tiistai 14. elokuuta 2012

Esittelyssä Poni-Haan opettajat: Leena1. Milloin aloitit ratsastuksen?
v.1988 Poni-Haassa alkeiskurssilla

2. Koulutus, ura?
Ypäjältä valmistunut 2004 ratsastuksen ohjaajaksi, ratsastuksenopettajatutkinto 2012. Toinen ammattini on sairaanhoitaja.

3. Kilpailu-ura?
Aluetasolla koulua, esteitä ja jokunen kenttäkilpailu.

4. Oma(t) hevosesi? 
Askada, eli Ada. Poni-Haan entinen tuntihevonen.

5. Lempi tuntiponi- ja hevonen, miksi?
Kaikki ovat mukavia ja opettavaisia omalla tavallaan. Simo ja Ultra ovat tulleet tutuimmiksi koska ovat olleet ratsastuksenopettajalinjalla minulla hevosina.

6. Millainen on hyvä oppilas?
Motivoitunut

7. Opettajan urasi tähtihetki?
Kun oppilas on ylittänyt itsensä, esimerkiksi hypännyt hyppykammosta huolimatta esteitä. Tai kun itse olen ylittänyt itseni jossain ratsastusasiassa.

8. Mukavinta työssäsi?
Monipuolisuus. Saa olla ihmisten ja hevosten kanssa tekemisissä.

9. Hauskin kommelluksesi hevosten kanssa?
Kun edellinen hevoseni Impala (myös P-H:n entinen tuntihepo) karkasi tallista laitumelle niin ettei kukaan huomannut mitään. Se hiipi käynnissä ulos niin ettei kukaan kiinnittänyt mitään huomiota. Impala oli monella tapaa persoonien persoona.

10. Hevosaiheinen mottosi?
Jokaiselta hevoselta oppii jotain, hevonen on tärkein opettaja! Hyvän hevosmiestaidon/hevosenhoidon opetteleminen on yhtä tärkeää kuin ratsastuksen oppiminen ratsastuskoulussa.

2 kommenttia:

 1. Täällä eräs ex-PH:lainen joka hoiti aikoinaan Miltonia Poni-Haassa ja muistan "Impalan Leenan" edelleen aivan elävästi. Hän oli aina hyväntuulinen ja jaksoi meitä kokemattomampia neuvoa ja olla ystävällinen.

  Terkkuja Leenalle, vaikka hän tuskin minua enää muistaakaan. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin muistan "Impalan Leenan". Elävästi on mieleen jäänyt kesäleiri vuodelta nakki ja keppi, kun Leena pyysi minua hetken pitämään Impalaa riimusta, kun hevosia oltiin harjailemassa ja suihkuttelemassa ulkona. Kyllä siinä pikkutytöllä oli rinta rottingilla :D

  Erityisen paljon ilahduttaa kuulla, että Poni-Haasta hävinnyt Ada on siirtynyt Leenalle! Ratsastustunneilla Ada oli mulla aikanaan melkeinpä vakkarina ja ehdin siihen paljon kiintyä. Itku oli lähellä, kun huomasin parin vuoden tauon aikana, että neiti on ratsulistalta hävinnyt.

  -Satu

  VastaaPoista