aiheutti toisinaan hämminkiä esittämällä omia liikkeitä annettujen tehtävien lomassa. Monet eivät siksi tykänneet Atesta, mutta vähintään yhtä monet halusivat ratsastaa hevosella. Atella olikin oma vankka kannattajakuntansa, joka jää varmasti kaipaamaan tätä persoonallista hevosta. Lepaa rauhassa Atte!

Atte

Tunneilla on kuitenkin näkynyt uusi ruunikko. Heinäkuussa tallille muuttanut Orneta Q eli tuttavallisemmin Netta on vihdoin päässyt aloittamaan tuntityöt. Netta sai ison haavan kankkuunsa vai muutaman päivän tallilla asuttuaan ja oli pitkään sairaslomalla sen takia. Nyt tamma on ollut tunneilla muutaman viikon ja osoittautunut hyvin kiltiksi ja ystävälliseksi hevoseksi. Se on 9-vuotias virolaistamma, jolla on suvussa paljon trakehneria, mikä tuo siihen mukavaa keveyttä. Se on rehellinen ja luottavainen hevonen, jolle on toistaiseksi tuntunut käyvän kaikki. Netalla on kivan näköiset liikkeet ja yrittelijäs luonne, joten jäämme innolla odottamaan, missä vaiheessa tamma nähdään ensimmäistä kertaa kouluradalla.


Jatta ja Netta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti