tiistai 9. elokuuta 2011

Pitkä kuuma kesä

on nyt melkein takanapäin ja syyskausi alkoi eilen. Syksyllä olisi blogikin tarkoitus herättää henkiin, osittain myös uusin voimin, joten jos kirjoittaminen kiinnostaa, seuraappa ilmoittelua alkusyksyn aikana. Myöskin ideoita otetaan vastaan, mistä haluatte lukea, mistä ette halua lukea, minkälaisia kilpailuita, haastatteluja tms. haluaisitte? Myöskin aktiivinen kommentointi pitää mielenkiinnon kirjoittamista kohtaan yllä ;)

Syksyn ensimmäisessä tekstissä voisi ehkä käydä läpi kesän kuulumiset, hevosvaihdokset ja muuta mukavaa pientä. Aloitetaan vaikkapa hevosista.
Muutamia hevosia on lähtenyt ja uusia tullut tilalle. Talvella pääntaudin sairastanut Ransu myytiin hoitajalleen Paulalle ja muutti Fan seuraksi Puistolaan. Ada, joka jo pidempään on ollut Leenalla ratsastuksenopettajakoulutuksessa mukana myytiin nyt Leenalle ja jäi asumaan Orimattilaan.

Uusia tuttavuuksia on sitten jo kevään puolella tullut 7-vuotias Simo, viralliselta nimeltään Sier Salut. Estehevosena ollut Simo onkin osoittautunut oikein herttaiseksi ja mukavaksi tuttavuudeksi. Herkkänä ja yrittelijäänä hevosena se on kohonnut korkealle ratsastajien suosikeissa.
Toinen hieman pidempään ollut uusi tuttavuus on puolalainen poniruuna Fuks, jota Söpöksi kutsutaan. Kirjava hurmuri on melko pienikokoinen ja raaka, mutta nimensä mukaisesti erittäin suloinen ja ilmeisesti myös mukava luonteeltaan. Aika näyttää millainen tuntiponi tästä Söpöläisestä kuoriutuu.
Kesän jälkeen tallissa odotti lisäksi muutama "yllätys". Ponipuolelle uutta verta toi melkein Söpön kaksoisolento Steven. Voikonkirjava pikkuponi muutti Poni-Hakaan Messilästä. Sekin on vielä aavistuksen raaka, joten katsotaan minkälainen parivaljakko näistä kirjavista kavereista Söpön kanssa tulee.
Messilästä muutti myös 11-vuotias puoliveriruuna Lamoca. Tämä tumma hurmuri oli edustamassa Messilää tämän vuoden tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa estepuolella, joten mistään ihan turhasta kaverista ei ole kysymys. Lamoca on rauhallisena ja kilttinä hevosena hyvä lisä tuntihevosiin.
Lisäksi talliin tuli Orimattilasta ruunikko tamma Nalan. Se on vielä sen verran tuore asukki, ettei siitä ole enempää tietoa, mutta eiköhän sekin ole ihan mukava tuttavuus.

Kesän ikävin hevosuutinen tuli hevosten tultua kesälaitumelta takaisin Poni-Hakaan. Helinä sai kunnon potkun jalkaansa tarhassa ja on nyt pitkällä sairaslomalla. Toivottavasti tamma toipuu vielä kuntoon. Tällä hetkellä kaikki on sen kohdalla auki, mutta yritys on tietysti kova saada se paranemaan.

Messilän tuntiratsastajien mestaruudet mainitsinkin jo ylempänä. Poni-Haasta oli Messilässä tänä vuonna mukana vain Ultra Maisun ja Minnan kanssa koulupuolella. Maisu oli aikusratsastajien mestaruusluokassa hienosti jaettu 7. ja ensimmäinen ei sijoittunut. Minna sijoittui seniorien karsinnassa 4.:ksi ja oli finaalissa jaettu 8. jääden myös juuri sijojen ulkopuolelle.
Aikaisemmin keväällä kilpailluissa ESRA:n tuntiratsastajien mestaruuksisa mukana oltiin isommalla joukkueella, niin ikään koulupuolella. Silloin Juuli ja Muki sijoittuivat poniluokassa 6.:ksi ja Senja ja Ultra senioriluokassa myöskin 6.:sia. Satu oli Mukilla samassa luokassa 26. Aikuisratsastajissa Jutta ja Mette sijoittuivat 9.:ksi ja samassa luokassa Minna oli Lassilla 14. perässään Maisu Ultralla 15.:ta
Onnea kaikille ratsastajille hyvistä suorituksista! Onnea myös entisille ponihakalaisille, jotka pärjäsivät hienosti molemmissa kilpailuissa.

Eipä kesästä varmaan sen ihmeempiä tällä kertaa. Talliremontti siirtyi vuodella eteenpäin, joten syyskausi alkaa tutuissa puitteissa. Hauskaa loppukesää kaikille! Toivotellaan syksyjä sitten myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Kiva, että viimeinkin uutta juttua täällä <3 Olisi myös mahtavaa nähdä kesälaidunkuvia, mutta niitä ei kai sitten ole?

  VastaaPoista
 2. Täytyypä kysellä jos Suskilla olisi jotain mitä täällä voisi julkaista :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tää blogi nykyää, ku on mukattu, mutta ei siin edellisessäkään mitään vikaa ollut:)
  Mutta haluaisin tiedustella, että miksi Unski käy nykyään heppa tunneilla?

  VastaaPoista
 4. Kiva että tykkäät :)
  Unelma on hevostunneilla, koska hevosia on tällä hetkellä vähemmän kuin poneja. Jotenka Unski palautui hevostunneille auttamaan heppapulassa.

  VastaaPoista