keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Esittelyssä Söpö!

Nimensä veroinen 8-vuotias kirjava poniruuna Söpö (Fuks) tuli Poni-Hakaan keväällä 2011 ja alkoi käymään hevostunneilla. Aluksi se oli todella reipas eikä oikein ymmärtänyt että kenttää kierretään aina samaan suuntaan reunoja pitkin... Söpö oppi kuitenkin pian mikä on homman nimi ja valloitti monen ratsastajan sydämen.

Hevosten loman aikana kävin ratsastamassa Söpöllä pari kertaa viikossa opetusmielessä. Aluksi sitä oli vaikea saada kiinni laumasta, mutta leivän ja kehujen avulla sain sen yleensä helposti kiinni. Loman aikana harjoiteltiin perusasioita, tehtiin ympyröitä kaikissa askellajeissa ja voltteja ravissa ja käynnissä. Pohkeenväistöt ja pysähdykset sekä peruutukset kuuluivat myös harjoitusohjelmaan. Muutaman viikon aikana huomasin selkeän eron laukassa, Söpö oli alkanut ylläpitää laukan paremmin ja pystyimme tekemään ympyröitäkin.

Loman jälkeen Söpö jatkoi taas tunneilla, ratsastin sen edelleen pari kertaa viikossa. Söpö on vieläkin aika reipas mutta menee hienosti heppatunneilla. Hypännytkin Söpö on ja hienosti menee!

Kuva otettu kesällä Virpillä, missä Söpö oli kesälomalla muutamien muiden ponien kanssa.


-Satu

3 kommenttia: