maanantai 1. lokakuuta 2012

Uusi kirjoittaja blogiin!

Täällä kirjoittelee blogin kirjoitustiimin uusi jäsen, Hanna eli Hanski. Tällä hetkellä opiskelen lukiossa kolmatta (ja toivottavasti viimeistä) vuotta ja keväällä olisi tarkoitus valmistua. Tallilla käynnin lisäksi harrastan mm. valokuvausta ja lenkkeilyä, sekä toimin neljättä vuotta seurakunnassa isosena. Sen ajan, mitä harrastuksilta jää, vietän yleensä poikaystävän tai kavereiden kanssa.

Aloitin ratsastuksen Poni-Haassa vuoden 2005 kesäalkeiskurssilla. Pari kertaa oli tullut käytyä puolen tunnin talutuksissa, ennen kuin mahduin alkeiskurssille. AK:n jälkeen jatkoin suoraan viikkoryhmään. Olin ratsastanut vasta vuoden ja täyttänyt juuri 12 vuotta, kun sain ensimmäiseksi hoitoponikseni punaruunikon eestinponitamma Revalian eli tuttavallisemmin Kexin. Kexi ei juuri ollut muiden hoitajien tai ratsastajien suosiossa hieman kärttyisän luonteensa takia. Kexin selkä ja jalat olivat sen verran huonossa kunnossa, ettei poni käynyt vaativimmilla tunneilla. Sen sijaan sitä tuli talutettua todella paljon niin alkeiskursseilla, talutuksissa, kuin tenavillakin. Kexi myytiin lopulta vuoden 2007 alussa, joten kerkesin hoitaa sitä vain noin puoli vuotta. Poni kuitenkin opetti minulle paljon, ja tutustutti hoitajaelämään.


 

Kexin kanssa hoitajien jouluratsastuksessa vuonna 2006.

Siirtyessäni poneilta hevosille syyskaudelle 2007 aloin etsimään uutta hoitoponia tai -hevosta itselleni. Lopulta päädyin hoitamaan kaunista, mutta jykevää suklaanruskeaa Hella -tammaa. Hellasta muotoutui vuosien aikana elämäni tärkein ja rakkain hevonen. Kisasin tamman kanssa seurakoulukisoissa Helppo C -luokkia, ja tulihan meidän käytyä yksissä estekisoissakin. Paras sijoitus kouluradoilta oli sininen ruusuke eli toinen sija! Elokuussa 2011 Hella myytiin jalkavaivojensa takia, ja samana syksynä se jouduttiin lopettamaan.

Hellan kanssa estetunnilla.

Koulukisoissa

Hellan lähdettyä olin melko varma siitä, etten enää uutta hoitohevosta ottaisi, veihän koulu ja muut harrastukset ison osan ajastani. Sydämeni sulatti kuitenkin punaruskea tamma Nalan eli Nala. Nalan hoitamisen aloitin syksyllä 2011 ja sillä tiellä olen edelleen. Iso ikävä iski kesäloman aikana, kun Nala viipyi lomalla kipeän jalkansa takia pidempään. Nyt sitä on kuitenkin aloitettu jo liikuttaa, ja päivä päivältä näyttää paremmalta!


Nala syksyllä 2011

Vuodesta 2008 asti olen käynyt valokuvaamassa Poni-Haan este- ja koulukisoja. Myös erilaisia tapahtumia, kuten Lucia-juhlaa, kansallisia koulukisoja, sekä hoitajien jokavuotisia jouluratsastuksia on tullut kuvattua. Tulevaisuudessa kirjoittamani tekstit sisältävätkin varmasti kuvitusta.

Tallilla pyörin ainakin tiistaisin ja sunnuntaisin, ja minut tunnistaakin vaaleista kiharoista hiuksistani ja seuratakista, johon on painettu nimi "Hanski". Jos teillä lukijoilla on toiveita, minkälaisia juttuja haluaisitte lukea, voi toiveita esittää kommenttina tähän tai muihin teksteihin, tai tulemalla nykimään hihasta tallilla :)

5 kommenttia:

 1. Olisi kiva kuulla kaikista mahdollisista tiedoista, tallin kuulumisista ratsuihin. Odota joka päivä innolla, että seuraava kirjoitus tulee. Olethan siis aktiivinen?

  VastaaPoista
 2. Niin voisitko tehdä tässä lähipäivinä jotain tekstiä kuin myös muutkir kirjoittajat ja tuolla remontti on jo melkein valmis kirjoituksessa lukee että olis tulos jotkut avajaiset millon ne pidetään?

  VastaaPoista
 3. Hanski ja Niina varmasti kirjoittaa niin usein kun vaan mahdollista ja on jotain kerrottavaa.

  Avajaisethan on tallin asia ja siihen kirjoittajat ei voi vaikuttaa mitenkään. Ne varmasti pidetään kun remontti on kokonaan valmis. Lopussa on aina yllättävän paljon kaikkea pientä, jota ei edes huomaa, jos siitä ei tiedä, joten avajaisiin voi mennä hetki aikaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiva että tekstejä odotetaan! Muistakaa kuitenkin, että emme kirjoita ellei meillä ole jotain asiaa;) Haluamme pitää blogin tason laadukkaana eikä tavoitteena ole (eikä koskaan ole ollutkaan) kirjoitella monta kertaa viikossa.

  VastaaPoista
 5. Voisko tulla Ilonasta jotain juttua? Alkeiskurssilla ratsastin aina melkein Ilonalla, harmi kun lähti! Oli mun lemppariheppa...

  VastaaPoista