maanantai 15. huhtikuuta 2013

R.I.P Marrissa

2001-2013

Tyyne viime syksynä estekisoissa.
Tyyne jouduttiin lopettamaan 25.3.2013 jalan murtuman takia. Sunnuntaiaamuna hevosten päästessä ulos Sara ja Tyyne olivat ottaneet oikein tosissaan yhteen. Siinä vaiheessa kun ne saatiin erotettua, oli molemmilla jo vammoja. Sara selvisi lopulta vain haavoilla, mutta Tyyne ontui pahasti toista takajalkaansa ja oli erittäin kipeä kipulääkkeen vaikutuksen lakatessa. Vaikka Tyyneä olisi haluttu hoitaa, oli maanantaiaamuna selvää, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin päästä poni laukkaamaan ikivihreille laitumille.

Tyyne tuli Poni-Hakaan helmikuussa 2011. Se oli laiha, karvainen ja huonosti hoidettu. Luonteellaan se kuitenkin hurmasi heti alussa monet ja vuosien varrella vielä useammat. Tyyne oli kiltti poni ja tunneilla teki aina työnsä nätisti. Se ei ollut parhaimmillaan koulussa, vaikka lahjoja varmasti olisi ollut sillekin puolelle. Koulu oli vain ehkä vähän tylsää. Esteillä Tyyne syttyi ja hyppäsi hyvällä tekniikalla. Se oli vakuuttanut taitonsa esteillä ja sen suhteen oli toiveita pidemmällekin. Tällä kertaa kohtalo päätti tosiin ja saimme nautti Tyynen taidoista vain hetken aikaa.

Tyyne ei ollut tallin huomiota herättävin poni. Sen puuttumista ei huomaa ruokinta-aikaan eikä kaikilla tunneillakaan. Silti Tyyneä jäivät kaipaamaan monet, sillä se oli kiltti ja tunnollisesti työnsä tehnyt mainio poni. Lepää rauhassa Tyyne!

2 kommenttia:

  1. Voi että kun Tyyne oli kiva! Lepää rauhassa ponikulta♥

    VastaaPoista
  2. Mistä Tyyne tarkalleen tuli?

    VastaaPoista