perjantai 22. lokakuuta 2010

Lauantain 9.10 kokouksen muistio

Lauantaina 9.10 pidettiin siis syksyn ensimmäinen hoitsukokous. Listalla oli niin risuja, ruusuja kuin tiedotuksiakin. Laitetaan nyt tähän pääasiat, jotta poissaolleetkin saavat ne tietää. Pahoittelen tylsäkielistä luetteloa.


- Hevoset tulee sitoa aina hoidettaessa ja hoitajia muistutettiin tästä asiasta, jälleen kerran. Kysessä on siis kuluttajasuojaviranomaisen säädös, jota tulee noudattaa. Mikäli hevonen ei ole sidottuna, vakuutus ei korvaa mitään. Puhuttiin rangaistuksesta hoitajille, jotka eivät sido hevosia, mutta ei päästy lopputulokseen. Kun sopiva rangaisus keksitään, siitä tiedotetaan. Ideoita voi esittää esim. tallilla Synnövelle tai kommenteissa.

- Hoitajien käymisestä tai tässä tapauksessa käymättömyydestä keskusteltiin. Päädyttiin lopputulokseen, että mikäli hoitaja toistuvasti on poissa ja se häiritsee muita hoitajia, hänelle annetaan varoitus ja mikäli asia toistuu, hoitaja erotetaan. Varoittamisesta ja erottamisesta huolehtii Synnöve, joten jos joku hoitajista ei hoida, käykää puhumassa hänen kanssaan. Muistutettiin myös keväällä sovitusta säännöstä, jonka mukaan kahden viikon käymättömyyden jälkeen muut hoitajat yrittävät (viimeistään) ottaa yhteyttä ja mikäli kuukauteen ei kuulu mitään, hoitaja erotetaan.

- Suskilta tuli määräys, että jokaisella hevosella saa olla yksi harjaämpäri, ylimääräiset on vietävä pois. Harjojen määrästä ei ollut vielä puhetta, mutta talliremontin alkaessa hoitsuhuone tyhjennetään, eikä ylimääräiselle tavaralle todennäköisesti ole tilaa väliaikaisissa tiloissa.

- Talliremontti alkaa talven aikana yläkerrasta. Tätä ennen hoitsuhuone pitää tyhjentää, väliaikaisista tiloista tai aikatauluista ei ole vielä tietoa. Ennen joulua pidetään yksi kokous koskien remonttia ja joulua, paikalle on pyydetty Pontea kertomaan enemmän remontista ja sen vaikutuksista erityisesti hoitajien tiloihin.

- Lisäksi oli tavanomaisia asioita koskien tallikäyttäytymistä (tallissa tulee olla hiljaa ja karsinassa on yksi hoitaja kerrallaan, ei laumaa myöskään karsinan ulkopuolella), taluttamisesta (Kirsi kiitteli maanantain taluttajia, muistutettiin taas että taluttaminen kuuluu kaikille), hoitsuhuoneen siivoamisesta (muistakaa, että se lähtee, eikä uusi ole itsestäänselvyys, näytetään vielä nyt, että haluamme hoitsuhuoneen) ja tallikäytävän siisteydestä (ämpärit ovat olleet paremmin poissa käytäviltä, mutta mikäli harjat jäävät alas illalla, ne pitää muistaa hakea pois Pontelta. Muutamaa viikkoa aikaisemmin Suski haetutti 16 ämpäriä pois ylätoimistosta. Harjoja saa myös Synnövelta ja Leenalta.)

- Lopuksi jaettiin säkillinen tavaraa, joka oli pyörimässä hoitsuhuoneessa. Omistajattomat heitettiin roskikseen. Vasemman alanurkan verkkokaapissa on ylimääräisiä pyyhkeitä, jokainen voisi hakea sieltä omansa pois, ettei se alha homehtua tms.

Seuraava hoitsukokous pidetään siis marraskuun loppupuolella, paikalle pyydetään myös Pontea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti